Een Bluetooth-apparaat instellen op een pc

Inhoudsopgave:

Een Bluetooth-apparaat instellen op een pc
Een Bluetooth-apparaat instellen op een pc
Anonim

Wat te weten

  • Schakel het Bluetooth-apparaat in. Selecteer op de pc Start > Settings > Devices > Bluetooth en andere apparaten.
  • Schakel de Bluetooth-schakelaar in. Selecteer Bluetooth of ander apparaat toevoegen.
  • In het venster Een apparaat toevoegen selecteert u Bluetooth en kiest u uw apparaat uit de weergegeven apparaten.

Dit artikel legt uit hoe je Bluetooth-apparaten instelt op een pc in Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7. Het artikel bevat informatie over het aansluiten van audioapparaten en over het gebruik van Bluetooth met pc's die geen ingebouwde -in Bluetooth-mogelijkheden.

Hoe draadloze invoerapparaten aan te sluiten

De meeste moderne laptops en computers worden geleverd met ingebouwde Bluetooth-mogelijkheden. Hierdoor gebruik je allerlei draadloze speakers, koptelefoons, fitnesstrackers, toetsenborden, trackpads en muizen met je pc. Het koppelproces verschilt afhankelijk van wat u op uw pc aansluit.

Volg deze stappen om een draadloos toetsenbord, muis of soortgelijk apparaat op uw pc aan te sluiten:

  1. Schakel het toetsenbord, de muis of een vergelijkbaar apparaat in om het vindbaar te maken.
  2. Selecteer op de pc Start.

    Image
    Image
  3. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  4. Kies Apparaten.

    Image
    Image
  5. Selecteer Bluetooth en andere apparaten in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  6. Schakel Bluetooth in, als het niet is ingeschakeld.

    Image
    Image
  7. Selecteer Bluetooth of ander apparaat toevoegen.

    Image
    Image
  8. In het venster Een apparaat toevoegen selecteert u Bluetooth.

    Image
    Image
  9. Selecteer het apparaat dat u wilt koppelen in de lijst met Bluetooth-apparaten die Windows vindt. Volg alle stappen op het scherm om de verbinding te voltooien.

Een headset, luidspreker of ander audioapparaat aansluiten

De manier waarop je audioapparaten vindbaar maakt, varieert. Raadpleeg de documentatie die bij het apparaat is geleverd of op de website van de fabrikant voor specifieke instructies.

Image
Image
  1. Schakel de Bluetooth-headset, luidspreker of ander audioapparaat in en maak het vindbaar door de instructies van de fabrikant te volgen.
  2. Selecteer op de taakbalk van de pc Action Center > Connect om Bluetooth op de pc in te schakelen als deze niet is ingeschakeld.

    Image
    Image
  3. Selecteer de naam van het apparaat in het volgende scherm en volg eventuele aanvullende instructies die verschijnen om het apparaat op de pc aan te sluiten.

Nadat het apparaat met de pc is gekoppeld, maakt het meestal automatisch opnieuw verbinding wanneer de twee apparaten binnen elkaars bereik zijn, ervan uitgaande dat Bluetooth is ingeschakeld.

Apparaten verbinden met pc's zonder ingebouwde Bluetooth-mogelijkheden

Laptops zijn niet altijd geschikt voor Bluetooth. Computers zonder ingebouwde Bluetooth-mogelijkheden communiceren met draadloze Bluetooth-apparaten met behulp van een kleine ontvanger die wordt aangesloten op een USB-poort van de computer.

Image
Image

Sommige Bluetooth-apparaten worden geleverd met ontvangers die u op de laptop aansluit. Toch hebben veel draadloze apparaten geen ontvanger. Om dit te gebruiken, moet je een Bluetooth-ontvanger voor je computer kopen. De meeste elektronicawinkels hebben dit goedkope artikel.

  1. Steek de Bluetooth-ontvanger in een USB-poort.
  2. Selecteer het Bluetooth-apparaten pictogram in de rechterbenedenhoek van de taakbalk. Als het pictogram niet automatisch verschijnt, selecteert u de naar boven wijzende pijl om het Bluetooth-symbool weer te geven.

    Image
    Image
  3. Selecteer Een Bluetooth-apparaat toevoegen. De computer zoekt naar detecteerbare apparaten.

    Image
    Image
  4. Selecteer de Connect of Pair knop op het Bluetooth-apparaat (of volg de instructies van de fabrikant om het vindbaar te maken). Het draadloze apparaat heeft vaak een indicatielampje dat knippert wanneer het klaar is om aan de pc te worden gekoppeld.
  5. Selecteer de naam van het Bluetooth-apparaat in de apparaten die in Windows worden gevonden. Volg de instructies op het scherm om het koppelen van het apparaat aan de computer te voltooien.

Aanbevolen: