Hoe de rangschikking van adaptieve meldingen van Android 12 te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de rangschikking van adaptieve meldingen van Android 12 te gebruiken
Hoe de rangschikking van adaptieve meldingen van Android 12 te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Om verbeterde meldingen te gebruiken, ga naar Instellingen > Notifications > Enhanced Notifications.
  • Om verbeterde meldingen te beheren, ga naar Instellingen > Meldingen > Recent verzonden.

Dit artikel bevat instructies voor het gebruik van de rangschikking voor adaptieve meldingen van Android 12.

Verbeterde meldingen vervangt adaptieve meldingen

Android 10 heeft Adaptive Notifications toegevoegd, een functie die AI gebruikte om de volgorde aan te passen waarin meldingen werden gerangschikt. Android 12 verandert in Adaptive Notifications en verandert de naam in Enhanced Notifications, hoewel het verschil niet duidelijk is.

Android 12 voegt een functie toe met de naam Verbeterde meldingen. Dit heeft voor enige verwarring gezorgd omdat verbeterde meldingen in feite adaptieve meldingen zijn met een paar UI-tweaks (die, omdat Android 12 momenteel in bèta is, onderhevig zijn aan verandering). Android 12-gebruikers die op zoek zijn naar de functies van Adaptive Notifications, zullen Enhanced Notifications willen gebruiken.

Een andere bron van verwarring is de Adaptive Notifications Ranking-schakelaar die is opgenomen in de ontwikkelaarsmodus. Dit is niet langer aanwezig in de bèta en zal vermoedelijk niet verschijnen in de definitieve versie van Android 12.

Hoe de verbeterde meldingen van Android 12 te gebruiken

Hier leest u hoe u de nieuwe functie voor verbeterde meldingen inschakelt.

  1. Veeg omhoog vanaf het Android-startscherm om het app-opstartprogramma te openen.
  2. Tik op de Instellingen app.
  3. Selecteer Meldingen.
  4. Scroll naar beneden om de instelling Verbeterde meldingen te vinden. Tik op de schakelaar om Verbeterde meldingen in te schakelen.

    Image
    Image
  5. Er verschijnt een pop-up met uitleg over de functie Verbeterde meldingen. Tik op Ok.

De functie Verbeterde meldingen is nu ingeschakeld. U zult echter waarschijnlijk niet onmiddellijk een verandering merken. De functie is ontworpen om je meldingen te beheren zonder er meer aandacht op te vestigen, dus het is nogal subtiel.

Met andere woorden, er is geen manier om de positie voor verbeterde meldingen of adaptieve meldingen handmatig in te stellen. In plaats daarvan bepa alt het AI-algoritme de prioriteit op basis van hoe vaak je meldingen gebruikt of negeert.

Hoe u verbeterde meldingen kunt beheren

De details over hoe Verbeterde meldingen prioriteit geven aan uw meldingen, zijn vaag. Er is geen instelling in Android 12 waarmee u handmatig kunt instellen hoe de AI van Google prioriteit geeft aan uw meldingen.

Android biedt echter nog steeds gedetailleerde controle over welke meldingen verschijnen. Hier leest u hoe u de meldingsinstellingen voor een specifieke app kunt wijzigen.

  1. Veeg omhoog vanaf het Android-startscherm om het app-opstartprogramma te openen.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Selectie Meldingen.
  4. Je ziet een categorie met de naam Recent verzonden, die apps bevat die de afgelopen 7 dagen een melding hebben verzonden. Tik op een app in deze lijst om de meldingsinstellingen te openen.

    Image
    Image

De specifieke meldingsinstellingen die je ziet, zijn afhankelijk van de app, hoewel alle apps een Alle meldingen-schakelaar bieden. Als u deze schakelaar uitschakelt, worden alle meldingen van die app geblokkeerd.

Onder deze hoofdinstelling ziet u een lijst met app-functies die een melding kunnen genereren. Degenen die onlangs een melding hebben gegenereerd, zullen een label bevatten dat aangeeft hoeveel meldingen er elke dag worden verzonden.

Elke functie heeft een schakelaar ernaast. Schakel de schakelaar uit om meldingen voor die app-functie uit te schakelen. In de onderstaande schermafbeelding is er bijvoorbeeld een schakelaar om inkomende berichtmeldingen uit de Berichten-app uit te schakelen.

Image
Image

Moet ik verbeterde meldingen uitschakelen?

U hoeft geen verbeterde meldingen te gebruiken. Als u ze uitschakelt, keert u effectief terug naar het meldingssysteem van Android 11.

Het is moeilijk te zeggen of je in beide gevallen een verschil zult merken. Een onmiddellijke verandering was niet merkbaar in onze testen. AI-functies hebben echter de neiging om in de loop van de tijd te verbeteren, dus er kan een duidelijker verschil zijn na enkele maanden gebruik van de functie Verbeterde meldingen.

Er is één concrete reden waarom je Verbeterde meldingen zou willen uitschakelen. De functie waarschuwt dat het "toegang heeft tot contactpersonen voor meldingen, inclusief persoonlijke informatie zoals namen en berichten van contactpersonen." De AI gebruikt deze informatie vermoedelijk om meldingen beter te sorteren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een sms-bericht op spam lijkt en het verwijdert.

Privacybewuste Android-gebruikers kunnen deze waarschuwing echter onheilspellend vinden en besluiten Verbeterde meldingen uit te schakelen.

FAQ

    Wat is het verschil tussen Android Adaptive Notifications en Notification Assistant?

    Android Adaptive Notifications gebruikte AI om de volgorde van meldingen aan te passen. Android Notification Assistant Service maakt Notification Assistant aanpassingen aan meldingen, zoals het toevoegen van contextuele opties aan een melding. Het kan bijvoorbeeld de optie bieden om een nummer te bellen dat naar u is verzonden in een sms-bericht.

    Wat doet Android System Intelligence?

    Apparaatpersonalisatieservices gebruikt systeemrechten om slimme voorspellingen te doen. Om toegang te krijgen, ga naar Instellingen > Privacy > Android System Intelligence U kunt suggesties bekijken op basis van de inhoud waar u naar kijkt en wis de geleerde gegevens van uw apparaat.

Aanbevolen: