Gebruik de DGET-functie van Excel om grote tabellen samen te vatten

Inhoudsopgave:

Gebruik de DGET-functie van Excel om grote tabellen samen te vatten
Gebruik de DGET-functie van Excel om grote tabellen samen te vatten
Anonim

De DGET-functie is een van de databasefuncties van Excel. Deze groep functies vat informatie uit grote gegevenstabellen samen door specifieke informatie te retourneren op basis van een of meer criteria. Gebruik de functie DGET om een enkel gegevensveld te retourneren dat overeenkomt met de voorwaarden die u opgeeft.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007; Excel voor Microsoft 365, Excel Online, Excel voor Mac, Excel voor iPad, Excel voor iPhone en Excel voor Android.

DGET-syntaxis en argumenten

De syntaxis van een functie is de structuur die Excel gebruikt om uw verzoek uit te voeren.

De syntaxis en argumenten voor de functie DGET zijn:

Alle databasefuncties hebben dezelfde drie argumenten:

  • Database (vereist): Specificeert het bereik van celverwijzingen die de database bevatten. De veldnamen moeten in het bereik worden opgenomen.
  • Field (verplicht): Geeft aan welke kolom of veld door de functie moet worden gebruikt in zijn berekeningen. Voer het argument in door de veldnaam of het kolomnummer te typen.
  • Criteria (vereist): Geeft het celbereik weer dat de gespecificeerde voorwaarden bevat. Het bereik moet ten minste één veldnaam uit de database bevatten en ten minste één andere celverwijzing die de voorwaarde aangeeft die door de functie moet worden geëvalueerd.

Overeenkomen met een criterium met DGET

Het voorbeeld dat in deze tutorial wordt getoond, gebruikt de functie DGET om het aantal verkooporders te vinden dat door een specifieke verkoopagent voor een bepaalde maand is geplaatst.

Image
Image

Om deze tutorial te volgen, voert u de gegevens in die in de bovenstaande afbeelding worden weergegeven in een leeg Excel-werkblad.

Selecteer de criteria

Om DGET alleen naar gegevens van een specifieke verkoper te laten kijken, voert u de naam van een agent in onder de naam van het veld SalesRep in rij 3. Typ in cel E3 de criteria Harry.

Image
Image

Geef de database een naam

Het gebruik van een benoemd bereik voor grote gegevensbereiken, zoals een database, maakt het gemakkelijker om dit argument in de functie in te voeren en voorkomt fouten die worden veroorzaakt door het selecteren van het verkeerde bereik.

Benoemde bereiken zijn handig wanneer hetzelfde celbereik vaak wordt gebruikt in berekeningen of bij het maken van grafieken of diagrammen.

  1. Markeer cellen D6 tot F12 in het werkblad om het bereik te selecteren.
  2. Plaats de cursor in het naamvak.
  3. Type Verkoopgegevens.

    Image
    Image
  4. Druk op Enter om het genoemde bereik te maken.

Voer de DGET-functie in

Nu ben je klaar om de DGET-functie in te voeren en de formule samen met de functieargumenten te maken.

  1. Selecteer cel E4. Hier worden de resultaten van de functie weergegeven.
  2. Selecteer Functie invoegen (het fx-symbool links van de formulebalk) om het dialoogvenster Functie invoegen te openen. In Excel voor Mac wordt de Formula Builder geopend.
  3. Voer in het tekstvak Zoeken naar een functie DGET in en selecteer GO.

    Image
    Image
  4. Selecteer de functie DGET in de lijst Selecteer een functie en selecteer OK. Behalve in Excel voor Mac, waar u Insert Function. selecteert

  5. Plaats de cursor in het tekstvak Database.
  6. Voer Verkoopgegevens in.
  7. Plaats de cursor in het tekstvak Veld.
  8. Voer in Orders.
  9. Plaats de cursor in het tekstvak Criteria.
  10. Markeer de cellen D2 tot F3 in het werkblad om het bereik in te voeren.

    Image
    Image
  11. Selecteer OK. Uittreksel in Excel voor Mac, waar u Klaar. selecteert
  12. Het antwoord 217 verschijnt in cel E4.

    Image
    Image
  13. Dit is het aantal verkooporders dat door Harry is geplaatst.

VALUE-fouten treden op wanneer de veldnamen niet zijn opgenomen in het databaseargument. Voor deze zelfstudie moeten de veldnamen in de cellen D6 tot en met F6 worden opgenomen in het benoemde bereik SalesData.

Aanbevolen: