Grote EV-trucks zijn nog steeds grote vrachtwagens

Inhoudsopgave:

Grote EV-trucks zijn nog steeds grote vrachtwagens
Grote EV-trucks zijn nog steeds grote vrachtwagens
Anonim

Toen de benzineprijs in Californië boven de $6 per gallon klom, verwachtte ik dat er minder grote pick-ups over de snelweg zouden rijden met een snelheid van meer dan 80 mijl per uur. De gemakkelijk te begrijpen economie van de situatie zou mensen er zeker van weerhouden om als een vleermuis uit de hel te rijden. Anekdotisch was dat niet het geval.

Image
Image

Dit brengt ons bij het verwachte handenwringen over de efficiëntie van de Hummer EV. Een voertuig dat sinds zijn introductie de bron is van terecht handenwringen. Ja, het is een elektrisch voertuig, maar het is ook niet zo efficiënt. Het is zwaar, verbruikt veel elektriciteit om overal naartoe te reizen, en het is enorm. Met andere woorden, het is een Hummer.

Dit kwam de afgelopen week allemaal tot een hoogtepunt toen de non-profitorganisatie American Council for an Energy-Efficient Economy (ACEEE) onderzoek publiceerde waaruit bleek dat de Hummer EV meer CO2 produceerde dan de Chevy Malibu. Het stuk kwam met het emissiegetal van de Hummer met behulp van een landelijk gemiddelde van het elektriciteitsnet, wat betekent dat het in sommige delen van het land veel minder kan zijn en in andere veel meer.

Niet verrassend

De inefficiëntie van de Hummer EV is (opnieuw) besproken sinds de onthulling. Het feit dat het meer CO2 uitstoot dan een voertuig met een EPA-geclassificeerde gecombineerde 32 mijl per gallon is niet ideaal, maar het is ook veel beter dan de Hummer opnieuw te introduceren als een voertuig op gas. Dat is niet om GM te verontschuldigen voor het uitbrengen van iets enorms omwille van enormiteit. GM bouwde de Hummer EV omdat mensen hem zouden kopen.

In feite werkt de autofabrikant langzaamaan zijn weg door 70.000 pre-orders voor de gigantische pick-up.

Niet alleen

Hoewel de Hummer het doelwit is, is hij niet de enige als een inefficiënte EV. Alle EV-trucks rijden rond met enorme accu's om aan de eisen van de klanten te voldoen. De Ford F-150 Lightning kan tot 320 mijl afleggen op een enkele lading met een batterij met een groter bereik, maar dat pakket is een enorme 131 kWh.

Image
Image

Het max-pack van de Rivian, met een bereik van meer dan 400 mijl, komt uit op maar liefst 180 kWh. Terwijl Tesla en Lucid opscheppen over hoe efficiënt hun voertuigen zijn, is dat niet wat er gebeurt in de wereld van EV-trucks.

De klanten

Dit brengt ons terug bij de mensen die met hun door benzine aangedreven pick-ups rijden alsof ze harten naar nabijgelegen ziekenhuizen vervoeren. Niet alle vrachtwagenbezitters hebben behoefte aan snelheid. Velen hebben alleen een bedrijfswagen nodig om een klus te klaren, of het nu gaat om hun daadwerkelijke werk of iets dat in en om het huis moet worden gedaan. Vrachtwagenmensen houden van hun vrachtwagens zoals cabrio's houden van cabrio's.

Iemand van een benzinewagen naar een elektrische auto verplaatsen is een enorme klus. Het is niet hetzelfde als ze overzetten naar bijvoorbeeld een EV-sedan, vooral omdat ze dat voertuig niet gaan kopen. Je moet de mensen geven wat ze willen. En ze willen vrachtwagens.

Niet zo snel

Dat laat de Hummer EV en zijn eigenaren niet los. Als je echt een inefficiënte auto wilt, krijg je misschien niet de fiscale prikkels van bijvoorbeeld iemand die een Hyundai Ioniq 5 koopt. De huidige federale prikkels zijn gebaseerd op de grootte van de batterij, wat tien jaar geleden misschien een goed idee was, maar nu zou efficiëntie de beslissende factor moeten zijn.

We hebben een belasting op benzineslurpers, en het is tijd om elektronenslurpers te overwegen. Nogmaals, nu we overstappen op elektrische voertuigen, zouden we de prikkels voor zeer inefficiënte voertuigen moeten verminderen, niet om ze duurder te maken. Ik voel me een gebroken record, maar een EV F-150 op de weg is beter dan een F-150 op benzine. Het maakt niet uit hoe je het getal verplaatst, dat is gewoon een gegeven.

Image
Image

Vloten

Over de Ford F-serie vrachtwagen gesproken, het is al 40 jaar het best verkochte voertuig in de Verenigde Staten. Veel van die verkopen zijn aan wagenparken, aannemers, tuinarchitecten, enz. Er zijn zoveel pick-ups op de weg die voor zaken zorgen dat ze bijna onzichtbaar worden, maar hun impact op het milieu is dat niet. Als we dat in de komende 10 jaar zouden kunnen halveren, zou dat een enorme prestatie zijn.

Het werk dat deze mensen moeten doen om in hun levensonderhoud te voorzien, wordt gedaan met een kleinere impact op ons milieu. Vrachtwagens betekenen banen voor zoveel klanten. Je zou een pick-up kunnen begeren vanwege je liefde voor pick-ups, maar voor velen is het een levensonderhoud. En hoewel niet zo efficiënt als een kleine EV, is het plaatsen van een elektrische aandrijflijn in een vrachtwagen een game-changer.

Het hele systeem

We zetten soms onze hele schone toekomst op de ombouw naar EV's. De Hummer EV is een gemakkelijk doelwit omdat hij belachelijk groot en inefficiënt is als een EV. Het zorgt voor leuke koppen en het is gemakkelijk te begrijpen voor de gemiddelde lezer. Maar artikelen over het raster? Niet zo veel. Ze kunnen compact zijn en met weinig opties voor de gemiddelde consument.

Voor velen is er één optie om stroom naar hun huizen te laten komen, en ze hebben geen keus. We kunnen niet op zoek naar een beter nutsbedrijf. Als we geluk hebben, kunnen we zonnepanelen en batterijen toevoegen aan ons huis, maar het is duur en het duurt jaren om dat geld terug te verdienen aan de elektriciteitskosten. Er is geen gemakkelijke call-to-action voor de consument als het over het elektriciteitsnet gaat zoals bij EV's.

De strekking van het Hummer EV-onderzoeksstuk was de CO2-uitstoot op basis van de gemiddelde energieproductie van het Amerikaanse net. Het is belangrijk om te onthouden dat twee dingen waar kunnen zijn. De Hummer EV- en EV-trucks zijn over het algemeen niet zo efficiënt als kleinere EV's, maar het netwerk moet ook evolueren.

Oh, en voor de mensen met de gigantische vrachtwagens: vertragen. Heb je de prijs van gas niet gezien?

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: