Een Windows 8-herstelschijf maken [Eenvoudig, 10 min]

Inhoudsopgave:

Een Windows 8-herstelschijf maken [Eenvoudig, 10 min]
Een Windows 8-herstelschijf maken [Eenvoudig, 10 min]
Anonim

Wat te weten

  • Open Configuratiescherm en selecteer Systeem en beveiliging. Kies Actiecentrum > Herstel. Selecteer Maak een herstelstation.
  • Sluit een flashstation aan. Vink het vakje aan naast Kopieer de herstelpartitie van de pc naar de herstelschijf > Volgende.
  • Kies de flashdrive en selecteer Next. Selecteer Create om het aanmaakproces van de herstelschijf te starten. Als u klaar bent, kiest u Finish.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een herstelschijf voor Windows 8 maakt.

Een Windows 8-herstelschijf maken

Een Windows 8-herstelschijf geeft u toegang tot geavanceerde opstartopties, een menu vol geavanceerde hulpprogramma's voor reparatie en probleemoplossing, zoals opdrachtprompt, systeemherstel, uw pc vernieuwen, uw pc laten rusten, automatisch herstellen en meer. Nadat u een herstelschijf op een flashstation hebt gemaakt, kunt u hiervan opstarten als Windows 8 niet meer correct opstart.

Gezien de waarde ervan, is een van de eerste dingen die een nieuwe Windows 8-gebruiker moet doen, een herstelschijf maken. Als je dat nog niet had en er nu een nodig hebt, kun je er een maken vanaf elke werkkopie van Windows 8, ook vanaf een andere computer. Hier is hoe:

  1. Open Configuratiescherm en selecteer Systeem en beveiliging. Windows bevat een tool om een herstelschijf te maken die het gemakkelijkst toegankelijk is via het configuratiescherm.

    Je zult deze link niet vinden als je configuratiescherm is ingesteld op Grote pictogrammen of Kleine pictogrammen. In uw geval selecteert u gewoon Herstel en gaat u verder met stap 4.

  2. Kies Actiecentrum bovenaan.
  3. Selecteer Herstel, onderaan het venster.

    Image
    Image
  4. Selecteer Maak een herstelstation.

    Image
    Image

    Selecteer Yes als u wordt gevraagd met een vraag over Gebruikersaccountbeheer over het Recovery Media Creator-programma.

    Je zou nu het Recovery Drive-venster moeten zien.

  5. Sluit de flashdrive aan die u van plan bent te gebruiken als de Windows 8 Recovery Drive, ervan uitgaande dat deze nog niet is aangesloten.

    Er is een lege flashdrive nodig of een die u kunt wissen, met een capaciteit van ten minste 500 MB. Een herstelschijf is ook het Windows 8-equivalent van een systeemherstelschijf van Windows 7. Zie stap 8 hieronder als u geïnteresseerd bent in het maken van een systeemherstelschijf voor Windows 8.

    Je moet ook alle andere externe schijven loskoppelen, al was het maar om verwarring in latere stappen te voorkomen.

  6. Vink het Kopieer de herstelpartitie van de pc naar de herstelschijf aan als deze beschikbaar is.

    Image
    Image

    Deze optie is meestal beschikbaar op computers waarop Windows 8 bij aankoop vooraf was geïnstalleerd. Als je Windows zelf hebt geïnstalleerd, is deze optie waarschijnlijk niet beschikbaar, wat waarschijnlijk geen probleem is, aangezien je waarschijnlijk nog de originele Windows-schijf, ISO-image of flashstation hebt die je hebt gebruikt toen je het installeerde. Iets om te overwegen, als je deze optie kiest, is dat je een veel grotere flashdrive nodig hebt dan de aanbevolen 500 MB+. Een schijf met een capaciteit van 16 GB of meer is waarschijnlijk meer dan genoeg, maar u krijgt te horen hoeveel als uw flashstation te klein is.

  7. Selecteer Next en wacht terwijl Setup zoekt naar beschikbare schijven om als herstelschijf te gebruiken.
  8. Wanneer een of meer schijven verschijnen, kiest u degene die overeenkomt met de flashdrive die u wilt gebruiken en selecteert u vervolgens Volgende.

    Image
    Image

    Als er geen flashstation wordt gevonden, maar je hebt wel een schijfstation, zie je een Maak een systeemherstelschijf met in plaats daarvan een cd of dvd link onderaan van het raam. Selecteer dat als u dat proces wilt voltooien. (Dit proces is ook mogelijk voor Windows 7, maar met een paar extra stappen. Het is bijna hetzelfde als Windows 8.)

  9. Selecteer Create om het aanmaakproces van de herstelschijf te starten.

    Let op de waarschuwing op dit scherm: alles op de schijf wordt verwijderd. Als je persoonlijke bestanden op deze schijf hebt staan, zorg er dan voor dat je een back-up van de bestanden hebt gemaakt.

  10. Wacht terwijl Windows de herstelschijf maakt, waarbij u de benodigde bestanden moet formatteren en er vervolgens naar moet kopiëren.

    Dit proces kan enkele tot enkele minuten duren.

  11. Selecteer Finish op het voltooiingsscherm, dat, als alles werkte zoals verwacht, zegt De herstelschijf is gereed.

    Image
    Image

Label en bewaar de herstelschijf

Je bent nog niet klaar! De belangrijkste twee stappen moeten nog komen.

  1. Label de flashdrive. Iets als Windows 8 Recovery Drive zou vrij duidelijk moeten maken waar deze schijf voor is.

    Het laatste dat u wilt doen, is een niet-gelabelde flashdrive in uw la gooien waar ook nog vier andere in zitten, wat een belangrijk punt naar voren brengt:

  2. Bewaar de flashdrive op een veilige plek. Je moet weten wat je ermee hebt gedaan als het tijd is om het te gebruiken!

Aanbevolen: