Alles wat u moet weten over Apple HomePod

Inhoudsopgave:

Alles wat u moet weten over Apple HomePod
Alles wat u moet weten over Apple HomePod
Anonim

De Apple HomePod is de slimme luidspreker van Apple voor het afspelen van muziek, interactie met Siri, het besturen van het slimme huis en meer. Zie het als de concurrentie van Apple voor de Amazon Echo, Google Home en andere slimme luidsprekers.

Het is een klein, Wi-Fi-apparaat met een set krachtige luidsprekers en microfoons om elke kamer een eersteklas muziekervaring te bieden. Het is een beetje zoals een van die alomtegenwoordige draadloze Bluetooth-luidsprekers, maar ingebouwd in het ecosysteem van Apple en met de high-end, high-tech, geweldige gebruikerservaring van Apple.

Image
Image

Bottom Line

De enige streaming muziekservice waarvoor de HomePod ingebouwde ondersteuning heeft, is Apple Music, inclusief Beats 1 Radio. Ingebouwde ondersteuning betekent in dit geval dat je muziek van Apple Music en Beats 1 kunt afspelen door interactie met Siri. Je kunt beide platforms ook bedienen via een iPhone of andere iOS-apparaten.

Zijn er andere muziekbronnen?

Ja. Hoewel Apple Music en Beats 1 de enige streamingdiensten zijn die standaard door HomePod worden ondersteund, kun je ook een aantal andere op Apple gerichte muziekbronnen gebruiken. Met HomePod heb je toegang tot alle muziek die je ooit in de iTunes Store hebt gekocht, je iCloud-muziekbibliotheek met alle muziek die eraan is toegevoegd via iTunes Match, en de Apple Podcasts-app.

Bottom Line

Ja, de HomePod ondersteunt AirPlay 2. AirPlay is het draadloze audio- en videoplatform van Apple voor het streamen van muziek van het ene apparaat naar het andere, zoals luidsprekers. Het is ingebouwd in iOS en is dus aanwezig op de iPhone, iPad en Macs.

Kan ik muziek streamen vanuit andere apps?

Hoewel Apple Music de enige ingebouwde streamingdienst voor de HomePod is, kan elke andere muziekdienst waarvan de app AirPlay ondersteunt ook worden gebruikt. Als je bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan Spotify, maak dan verbinding met de HomePod via AirPlay en stream Spotify ernaar. Je kunt Siri gewoon niet op de HomePod gebruiken om hem te bedienen.

HomePods gebruiken AirPlay ook om met elkaar te communiceren als er meer dan één in een huis is.

Bottom Line

Ja, maar niet voor het streamen van muziek. De HomePod werkt niet als een Bluetooth-luidspreker; je kunt er alleen muziek naartoe sturen met AirPlay. De Bluetooth-verbinding is voor andere soorten draadloze communicatie, niet voor audiostreaming.

Wat maakt de HomePod goed voor het afspelen van muziek?

Apple heeft de HomePod speciaal voor muziek ontworpen. Dit gebeurt zowel in de hardware die wordt gebruikt om het apparaat te bouwen als in de software die het aandrijft. De HomePod is gebouwd rond een subwoofer en zeven tweeters in een ring in de luidspreker. Dat legt de basis voor geweldig geluid, maar wat de HomePod echt onderscheidt, is zijn intelligentie.

Door de combinatie van luidsprekers en zes ingebouwde microfoons kan de HomePod de vorm van je kamer en de plaatsing van de meubels erin detecteren. Met deze informatie kan het zichzelf automatisch kalibreren om optimale muziekweergave te leveren voor de kamer waarin het zich bevindt. Dit is vergelijkbaar met de Trueplay-audio-optimalisatiesoftware van Sonos, maar het is automatisch in plaats van handmatig.

Door dit kamerbewustzijn kunnen twee HomePods die in dezelfde kamer zijn geplaatst, elkaar herkennen en samenwerken om hun output aan te passen voor optimaal geluid, gezien de vorm, grootte en inhoud van de kamer.

Image
Image

Siri en de HomePod

De HomePod is gebouwd rond de Apple A8-processor, dezelfde chip die de iPhone 6-serie aandrijft. Met dat soort brein biedt de HomePod Siri een manier om de muziek te bedienen, hoewel Siri veel meer doet dan dat in de HomePod.

Je kunt Siri vertellen wat je wilt spelen en dankzij de ondersteuning voor Apple Music kan het putten uit de miljoenen nummers van die dienst. Je kunt Siri ook vertellen welke nummers je wel en niet leuk vindt om Apple Music te helpen de aanbevelingen voor jou te verbeteren. Het kan nummers toevoegen aan een Up Next-wachtrij. Het kan ook vragen beantwoorden als "wie is de gitarist van dit nummer?" of speel nummers op basis van slechts enkele van de songteksten.

Bottom Line

Soort van. Omdat het een met internet verbonden, draadloze slimme luidspreker is die muziek kan afspelen en met spraak kan worden bediend, lijkt hij erg op die apparaten. Die apparaten ondersteunen echter een veel breder scala aan functies en integreren met veel meer producten dan de HomePod. De Echo en het huis zijn meer als digitale assistenten voor het runnen van je huis en je leven. De HomePod is meer een manier om je muziekervaring in huis te verbeteren met wat extra slimme snufjes.

Kan het worden gebruikt in een thuisbioscoop?

Ja, maar er zijn enkele dingen die je nodig hebt om dit te laten werken. Ten eerste heb je een Apple TV nodig om als middelpunt van deze thuisbioscoopopstelling te dienen. De HomePod werkt niet als een "domme" luidspreker die is aangesloten op een standaard-tv.

Daarna heb je meer dan één HomePod nodig die is aangesloten op de Apple TV. Hoewel je een enkele HomePod als audio-uitgang voor je tv zou kunnen gebruiken, is dat niet echt een thuisbioscoop. Je hebt meerdere HomePods nodig om een meerkanaals thuisbioscoopsysteem te maken.

Bottom Line

Ja. Meerdere HomePods in één huis kunnen via AirPlay met elkaar communiceren. Als je een HomePod in je woonkamer, keuken en slaapkamer hebt, kun je ze allemaal zo instellen dat ze tegelijkertijd muziek afspelen.

Kun je functies aan de HomePod toevoegen zoals met de Echo?

Dit is waarschijnlijk het grote verschil tussen de HomePod en slimme luidsprekers zoals de Amazon Echo of Google Home. Op die twee apparaten kunnen externe ontwikkelaars hun eigen mini-apps maken, vaardigheden genaamd, die extra functies, functionaliteit en integraties bieden.

De HomePod werkt anders. Het heeft een reeks ingebouwde commando's voor taken zoals het bedienen van muziek, het controleren van je agenda, het verzenden en ontvangen van sms'jes met Berichten en bellen met de iPhone-app Telefoon. Ontwikkelaars kunnen vergelijkbare functies maken.

Het belangrijkste verschil tussen de HomePod en Echo of Home is echter dat deze functies niet op de HomePod zelf staan. In plaats daarvan werken ze met apps die op het iOS-apparaat van de gebruiker draaien. Wanneer de gebruiker vervolgens met de HomePod spreekt, worden de verzoeken doorgestuurd naar de iOS-app, die de taak uitvoert en het resultaat naar de HomePod stuurt. Dus de Echo en Home kunnen op zichzelf staan, terwijl HomePod afhankelijk is van een iPhone of iPad.

Image
Image

Bottom Line

Nee. Het apparaat heeft ook een aanraakscherm aan de bovenkant waarmee je het afspelen van muziek, het volume en Siri kunt regelen.

Dus Siri luistert altijd?

Net als bij de Amazon Echo of Google Home luistert Siri altijd naar gesproken commando's om op te reageren. U kunt het luisteren met Siri echter uitschakelen en toch de andere functies van het apparaat gebruiken.

Bottom Line

Ja. De HomePod fungeert als hub voor smarthome-apparaten die compatibel zijn met het HomeKit-platform van Apple. Als je HomeKit-compatibele apparaten in huis hebt, kun je ze bedienen door met Siri te praten via de HomePod. Als je bijvoorbeeld zegt "Siri, doe de lichten in de woonkamer uit" verduistert de kamer.

Wat zijn vereisten om het te gebruiken?

De HomePod vereist een iPhone 5S of nieuwer, iPad Air, 5 of mini 2 of nieuwer, of een 6e generatie iPod touch met iOS 11.2.5 of hoger. Om Apple Music te gebruiken, heb je een actief abonnement nodig.

FAQ

    Hoe zet ik mijn Apple HomePod aan nadat ik Siri heb uitgeschakeld?

    Om uw HomePod opnieuw op te starten, opent u de Home-app op uw iPhone en houdt u de HomePod ingedrukt. iOS- of iPadOS-apparaat. Veeg om het Control Center te openen > selecteer het AirPlay pictogram > tik op uw HomePod.

    Hoe stel ik de Apple HomePod in?

    Sluit de HomePod aan om hem van stroom te voorzien > plaats uw iPhone, iPod of iPad in de buurt van het apparaat > tik op Instellen wanneer de HomePod op uw scherm wordt weergegeven. Volg daarna de aanwijzingen op het scherm om het delen van locaties en gesproken aanwijzingen in te schakelen.

    Hoe geef ik spraakopdrachten aan de Apple HomePod?

    Zeg, "Hé Siri", gevolgd door jouw commando. Je kunt ook de bovenkant van je HomePod aanraken en vervolgens een vraag stellen of een commando geven.

Aanbevolen: