Beste gratis audiotools voor het opsplitsen van grote bestanden

Inhoudsopgave:

Beste gratis audiotools voor het opsplitsen van grote bestanden
Beste gratis audiotools voor het opsplitsen van grote bestanden
Anonim

Bekijk enkele van de beste gratis splitters voor audiobestanden voor Windows, macOS en Linux om te beginnen met hakken, in blokjes snijden en pureren van je audiobestanden.

Bewerk audiobestanden op uw telefoon: WavePad Audio File Splitter

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt met meerdere formaten.
  • Mobiele optie.

Wat we niet leuk vinden

Heeft een leercurve.

WavePad Audio File Splitter ondersteunt zowel lossy als lossless audioformaten zoals MP3, OGG, FLAC en WAV. Deze software is beschikbaar voor Windows-, macOS-, iOS- en Android-apparaten. Het is gratis voor thuisgebruik zonder tijdslimiet.

Wat dit programma zo veelzijdig maakt, is het aantal manieren waarop het audiobestanden kan splitsen. De meest indrukwekkende functie is het gebruik van stiltedetectie. Met deze functie kunt u een groot audiobestand splitsen dat meerdere muzieknummers bevat.

Als je een audio-cd ript naar één groot MP3-bestand, dan is deze tool een goede optie voor het maken van individuele tracks. Je kunt dan een ID3-tag-editor gebruiken om informatie over het identificeren van nummers toe te voegen, wat een essentiële stap is als je wilt weten hoe elk nummer heet.

Beste audiobestandssplitter voor Linux: Mp3splt

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt met meerdere formaten.
  • Cross-platform.
  • Vereenvoudigde interface.

Wat we niet leuk vinden

Enigszins verouderd.

Mp3splt is een geweldig hulpmiddel voor het nauwkeurig snijden van audio. Het detecteert automatisch splitpunten en stille gaten, wat handig is voor het opsplitsen van een album. Bestandsnamen en muziektag-informatie kunnen worden opgehaald uit een online database (de CDDB).

Je kunt deze multiplatform-tool voor Windows, macOS en Linux downloaden en ondersteunt de bestandsindelingen MP3, Ogg Vorbis en FLAC. De gebruikersinterface is relatief eenvoudig te gebruiken, maar er is een leercurve. De software heeft een ingebouwde audiospeler, zodat u hele audiotracks kunt afspelen of een voorbeeld van uw MP3-plakjes kunt bekijken. Als je een grote opname hebt, levert Mp3splt goede resultaten op.

Beste open source audiobestandssplitter: Audacity

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Open source en cross-platform.
  • Veel functies.
  • Geweldige grafische interface.

Wat we niet leuk vinden

Kan overweldigend zijn voor nieuwe gebruikers.

Audacity is een krachtige open source-tool voor allerlei soorten audiobewerkingswerk, waardoor het een geweldige kandidaat is voor iets eenvoudigs, zoals het inkorten van een lange MP3. Audacity is beschikbaar op verschillende platforms, is actief ontwikkeld en heeft een eenvoudige grafische interface die niet al te moeilijk te leren is.

Lees voordat je Audacity downloadt en gebruikt het privacybeleid om er zeker van te zijn dat je vertrouwd bent met de voorwaarden.

Audacity heeft het extra voordeel dat het met een reeks audioformaten werkt, en biedt je de mogelijkheid om bestandstypen te converteren of duplicaten te maken in verschillende formaten. Het is beschikbaar om te downloaden voor Windows of macOS, en Linux-gebruikers kunnen het vinden in hun distributierepository's.

Beste Command Line Audio Splitter: FFmpeg

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Open source.
  • Krachtig en flexibel.
  • Cross-platform.

Wat we niet leuk vinden

  • Alleen opdrachtregel.
  • Leercurve.

FFmpeg is misschien wel de meest onconventionele inzending op deze lijst, maar het is hier omdat het supereffectief is. FFmpeg is een open-source opdrachtregelprogramma dat alle soorten multimediabestanden kan verwerken, inclusief mp3's. Het dient als back-end voor andere toepassingen, maar het is vrij eenvoudig op zichzelf te gebruiken.

Met FFmpeg kun je een eenvoudig commando gebruiken om delen van een groter audiobestand uit te knippen. Geef de tijd op waarop u wilt beginnen met knippen, de tijd waarop u wilt dat deze stopt en het uitvoerbestand, en u kunt aan de slag.

Omdat FFmpeg een opdrachtregelprogramma is, kun je extreem nauwkeurig worden met de plaatsen waar je dingen wilt opbreken. Het is ook flexibel genoeg om uw bestanden naar een ander formaat te converteren terwijl u ze snijdt, zodat u een enorme WAV of FLAC kunt nemen en deze kunt knippen in beter hanteerbare MP3's.

FFmpeg is beschikbaar om te downloaden voor Windows of macOS, en Linux-gebruikers kunnen het vinden in hun distributierepository's.

Beste webgebaseerde audiobestandssplitter: AudioTrimmer

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudige webgebaseerde oplossing.
  • Werkt op mobiel.
  • Ondersteunt meerdere formaten.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet veel controle.
  • Vereist uploads, wat even kan duren.

Als je liever geen geheel nieuw programma installeert, gebruik dan een webgebaseerde optie zoals AudioTrimmer. Hiermee kun je je MP3-bestand uploaden en de site vertellen waar je het wilt knippen. AudioTrimmer bewerkt uw bestand en geeft u de resultaten.

Deze werkt op elk platform, zelfs mobiel, en het is geweldig voor eenmalige situaties waarin het installeren van een nieuw programma buitensporig zou zijn.

Waar worden audiobestandssplitters voor gebruikt?

Audiobestandssplitters zijn handig wanneer u grote audiobestanden in kleinere, beter hanteerbare stukken wilt splitsen. Als u bijvoorbeeld beltonen voor uw telefoon wilt maken, kunt u een app voor het splitsen van audiobestanden gebruiken om gratis beltonen te maken van uw bestaande muziekcollectie.

Een andere reden waarom je misschien een splitter voor audiobestanden wilt gebruiken, is voor grote podcasts of andere soorten digitale opnamen waarbij er één groot continu audioblok is. Deze bestanden kunnen groot zijn en door ze in secties te splitsen, zijn ze gemakkelijker te beluisteren. Audioboeken worden meestal geleverd met hoofdstukindelingen, maar als je een audioboek hebt dat slechts één groot bestand is, kan een splitter worden gebruikt om afzonderlijke hoofdstukken te maken.

Aanbevolen: