Alles wat je moet weten over Twitter Direct Messages

Inhoudsopgave:

Alles wat je moet weten over Twitter Direct Messages
Alles wat je moet weten over Twitter Direct Messages
Anonim

Een Twitter direct message (DM) is een privébericht dat naar een of meer specifieke Twitter-gebruikers wordt gestuurd. Over het algemeen kun je alleen DM's sturen naar mensen die je volgen op Twitter. Net als tweets mogen DM's slechts 280 tekens lang zijn.

Waarom een DM sturen?

Je zou een DM kunnen sturen als je een-op-een contact met iemand wilt hebben, maar het e-mailadres of een andere manier niet weet om ze te bereiken, of als je weet dat ze veel tijd op Twitter doorbrengen en zullen daar waarschijnlijk eerder een bericht zien. U zou een DM gebruiken in plaats van een tweet als de communicatie niet geschikt is voor openbare consumptie (zoals het opzetten van een zakelijke bijeenkomst). Sommige Twitter-gebruikers sturen graag een DM naar elke nieuwe volger, met een welkomstbericht.

Een ander gebruik voor DM's is het delen van tweets die je misschien niet op je tijdlijn wilt zetten met een retweet. Je kunt DM's gebruiken om tweets met maximaal 20 andere accounts afzonderlijk of in een groep te delen. Tik hiervoor op het Share-pictogram onder een tweet en selecteer Send via Direct Message

Bottom Line

Een Twitter DM is niet hetzelfde als een tweet; daarom verschijnt het niet in een openbare tijdlijn die iedereen kan zien. Het verschijnt alleen op de privéberichtenpagina's van de DM-zender en -ontvanger(s). Met andere woorden, DM's zijn analoog aan de privéberichten die Facebook-gebruikers uitwisselen. DM's zijn gekoppeld, dus je kunt de heen-en-weer dialoog zien die je had met iemand die het DM-systeem van Twitter gebruikte.

Hoe weet ik of ik een DM heb ontvangen?

Je kunt op de hoogte worden gehouden van nieuwe DM's binnen Twitter, of met een sms- of e-mailmelding als je je account op die manier hebt ingesteld.

Als je binnen Twitter een DM ontvangt, verschijnt er een waarschuwing in de linkerrail van je startscherm in de vorm van een ballon met een nummer erin naast de link Berichten. Het nummer verwijst naar het aantal nieuwe DM's dat je hebt.

Met wie kan ik DM'en?

Over het algemeen kun je een DM sturen naar iedereen die jou volgt. Maar er zijn enkele uitzonderingen. Als de persoon je niet volgt, maar zich heeft aangemeld om DM's van iedereen te ontvangen, kun je die persoon een DM sturen. Of, als je in het verleden DM's met die persoon hebt uitgewisseld, kun je ze een DM sturen, zelfs als ze je niet volgen. Als je een DM naar meer dan één persoon stuurt, kan iedereen in de groep vervolgens op de hele groep reageren, zelfs als groepsleden elkaar niet allemaal volgen.

Als je iemand op Twitter een DM wilt sturen, maar ze je niet volgen, kun je nog steeds hun aandacht trekken door hun handvat te gebruiken (zoals @abc123) aan het begin van een tweet. De tweet zal niet in hun Berichten-sectie terechtkomen zoals een DM zou doen, maar het zal een melding starten die de gebruiker waarschijnlijk zal zien.

Hoe stuur ik een DM?

Gebruik de volgende stappen om een DM op te stellen:

  1. Selecteer op de Twitter-startpagina in de linkerbalk Berichten.

    Image
    Image
  2. Op de Berichten pagina, bovenaan het scherm, selecteer het Nieuw bericht (envelop) icoon.

    U kunt ook naar het profiel van de persoon navigeren en het pictogram Nieuw bericht (envelop) bovenaan het scherm selecteren.

    Image
    Image
  3. Een Nieuw bericht venster verschijnt. Typ de naam van de persoon naar wie je de DM wilt sturen en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een berichtenvenster. Als je al met de persoon hebt gecorrespondeerd en de berichten niet hebt verwijderd, zie je ze in het venster. Typ uw bericht in het berichtveld en selecteer vervolgens het pictogram Verzenden (pijl naar rechts). Het bericht verschijnt in het berichtenvenster.

    Image
    Image
  5. Als de ontvanger reageert, verschijnt zijn bericht ook in het berichtenvenster, vergelijkbaar met een sms-uitwisseling.

Hoe verwijder ik een DM?

Als je een direct bericht wilt verwijderen, is dat vrij eenvoudig.

  1. Ga naar je Berichten sectie.
  2. Druk lang op de DM die je wilt verwijderen.
  3. Selecteer Verwijderen voor jou en het bericht wordt verwijderd.

Aanbevolen: