De 5 beste apps voor het synchroniseren van bestanden

Inhoudsopgave:

De 5 beste apps voor het synchroniseren van bestanden
De 5 beste apps voor het synchroniseren van bestanden
Anonim

Een app voor het synchroniseren van bestanden is een service of programma dat een handige manier biedt om uw bestanden automatisch op meerdere apparaten te synchroniseren. Overal waar u bent aangemeld bij de app voor het synchroniseren van bestanden, kunt u dezelfde bestanden openen, bewerken, kopiëren, streamen, enzovoort, net alsof u zich op het apparaat bevindt waarop u het bestand oorspronkelijk heeft geüpload.

Bestandssynchronisatie-apps hebben veel toepassingen en de apps die hier worden behandeld, werken goed voor de meeste behoeften. Dropbox slaat je bestanden bijvoorbeeld online op zodat je ze overal kunt openen, terwijl Resilio Sync servers helemaal overslaat en synchroniseert via een peer-to-peer-verbinding.

De meeste van deze apps zijn gratis, maar voor sommige is een maandelijks abonnement vereist, vooral als je online opslagruimte wilt.

Overal toegang tot uw gesynchroniseerde bestanden: Dropbox

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Dertig dagen geschiedenis ongedaan maken.
  • Bestanden worden versleuteld op de Dropbox-website.
  • Toegankelijk via website of app.
  • Gratis account bevat 2 GB opslagruimte.

Wat we niet leuk vinden

  • Gegevens moeten online worden opgeslagen voordat ze met andere apparaten kunnen worden gesynchroniseerd.
  • Betaalde abonnementen zijn duur.

Dropbox is niet voor niets een van de meest populaire cloudopslagservices. Van alles wat je in je Dropbox-map op je computer of met de Dropbox-app zet, wordt online een back-up gemaakt en kan worden gedownload naar elk ander apparaat dat is ingelogd op hetzelfde account.

Dropbox is een hulpprogramma voor bestandssynchronisatie dat gemakkelijk te gebruiken is omdat de map waarin u bestanden op uw apparaat opslaat, wordt gerepliceerd naar alle computers en mobiele apparaten die zijn aangemeld bij uw account.

Dropbox is gratis voor de eerste 2 GB aan gegevens. U kunt meer opslagruimte kopen met het individuele Plus-abonnement of het gezinsabonnement, die beide 2 TB opslagruimte bieden, of het Professional-abonnement dat 3 TB opslagruimte biedt.

Download voor:

Een tool voor het synchroniseren van bestanden met tal van opties: GoodSync

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt mappen vanaf verschillende locaties.

  • Veel aanpasbare opties.
  • Elk apparaat kan door bestanden bladeren op de andere aangesloten apparaten.
  • Werkt ook als een eenrichtingssynchronisatie-, back-upservice.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan verwarrend worden met alle beschikbare instellingen.
  • Zakelijke versies zijn duur.
  • Gratis versie heeft verschillende beperkingen.

Als je op zoek bent naar een programma voor het synchroniseren van bestanden met de meeste opties en de grootste flexibiliteit, dan zit je met GoodSync niet mis. Tal van opties kunnen worden aangepast en het werkt naadloos tussen desktop- en mobiele apparaten.

Zoals de meeste apps voor bestandssynchronisatie, houdt GoodSync twee mappen met elkaar gesynchroniseerd. U kunt echter nog een stap verder gaan en het programma op uw telefoon aansluiten om automatisch een back-up van uw foto's en video's te maken of om volgens een schema bestanden van uw computer naar uw telefoon te verzenden.

In tegenstelling tot de meeste softwareprogramma's voor bestandssynchronisatie, kunt u met GoodSync verbinding maken met verschillende locaties naast uw computermappen, zoals FTP-servers en cloudopslagservices. Als u geen online service gebruikt, werkt GoodSync als een P2P-bestandssynchronisatieprogramma - er worden geen gegevens online opgeslagen.

De gratis versie van GoodSync heeft enkele beperkingen: een maximum aantal bestanden dat u kunt synchroniseren voor een enkele taak en een maximum aantal taken dat u in één account kunt maken.

Je kunt GoodSync kopen om meer functies te krijgen dan de gratis versie.

Download voor:

Synchronisatie met online bestandsopslagaccounts: SyncBack

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het is gratis als je de extra functies niet nodig hebt.
  • Veel geavanceerde aanpassingen.
  • Kan worden gebruikt om bestanden en mappen te back-uppen, synchroniseren of spiegelen.

  • Synchronisatie met verschillende mappen: FTP, Backblaze, Dropbox, Google Drive, OneDrive en SugarSync,

Wat we niet leuk vinden

  • macOS- en Linux-gebruikers kunnen SyncBack Touch alleen gebruiken tussen de SyncBack-opties.
  • SyncBack Touch is vereist als u wilt synchroniseren met een andere computer in uw netwerk.
  • Niet beschikbaar voor iOS-apparaten.

SyncBack is een synchronisatietoepassing die u installeert op computers waarvan u een back-up wilt maken en wilt synchroniseren. Er zijn verschillende versies van dit programma beschikbaar, elk met verschillende functies, waaronder SyncBackFree, SyncBack Lite, SyncBackSE en SyncBackPro.

Alle versies van SyncBack laten je geselecteerde bestanden en mappen synchroniseren, back-ups maken naar FTP, bestanden comprimeren en andere basisopties instellen. SyncBack Lite ondersteunt echter ook het kopiëren van vergrendelde bestanden; SyncBackSE werkt voor zakelijk gebruik en omvat een USB-app, incrementele back-ups en bestandsversiebeheer; en SyncBackPro met SyncBack Touch is een multi-platform oplossing voor Windows, Mac, Linux en Android. SyncBack werkt niet met iOS.

Je kunt je bestanden synchroniseren binnen hetzelfde netwerk, zoals een andere schijf op je computer of een gedeelde map op een andere computer. U kunt uw bestanden ook synchroniseren met een online account zoals Dropbox of Google Drive. Als u wilt synchroniseren met een andere computer die zich niet in uw netwerk bevindt, moet u SyncBack Touch kopen.

P2P Synchroniseer elke map met een andere computer: Resilio Sync

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uw bestanden worden niet online opgeslagen.
  • U kiest welke mappen u wilt synchroniseren.
  • Elke map kan zijn eigen rechten hebben: alleen-lezen of lezen en schrijven.
  • Er is geen gebruikersaccount nodig; gegevens worden gesynchroniseerd via speciale links of codes.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan uw bestanden niet openen vanuit een webbrowser omdat ze niet online zijn opgeslagen.
  • Resilio promoot zijn Connect-software meer dan Sync.

Resilio Sync (voorheen BitTorrent Sync genoemd) is een peer-to-peer synchronisatieprogramma.

In tegenstelling tot Dropbox, waar je elk bestand dat je wilt synchroniseren in de Dropbox-map plaatst, laat Resilio je mappen op je computer kiezen die worden gesynchroniseerd met je andere apparaten. Selecteer bijvoorbeeld uw iTunes-map om uw muziek te delen tussen uw verschillende computers.

Als je een gedeelde map van een andere computer accepteert, kies je welke map op je computer wordt gebruikt om de bestanden te downloaden. Van daaruit worden alle wijzigingen die u aanbrengt, weerspiegeld in de oorspronkelijke map van de andere computer.

Sommige functies, zoals selectieve synchronisatie om alleen bepaalde bestanden uit een map te synchroniseren, zijn alleen beschikbaar als u een upgrade uitvoert vanuit de gratis versie van Resilio.

De ontwikkeling is mogelijk vertraagd met de release van 2020. Resilio maakt veel reclame voor zijn Connect-product.

Beste gratis open source-applicatie: FreeFileSync

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het is gratis en platformonafhankelijk.
  • Real-time synchronisatie controleert twee mappen constant op wijzigingen.
  • Werkt met MTP, FTP, Google Drive en meer.
  • Ondersteunt versiebeheer.

Wat we niet leuk vinden

  • Interface is rommelig.
  • Uitdagend voor beginners.

Fans van open source software zullen FreeFileSync verwelkomen. Deze gratis software voor het synchroniseren van bestanden is compatibel met Windows-, Mac- en Linux-computers en bevat geen advertenties of kunstmatige limieten voor het aantal bestanden dat u kunt synchroniseren.

FreeFileSync is handig voor particulieren en bedrijven voor het vergelijken van meerdere mappen en het synchroniseren van mappen. Het biedt een robuuste back-upoplossing. Kies ervoor om mappen in re altime te synchroniseren, volgens een schema te synchroniseren of het synchronisatieprogramma uit te voeren bij het opstarten.

Instellen en plannen zijn gemakkelijk te hanteren, hoewel sommige gebruikers de rommelige interface in het begin misschien een beetje overweldigend vinden.

Aanbevolen: