Sony WH-XB900N Review: Bass Heavy Budget-koptelefoon

Inhoudsopgave:

Sony WH-XB900N Review: Bass Heavy Budget-koptelefoon
Sony WH-XB900N Review: Bass Heavy Budget-koptelefoon
Anonim

Bottom Line

Wat de Sony WH-XB900N aan bouwkwaliteit mist, wordt goedgemaakt met goede (zij het zeer baszware) audio en een zeer aantrekkelijke prijs.

Sony WH-XB900N

Image
Image

We hebben de Sony WH-XB900N gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Sony WH-XB900N-hoofdtelefoon is in veel opzichten een opmerkelijke prestatie - hij bevat veel van de kwaliteit en veel van de functies die te vinden zijn in duurdere draadloze hoofdtelefoons met ruisonderdrukking in een veel goedkoper product met verrassend weinig compromissen. Zolang je je verwachtingen tempert en niet verwend bent door betere koptelefoons, is de WH-XB900N misschien wel de perfecte portemonnee-vriendelijke optie voor draadloos, ruisonderdrukkend luisteren.

Image
Image

Ontwerp: een eenvoudige buitenkant

De WH-XB900N zal geen modeprijzen winnen - er zijn geen mallen gebroken bij het maken van deze hoofdtelefoon, in ieder geval visueel zijn ze erg saai en standaard. Ze zien er nogal omvangrijk en onhandig uit op het hoofd, maar over het algemeen is hun uiterlijk niet bijzonder verschrikkelijk en ook niet bijzonder geweldig.

Qua bouwkwaliteit is de WH-XB900N ook niet om over naar huis te schrijven. Er is een duidelijk goedkoop gevoel aan de plastic constructie die ons niet veel vertrouwen gaf in de duurzaamheid van deze hoofdtelefoon. Echter, te oordelen naar het verrassend robuuste verstelsysteem, lijkt het erop dat de interne structuur veel sterker kan zijn dan de buitenkant ons zou doen geloven. Je moet oppassen dat je deze niet bij regenachtig weer draagt, omdat ze helemaal niet weerbestendig zijn.

Wat de bediening betreft, heeft Sony een aanraakoppervlak geïmplementeerd aan de buitenkant van het rechteroorstuk voor mediabediening. Door te vegen of omlaag te vegen verhoogt of verlaagt u het volume, springt u naar links of rechts vooruit of achteruit, en afspelen/pauzeren, telefoontjes beantwoorden of uw virtuele assistent activeren door op het oorstukje te tikken. Hoewel we de voorkeur hadden gegeven aan traditionele fysieke knoppen, doen deze aanraakbedieningen het werk, hoewel we merkten dat het systeem onze gebaren af en toe niet registreerde.

Voor grote hoofden vonden we de WH-XB900N uitzonderlijk comfortabel.

Hoewel knoppen leuk zijn omdat ze door aanraking kunnen worden gedetecteerd en moeilijk per ongeluk kunnen worden ingedrukt, kunnen aanraakbedieningen op de lange termijn beter zijn als de noodzakelijke gebaren een tweede natuur worden. In de WH-XB900N en andere hoofdtelefoons die we met vergelijkbare interfaces hebben getest, is er echter het probleem van detectienauwkeurigheid en al te vaak onbedoelde activering van bedieningselementen.

De hoofdtelefoon wordt geleverd met een audiokabel voor een bedrade verbinding en een USB-C-kabel om op te laden, evenals een draagtas. Helaas is de tas geen adequate methode om de hoofdtelefoon onderweg te beschermen en biedt hij slechts minimale bescherming. Een harde hoes is echt nodig voor een koptelefoon als je van plan bent deze regelmatig bij je te dragen.

Image
Image

Bottom Line

Het aansluiten van de WH-XB900N is net zo eenvoudig als het aanzetten en koppelen met je apparaat, een proces dat vrijwel onmiddellijk gebeurt. Zelfs de eerste koppeling was gemakkelijk en pijnloos. Een prompt op het scherm zal u vragen of u een virtuele assistent wilt instellen om met de hoofdtelefoon te werken. De gratis bijbehorende app is ook eenvoudig te installeren en in te stellen, omdat je niet hoeft in te loggen op een extra account, en onze verbonden hoofdtelefoons werden direct en automatisch herkend door de app.

Comfort: Uitstekend voor grote hoofdmaten

Voor grote hoofden vonden we de WH-XB900N uitzonderlijk comfortabel. De oorschelpen zijn ruim en dik gevoerd met hoogwaardige vulling. We waren vooral onder de indruk van hoe breed deze hoofdtelefoon kan gaan. Hun minimummaat is echter nog steeds vrij groot, dus mensen met kleinere hoofden kunnen ze te los vinden.

Batterijlevensduur: ononderbroken luisteren

We ontdekten dat de bewering van Sony over een batterijduur van dertig uur behoorlijk accuraat was. De noodzaak om op te laden is zeer zeldzaam, en tenzij je ze meer dan 10 uur per dag gebruikt, hoef je ze misschien maar twee keer per maand op te laden. We ontdekten dat dit waar was tijdens onze langdurige en uitgebreide tests van deze hoofdtelefoon door veelvuldig en veeleisend gebruik, en met de actieve ruisonderdrukking aangezwengeld.

Image
Image

Geluidskwaliteit: overweldigende bas

Als je van je muziek geniet met een extra portie bas, dan zal de WH-XB900N helemaal bij je passen. Of het nu gaat om een krachtige beat in een dubstep-track of explosies in Mission Impossible, deze hoofdtelefoon maakt indruk als het gaat om het lage bereik.

We ontdekten echter dat deze superzware nadruk op bas de rest van het audiobereik kan overweldigen. Dit is jammer, want de WH-XB900N produceert behoorlijk indrukwekkende details in de midden- en hoge tonen, en het is zonde om die tonen in bas te begraven. Gelukkig is het geluidsprofiel eenvoudig aan te passen in de app, en dit kan helpen om de oncontroleerbare bas te beteugelen.

Voor een lage prijs zonder al te veel concessies te doen op het gebied van geluidskwaliteit en functieset, is de WH-XB900N een echt koopje.

Zoals gezegd, is de nadruk op bas een voordeel voor bombastische actiefilms. De film Godzilla uit 2014 rommelde en schudde van het machtige gebrul van epische monsters, de koptelefoon gaf het viscerale gevoel van terreur dat die geluiden oproepen.

Het probleem met de overdreven krachtige bas was duidelijk in Bear Ghost's "Necromancin' Dancin'", waar de zang en helderdere instrumentals naar de achtergrond werden geduwd. In Slade's "Run Runaway" pompte de extra bas het ritme op en maakte het nummer des te indrukwekkender, en dit deuntje demonstreerde echt de mogelijkheden van deze hoofdtelefoon wanneer deze werd gecombineerd met het juiste nummer.

Neil Diamond's "Shilo" klonk ook geweldig met de WH-XB900N, hoewel iets aan de stereoweergave van het stuk een storende bastoon veroorzaakte die constant in het linkeroorstukje was. We konden dit probleem echter eenvoudig oplossen met de Sound Position Control van de app.

De kwaliteit van de telefoongesprekken was over het algemeen erg goed. De koptelefoon legde de zang met grote helderheid vast, hoewel ze het niet zo goed deden om externe ruis te isoleren en uit het gesprek te halen.

Image
Image

Ruisonderdrukking: bruikbare ruisonderdrukking

De WH-XB900N heeft niet de beste actieve ruisonderdrukking (ANC) die er is, maar blokkeert wel genoeg omgevingsgeluid om het waard te zijn om te gebruiken. Het zal je echter niet echt diepe stilte geven in luide omgevingen. Aan de positieve kant ontdekten we dat degenen die gevoelig zijn voor de illusie van druk die een bijwerking van ANC kan zijn, er niet zo door werden getroffen als ze de WH-XB900N-hoofdtelefoon droegen.

Dit komt waarschijnlijk doordat het minder agressief is, maar zelfs vergeleken met lagere ANC-instellingen op andere hoofdtelefoons zoals de Jabra Elite 85H was het minder vervelend voor ANC-gevoelige personen. Als je er nog steeds last van hebt, kan ANC natuurlijk helemaal worden uitgeschakeld, maar op dat moment kun je beter wat geld besparen en investeren in een standaard hoofdtelefoon.

Connectiviteit: het gemak van NFC

Als het op connectiviteit aankomt, gaat de Sony WH-XB900N een stap verder dan andere draadloze hoofdtelefoons door NFC-connectiviteit op te nemen naast de traditionele bluetooth-koppeling. Dit kan de kleine irritatie van het gehannes met menu's en verbindingen wegnemen - houd de hoofdtelefoon gewoon vast terwijl het NFC-symbool uw apparaat aanraakt en ze zullen automatisch met uw apparaat worden gekoppeld. De Bluetooth-verbinding is sterk, waardoor gebruik zelfs door meerdere muren mogelijk is.

Image
Image

Software: eenvoudig maar nuttig

Sony's koptelefoon-app is handig en biedt een aantal interessante functies. Deze omvatten Adaptive Sound Control, dat uw veranderende omgeving detecteert en de ruisonderdrukking van de hoofdtelefoon daaraan aanpast. Als dit is uitgeschakeld, kun je je eigen instellingen voor ruisonderdrukking kiezen, wat wordt ondersteund door een visuele weergave van voor welke situaties de verschillende niveaus geschikt zijn.

Sound Position Control stelt je in staat om het gedrag van het stereogeluid te veranderen om te focussen op vier hoekige richtingen naast een voorwaarts gerichte instelling en de standaardmodus. We konden deze bedieningselementen gebruiken om het geluid te verbeteren van nummers die niet goed speelden met de standaard stereomodus.

Surround-geluidsmodi om verschillende omgevingen na te bootsen, zoals "Arena" en "Concert Hall", zijn inbegrepen, maar ze lijken een beetje gimmick en lijken de geluidskwaliteit grotendeels te verminderen. Ze bootsen niet zozeer verschillende locaties na, maar bootsen wel de ervaring na van het luisteren naar een luidspreker van slechte kwaliteit in een kamer met een slechte akoestiek.

De equalizer is veel nuttiger en kan worden gebruikt om de prominente bas tegen te gaan of om de hoofdtelefoon af te stemmen op uw stemming of omgeving. We waren verrast door hoeveel we de "relaxte" modus waardeerden, die geluid meer op de achtergrond plaatst, zodat je je deuntjes kunt spelen, maar je meer kunt concentreren op werk of studeren.

Je kunt de app ook gebruiken om basisinstellingen zoals taal te wijzigen en hoe lang de hoofdtelefoon inactief blijft voordat hij automatisch wordt uitgeschakeld. Over het algemeen waren we erg onder de indruk van de functies die beschikbaar zijn in de strak ontworpen en zeer responsieve app van Sony.

Bottom Line

Het is moeilijk om te argumenteren tegen de waarde van de Sony WH-XB900N. Met een adviesprijs van $ 250 biedt het de meeste functies die u zou vinden in duurdere draadloze ruisonderdrukkende hoofdtelefoons voor een aantrekkelijke prijs. Voor een lage prijs zonder al te veel concessies te doen op het gebied van geluidskwaliteit en functies is de WH-XB900N een echt koopje.

Sony WH-XB900N vs Jabra Elite 85H

Voor slechts $50 meer biedt de Jabra Elite 85H veel verbeteringen ten opzichte van de WH-XB900N. Om te beginnen is het geluidsprofiel veel minder baszwaar en is de algehele geluidskwaliteit aanzienlijk verbeterd. Het stevige ontwerp van de Jabra is ook een belangrijke upgrade ten opzichte van de Sony, met een aantrekkelijke stoffen buitenkant en water- en stofbestendigheid. Bovendien biedt de Elite 85H krachtigere ruisonderdrukking, uitstekende gebruiksvriendelijke functies en is hij gewoon stijlvoller dan het zeer eenvoudige uiterlijk van de WH-XB900N.

Fit kan ook je keuze bepalen - de Elite 85H is veel beter geschikt voor kleinere hoofden dan de WH-XB900N, terwijl de Sony zelfs op de grootste noggin past; de Jabra heeft beperkte ruimte voor aanpassing en is mogelijk te krap voor grote hoofden.

Een koopje met extra bas

Als je van een extra portie bas houdt, een kop met een groter formaat hebt en de beste geluidskwaliteit voor je geld wilt, dan is de Sony WH-XB900N-hoofdtelefoon een zeer aantrekkelijke optie. Ze hebben misschien niet de meest robuuste bouwkwaliteit of krachtige ruisonderdrukking, maar ze bieden wel veel waar voor je geld.

Specs

  • Productnaam WH-XB900N
  • Product Merk Sony
  • UPC 027242914797
  • Prijs $250.00
  • Productafmetingen 6 x 3,5 x 7,5 inch.
  • Kleur Zwart, Blauw
  • Garantie 1 jaar
  • Vormfactor over oor
  • Ruisonderdrukking Actieve ruisonderdrukking (ANC)
  • Microfoons 4
  • Levensduur batterij 30 uur
  • Verbindingsopties Bluetooth, NFC
  • Draadloos bereik 33 voet

Aanbevolen: