Bespaar de batterij van je telefoon terwijl je hem als hotspot gebruikt

Inhoudsopgave:

Bespaar de batterij van je telefoon terwijl je hem als hotspot gebruikt
Bespaar de batterij van je telefoon terwijl je hem als hotspot gebruikt
Anonim

Wat te weten

  • Eén actie: Wi-Fi uitschakelen.
  • U kunt ook de helderheid verlagen. In iOS: Instellingen > Weergave en helderheid. In Android: Instellingen > Display > Helderheidsniveau
  • Of schakel Locatievoorzieningen uit: In iOS: Instellingen > Privacy > Locatieservices. Voor Android: Settings > Location > schuif de schuifregelaar naar Off.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de batterij kunt sparen terwijl u uw telefoon als wifi-hotspot gebruikt. In staat zijn om van je Android-telefoon een Wi-Fi-hotspot te maken of de persoonlijke hotspot-functie van de iPhone te gebruiken om de dataverbinding te delen met andere apparaten (zoals je laptop en iPad), is handig en praktisch voor de moderne, mobiele levensstijl. Het kan echter grote schade aanrichten aan de levensduur van de batterij van uw telefoon.

Smartphones verbruiken al meer batterij wanneer ze internetten dan wanneer ze dat niet doen, maar een hotspot vereist veel meer dan het standaard internetgebruik van de telefoon. De telefoon geeft niet alleen gegevens door van in en uit zijn hotspot-netwerk, maar verzendt ook informatie naar de aangesloten apparaten.

Als je intensief gebruik maakt van de hotspot-functie van je telefoon en de levensduur van de batterij een voortdurend probleem is, kan het zinvol zijn om een apart mobiel hotspot-apparaat of een draadloze reisrouter aan te schaffen.

Deze tips zijn van toepassing op Android- en iOS-apparaten.

Image
Image

Instellingen voor batterijbesparing

Een van de meest voorkomende tips voor het verbeteren van de levensduur van de batterij van uw mobiele telefoon is het uitschakelen van onnodige services die op de achtergrond worden uitgevoerd.

Schakel bijvoorbeeld wifi uit als je geen verbinding hoeft te maken met netwerken in de buurt. Je bent al ingesteld als hotspot bij je mobiele provider, dus je hoeft ook geen wifi te gebruiken. Als je hem aanhoudt, verbruik je gewoon dat deel van het "brein" van de telefoon en je telefoon constant laten zoeken naar een wifi-netwerk, wat niet nodig is.

Locatieservices hebben misschien geen prioriteit van je tijdens het instellen van een hotspot, in welk geval je die kunt afsluiten. Ga op een iPhone naar Instellingen > Privacy > Locatieservices om GPS voor al uw apps uit te schakelen of alleen bepaalde waarvan u weet dat ze het gebruiken en de batterij leegmaken. Androids hebben hier toegang toe door Settings > Location > te kiezen en de On/Off slider naarte verplaatsen Uit

Geloof het of niet, het scherm van de telefoon verbruikt een hoop batterij. Je telefoon kan de hele dag aan staan om e-mails te downloaden, maar zou niet zo veel worden beïnvloed als wanneer je de e-mails bekijkt die doorkomen met het scherm aan. Pas de helderheid aan om nog meer levensduur van de batterij te besparen en de batterij van uw hotspot te maximaliseren. De helderheid kan worden aangepast op iPhones via Settings > Display & Brightness, en op Android-apparaten via Settings > Display > Helderheidsniveau

Over het scherm gesproken, sommige mensen hebben hun telefoons zo geconfigureerd dat ze altijd aan blijven in plaats van na een bepaald aantal minuten naar het vergrendelscherm te gaan. Maak deze instelling (genaamd Screen timeout, Auto-Lock of iets dergelijks) zo kort mogelijk als je problemen hebt met het vergrendelen van je telefoon wanneer deze niet in gebruiken. De instelling bevindt zich op dezelfde plaats als de helderheidsopties voor de iPhone en in het Display-scherm op Androids.

Pushmeldingen nemen ook veel batterijvermogen in beslag, maar omdat ze meestal nuttig zijn, wil je ze niet voor elke app uitschakelen en ze opnieuw moeten inschakelen als je klaar bent als je je telefoon als hotspot gebruikt en de levensduur van je batterij niet op het spel staat. Je kunt in plaats daarvan je telefoon gewoon in de modus Niet storen zetten, zodat elke melding wordt onderdrukt.

Andere batterijtrucs

Een andere batterijbesparende tip is om je telefoon koel te houden. Als een telefoon opwarmt, zuigt hij nog meer batterij weg. Als je je telefoon als hotspot gebruikt, leg hem dan op een vlakke, droge ondergrond zoals een tafel.

Als je batterij echt bijna leeg is, kun je, om te voorkomen dat je de hotspot volledig uitschakelt, je telefoon op een laptop aansluiten om op te laden, zelfs als de laptop zelf niet is aangesloten op het stopcontact. De telefoon kan de batterij van de computer leegzuigen zolang de laptop opgeladen is.

Een andere optie om extra sap op je telefoon te krijgen, is door een hoesje met een ingebouwde batterij te gebruiken of om de telefoon aan te sluiten op een mobiele voeding.

Aanbevolen: