Google plant grote vernieuwing van iOS-apps

Google plant grote vernieuwing van iOS-apps
Google plant grote vernieuwing van iOS-apps
Anonim

Google's suite van immens populaire smartphone-apps wordt er al lang van beschuldigd zich "uit" te voelen tijdens het draaien op Apple-apparaten, maar dat gaat veranderen.

De zoekmachine-gigant heeft zojuist aangekondigd dat het bezig is met het bijwerken van de ontwerptaal van zijn apps, zodat het past bij het uiterlijk van iOS, volgens een Twitter-thread van hoofdapp-ontwerper Jeff Verkoeyen.

Image
Image

Hoe zal dit er in de praktijk uitzien? De veranderingen zullen in sommige opzichten subtiel zijn, zoals meer afgeronde knoppen die passen bij de iOS-standaardisatie, en meer openlijk in andere, met vernieuwde banners, zwevende actieknoppen, onderste navigatietabbladen en nog veel meer. Het bedrijf heeft verklaard dat de apps "lichte merkaccenten" zullen behouden, zelfs na de revisie.

Het proces was tijdrovend vanwege de inherente verschillen tussen de gebruikersinterfacekit van Google, SwiftUI, en de eigen UIKit van Apple. Google heeft nog niet aangekondigd wanneer de updates officieel worden uitgerold en of ze geleidelijk, app voor app of allemaal tegelijk zullen worden uitgebracht.

Natuurlijk heeft Google zijn apps al bijgewerkt om het meeste uit nieuw toegevoegde iOS-functies voor iPhone- en iPad-gebruikers te halen. In september 2020 voegde het bedrijf widgetondersteuning toe voor Gmail, Google Maps, Google Agenda en de rest van zijn apps.

Aanbevolen: