OnePlus Buds Z Review: Bangin' Budget Buds

Inhoudsopgave:

OnePlus Buds Z Review: Bangin' Budget Buds
OnePlus Buds Z Review: Bangin' Budget Buds
Anonim

Bottom Line

Dit zijn uitstekende, betaalbare draadloze oordopjes die het beste zijn voor eigenaren van OnePlus- en Android-telefoons - en veel beter dan je zou verwachten voor $ 50.

OnePlus Buds Z

Image
Image

We hebben de OnePlus Buds Z gekocht zodat onze recensent ze op de proef kon stellen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Apple was niet het eerste bedrijf dat echte draadloze oordopjes maakte, maar het zette de standaard en het prijsniveau met de originele AirPods van $ 160 en opende vervolgens de sluizen voor concurrenten om hun eigen vaak vergelijkbare uitvoeringen te produceren. Gelukkig, terwijl Apple zijn prijs intact heeft gehouden, zijn rivaliserende makers in staat geweest om sterke concurrenten te produceren tegen lagere prijzen.

OnePlus gooide zijn hoed in de ring met de $ 80 OnePlus Buds, maar nu hebben ze een nog betere plek bereikt met de nieuwere OnePlus Buds Z. De Buds Z bieden potentieel verbeterd comfort dankzij de toevoeging van siliconen tips, en doe dit voor een nog aangenamere prijs van slechts $ 50. Dit zijn schokkend goede draadloze oordopjes, niet alleen voor die oogverblindende prijs, maar ook in vergelijking met de kwaliteit van duurdere concurrenten.

Image
Image

Design en comfort: een vertrouwde vorm

De OnePlus Buds Z hebben een bekend silhouet, met de in-ear-knop verbonden met een ongeveer 2,5 cm lange steel die uit je oor steekt. Dankzij de verwisselbare siliconen tips, die verkrijgbaar zijn in drie verschillende maten (meegeleverd), zien ze eruit als een mix tussen de standaard AirPods en de duurdere, duurdere AirPods Pro.

OnePlus heeft ze echter een meer hoekig uiterlijk gegeven, met een afgeplat buitenoppervlak en een zilveren, schijfachtige buitenvorm. Het schijfoppervlak is een aanraakknop die kan worden aangepast om verschillende taken uit te voeren bij het gebruik van Android-apparaten.

Voor mijn oren hebben ze niet de moeiteloze pasvorm en stabiliteit van Apple's AirPods Pro. Maar het is niet ver weg.

Hoewel ze geen enkele vorm van ruisonderdrukkingstechnologie hebben, helpen de siliconentips je oor beter af te sluiten dan oordopjes die gewoon van hard plastic zijn bij het ingangspunt. Zorg er echter voor dat u de verschillende tipformaten probeert. Ik gebruik meestal de standaard / middelgrote tips die meestal op oordopjes worden geleverd, maar ik merkte dat de grotere maat ervoor zorgde dat de Buds Z beter in mijn oor pasten. Toch voelden ze een beetje los.

Dit is echter een zeer subjectief punt, dus je ervaring kan variëren. De Buds Z voelde nog steeds comfortabel in mijn oren, maar ik merkte dat ik ze af en toe aanpaste. Voor mijn oren hebben ze niet de moeiteloze pasvorm en stabiliteit van Apple's AirPods Pro. Maar het is niet ver weg.

Image
Image

De Buds Z hebben IP55 zweet- en waterbestendigheid, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze kapot gaan tijdens het sporten. Ik heb ze tijdens een paar hometrainersessies gebruikt en had er geen moeite mee om ze te hanteren. Elke oordop is ook uitgerust met in-ear-sensoren, zodat ze weten wanneer ze in je oor zitten en klaar zijn om te spelen, en ze weten ook wanneer je ze eruit ha alt en stoppen het afspelen dienovereenkomstig. De Buds Z zijn verkrijgbaar in een standaard witte kleur of in de duurdere Steven Harrington-editie met opvallende graphics bovenop groene en paarse achtergronden.

De pilvormige oplaadcassette is boller dan die van Apple, maar met een breedte van minder dan 3 inch is hij nog steeds zakvriendelijk. De dunne bovenkant klapt open om sleuven voor de oordopjes te onthullen, zodat ze opgeladen blijven en klaar zijn wanneer ze niet worden gebruikt.

Een USB-C-poort aan de achterkant wordt gebruikt om ze op te laden, omdat er geen draadloze oplaadfunctie voor de case is en er een Bluetooth-configuratieknop naast de poort is. Een klein lampje aan de voorkant van de behuizing geeft een rood lampje weer als de lading bijna leeg is, of een groen lampje als er nog minstens 20 procent van de lading over is. Een korte USB-C-naar-USB-A-kabel wordt meegeleverd in de doos.

Bottom Line

De Buds Z worden niet op de markt gebracht als vervanging voor de originele OnePlus Buds. De OnePlus Buds komen qua functies dichter bij Apple's AirPods Pro en zijn iets robuuster dan de Buds Z. De standaard OnePlus Buds bieden onderdrukking van omgevingsgeluid en bieden tot 30 uur totale batterijduur, inclusief ongeveer 7 uur per oplaadbeurt. beide cijfers zijn aanzienlijk hoger dan het aanbod van Buds Z. De standaard OnePlus Buds-hoes kan ook draadloos worden opgeladen op een oplaadpad.

Configuratieproces: ze koppelen draadloos

De Buds Z kan eenvoudig worden gekoppeld aan smartphones, tablets, computers en elk ander apparaat dat draadloze Bluetooth-accessoires mogelijk maakt. Open gewoon het deksel van de oplaadcassette met de oordopjes erin en houd de instelknop twee seconden ingedrukt. Vanaf je apparaat zou je de Buds Z moeten zien verschijnen als een Bluetooth-accessoire om verbinding te maken en kun je tikken of klikken om het proces te voltooien.

Image
Image

Geluid en software: kwaliteit output

Rekening houdend met de prijs, leveren de betaalbare Buds Z een krachtige audioweergave dankzij hun dynamische drivers van 10 millimeter. Ik heb ze minstens 30 uur gebruikt terwijl ik luisterde naar een scala aan muziekgenres en podcasts, evenals voor spraakoproepen, en was constant onder de indruk van de geluidskwaliteit.

Muziek afspelen klinkt robuust en gebalanceerd met stevige bas en aangename hoge tonen. Eerlijk gezegd vond ik de soundscape scherper dan op mijn oude AirPods van de eerste generatie, maar het is niet zo breed en schoon als die van de AirPods Pro met ruisonderdrukking van $ 250.

De betaalbare OnePlus Buds Z leveren krachtige audioweergave dankzij hun dynamische drivers van 10 millimeter.

Als je een OnePlus-telefoon van de afgelopen jaren gebruikt (OnePlus 6 of nieuwer), kun je enkele basisinstellingen binnen het besturingssysteem aanpassen, inclusief de functionaliteit van de aanraakknoppen. U kunt de knoppen bijvoorbeeld gebruiken om af te spelen/pauzeren, nummers over te slaan, de spraakassistent van uw telefoon te openen of oproepen te beantwoorden/ophangen/weigeren. Op de OnePlus 9 kon ik ook de individuele batterijniveaus van elke knop en de behuizing bekijken.

Voor aanpassingen en firmware-updates op andere Android-apparaten, moet je de gratis HeyMelody-app downloaden van de Play Store. Helaas, hoewel je de Buds Z met een iPhone of iPad kunt gebruiken, is er momenteel geen iOS-app om de oordopjes aan te passen of bij te werken. Je zit vast met de standaardinstellingen, tenzij je toegang hebt tot een Android-apparaat.

Toen ik buiten liep terwijl ik naar muziek luisterde op de iPhone 12 Pro Max, kwam ik bij meerdere gelegenheden connectiviteitsproblemen tegen.

De Bluetooth 5.0-verbinding hield het apparaat stevig vast op meerdere gadgets wanneer het stationair was, waaronder de OnePlus 9, iPhone 12 Pro Max en een MacBook Pro uit 2019. Toen ik ze aan de MacBook Pro koppelde, merkte ik dat ik ze in mijn oren kon stoppen en meteen zonder poespas naar muziek kon luisteren. OnePlus stelt een connectiviteitsbereik van maximaal 10 meter vanaf uw apparaat voor.

Tijdens het buiten wandelen terwijl ik naar muziek luisterde op de iPhone 12 Pro Max, kwam ik echter bij meerdere gelegenheden connectiviteitsproblemen tegen. Het signaal zou wegvallen en binnen een paar seconden automatisch weer worden hervat, en het bleek storend. Dat gezegd hebbende, ik heb vergelijkbare dalingen ervaren bij het gebruik van AirPods met Android-telefoons, in wezen de omgekeerde configuratie, dus het is niet helemaal schokkend.

Batterijlevensduur: genoeg om mee te spelen

De Buds Z gaan vijf uur mee per oplaadbeurt, met nog eens 15 uur batterijduur in de oplaadcassette. Dat is in totaal 20 uur per volledige lading. De officiële schatting klopte consequent in mijn eigen tests toen ik deze aan de OnePlus 9 koppelde, waar ik gemakkelijk het batterijniveau van elke afzonderlijke knop kon controleren. Na een luistersessie van twee uur zaten beide oordopjes bijvoorbeeld ongeveer 60 procent van de resterende lading.

Er zijn veel draadloze oordopjes die langere speelsessies beloven en nog robuustere back-upkosten in de behuizing, maar ik denk dat de Buds Z voldoende kracht bieden voor deze prijs. Persoonlijk ga ik zelden meer dan twee uur zonder mijn oordopjes uit te doen voor minstens een paar minuten, en ze worden opgeladen als ik in de case zit.

Image
Image

Als je batterijhouder leeg raakt en je hem snel moet opladen, zegt OnePlus dat 10 minuten opladen van de oordopjes in de case met een aangesloten USB-C-kabel drie uur totale muziekweergave oplevert.

Prijs: het is een geweldige prijs

Verbazingwekkend genoeg zijn de Buds Z niet de goedkoopste draadloze oordopjes op de markt: je kunt regelmatig paren vinden voor $ 20 tot $ 30 op Amazon, en klanten lijken tevreden met de waarde. Wat me verbaasde over de Buds Z is dat ze niet aanvoelen of presteren als goedkope oordopjes; ze zouden de prijs kunnen verdubbelen en toch redelijk lijken. Dit zijn hoogwaardige draadloze oordopjes voor een fantastische prijs. Maar als je een iPhone gebruikt, wil je misschien de eigen oordopjes van Apple gebruiken om de stabielste verbinding te garanderen.

Dit zijn schokkend goede draadloze oordopjes, niet alleen voor die oogverblindende prijs, maar ook in vergelijking met de kwaliteit van duurdere concurrenten.

OnePlus Buds Z vs. Apple AirPods (2e generatie)

Als je een grote Apple-fan bent en een iPhone, iPad en Mac gebruikt, dan zijn AirPods of AirPods Pro meestal de beste optie. Ze koppelen moeiteloos met Apple-apparaten, leveren een sterke afspeelkwaliteit en kunnen eenvoudig worden aangepast. En misschien wel het allerbelangrijkste, ze doen uitstekend werk in het onderhouden van een verbinding met iOS-apparaten.

Maar als je niet volledig verankerd bent in dat ecosysteem, dan zijn de OnePlus Buds Z een sterk alternatief, vooral voor Android-gebruikers. Het zijn sterke allround oordopjes die je kunt gebruiken met elk Bluetooth-compatibel apparaat.

Uitgebalanceerde toppen met een beperkt budget

Afgezien van een beetje losheid van de pasvorm - wat al dan niet een probleem voor je kan zijn - en een minder dan perfecte verbinding met iPhones, ben ik echt onder de indruk van de OnePlus Buds Z. De smartphones van het bedrijf zijn gebouwd op het uitgangspunt dat het duurdere rivalen kan evenaren tegen een lagere prijs, en ze hebben hier hetzelfde gedaan met draadloze oordopjes.

Specs

  • Productnaam Knoppen Z
  • Productmerk OnePlus
  • MPN 5481100053
  • Prijs $50.00
  • Releasedatum oktober 2020
  • Gewicht 6,4 oz.
  • Productafmetingen 2,95 x 1,41 x 1,14 inch.
  • Kleur Wit, Steven Harrington Edition
  • Garantie 1 jaar
  • Batterij 20 uur met koffer
  • Connectiviteit Bluetooth
  • Waterdicht IP55

Aanbevolen: