Wat te doen als YouTube niet werkt in Chrome

Inhoudsopgave:

Wat te doen als YouTube niet werkt in Chrome
Wat te doen als YouTube niet werkt in Chrome
Anonim

Google is verantwoordelijk voor zowel YouTube als de Chrome-webbrowser, maar dat betekent niet dat ze altijd perfect samenwerken. Er zijn verschillende dingen die je kunt proberen als YouTube niet werkt in Chrome.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op de Google Chrome-webbrowser voor Windows en Mac.

Oorzaken waardoor YouTube niet werkt in Chrome

Om YouTube weer aan het werk te krijgen in de Chrome-browser, moet je het onderliggende probleem aanpakken. Problemen die kunnen voorkomen dat YouTube video's afspeelt, zijn onder meer:

  • Beschadigde lokale gegevens in de webbrowser.
  • Incompatibele browserextensies.
  • JavaScript uitgeschakeld.
  • Langzame internetverbindingen.
  • Problemen met uw internetprovider (ISP) of thuisnetwerkapparatuur.

Hoe YouTube in Chrome te repareren

Voordat u begint, moet u Chrome updaten om er zeker van te zijn dat u de nieuwste versie gebruikt. Probeer elk van de volgende stappen totdat YouTube weer begint te werken:

Dezelfde stappen kunnen handig zijn als Chrome geen video's van een website afspeelt.

  1. Sluit en herstart Chrome. Als u meerdere Chrome-vensters hebt geopend, sluit u alle vensters. Als YouTube nog steeds niet werkt, sluit Chrome dan geforceerd af om er zeker van te zijn dat het volledig is afgesloten.

    Image
    Image
  2. Schakel JavaScript in. Als JavaScript is uitgeschakeld in de Chrome-instellingen, schakelt u het in om het afspelen van video's in te schakelen.

    Image
    Image
  3. Schakel hardwareversnelling uit en schakel JavaScript in. Wanneer je de hardwareversnellingsfunctie in Chrome inschakelt, kan dit soms voorkomen dat video's worden afgespeeld.

    Image
    Image
  4. Wis de Chrome-cache en cookies. Door het cachegeheugen en de cookies te wissen, worden beschadigde gegevens verwijderd die kunnen voorkomen dat YouTube in Chrome werkt.

    Image
    Image
  5. Gebruik de incognitomodus. De Chrome-incognitomodus verhindert niet dat externe sites je volgen, maar wel extensies die YouTube kunnen verstoren.

    Als YouTube in incognitomodus werkt, schakelt u uw Chrome-extensies één voor één uit om erachter te komen welke problemen met YouTube veroorzaakt.

    Image
    Image
  6. Power cycle uw netwerkhardware. Start de modem en router opnieuw op door ze los te koppelen van de stroombron en weer aan te sluiten.

    Laat elk onderdeel 10 tot 20 seconden losgekoppeld om er zeker van te zijn dat uw netwerkhardware volledig is uitgeschakeld.

  7. Controleer de snelheid van je internetverbinding. Test je internetsnelheid met een internetsnelheidstestsite. Als het te traag is, onderneem dan stappen om je internetsnelheid te verhogen.

    YouTube raadt een verbindingssnelheid van ten minste 500 Kbps aan voor video van lage kwaliteit en 1+ Mbps voor video van hoge kwaliteit.

    Image
    Image
  8. Chrome resetten. Reset Google Chrome naar de standaardinstellingen om het terug te brengen naar de staat waarin het zich bevond toen u het voor het eerst installeerde.

    Als je Chrome reset, raak je je aangepaste startpagina's, vastgezette tabbladen, extensies en thema's kwijt.

    Image
    Image
  9. Verwijder en installeer Chrome opnieuw. Als YouTube nog steeds niet werkt, verwijdert u Chrome en installeert u Chrome opnieuw voor uw besturingssysteem.

    Image
    Image

Aanbevolen: