Een timer instellen op een iPhone-camera

Inhoudsopgave:

Een timer instellen op een iPhone-camera
Een timer instellen op een iPhone-camera
Anonim

Wat te weten

  • In de camera-app: tik op de kleine pijl boven aan het scherm, zoek naar het timerpictogram (het lijkt een beetje op een snelheidsmeter). Selecteer de gewenste tijd.
  • Met de ingebouwde timerfunctie van de iPhone-camera kun je de timer instellen op 3 of 10 seconden.
  • Als de timer afgaat, wordt er één foto gemaakt of tien snelle foto's gemaakt in de Live-fotomodus.

Dit artikel laat zien hoe je de tijd instelt op je iPhone-camera en bevat instructies voor iOS 15.5 en eerder.

Bottom Line

Het korte antwoord is ja; de iPhone-camera heeft wel een timer. Je vindt het in de instellingen voor de modi Foto en Portret.

Hoe u de timer op uw iPhone-camera instelt

Als iPhone nieuw voor je is of de timer op de iPhone-camera nog nooit hebt gebruikt, heb je misschien wat moeite om deze te vinden. Hier leest u hoe u het kunt vinden en gebruiken.

  1. Open de Camera app op je iPhone en kies de Photo of Portrait modus.

    Dit werkt, of je nu je camera aan de voorkant of aan de achterkant gebruikt.

  2. Tik op de pijl omhoog bovenaan, in het midden van het scherm. Als alternatief kunt u ook omhoog vegen in het Mode menu (het horizontale menu direct onder het beeld dat de camera weergeeft) om Mode Settings te openen, zoals goed.

    In oudere versies van iOS staan de modusinstellingen mogelijk bovenaan de pagina.

    Image
    Image
  3. Selecteer het Shutter Timer icoon (het lijkt een beetje op een klok). Het kan zich op verschillende locaties in het menu bevinden, afhankelijk van welke modus je gebruikt en welke versie van iOS je gebruikt, maar het pictogram blijft altijd hetzelfde.

    Het pictogram van de sluitertimer wordt geel om aan te geven dat het is geselecteerd.

    De sluitertimer blijft geselecteerd totdat u deze handmatig wijzigt of de camera sluit en vervolgens weer opent.

  4. Tik in het menu op 3s of 10s gedurende 3 of 10 seconden.

    Image
    Image
  5. Druk vervolgens op de ontspanknop en ga in positie. Het aftellen knippert op het scherm terwijl het aftelt. Zodra de timer is afgelopen, gaat de sluiter af en maakt een reeks van 10 opnamen in een korte burst.

    Als je wilt dat je camera een burst van 10 foto's maakt zoals in de Live-modus, dan moet de Live-modus zijn ingeschakeld voordat je op de timer tikt. Als u de Live-modus niet hebt ingeschakeld, maakt de camera slechts één foto, ongeacht of deze in de portret- of fotomodus staat.

Zodra je een foto hebt gemaakt, open je deze in de Galerij-app om deze te bewerken. U kunt het pictogram Live-modus selecteren en kiezen welke van de foto's u wilt gebruiken.

Heeft iPhone 11 een cameratimer?

De iPhone 11 is uitgerust met een cameratimer, zelfs als je de software van je apparaat nog niet hebt geüpgraded. De bovenstaande instructies moeten nog steeds van toepassing zijn op het instellen van de cameratimer en de stappen voor het vasthouden van de timer (3 of 10 seconden) moeten hetzelfde blijven.

FAQ

    Hoe stel ik de cameratimer in op een iPhone 5?

    Hoewel Apple dit model niet heeft uitgebracht met een ingebouwde cameratimer, heeft iOS 8 de native camera-app geüpgraded met deze functie op ondersteunde iPhones. Als je je iPhone 5 hebt geüpgraded naar minimaal iOS 8, volg dan dezelfde stappen als hierboven.

    Hoe kan ik de cameratimer instellen op iPhone 4?

    Helaas heeft de iPhone 4 geen zelfontspannerfunctie ingebouwd in de camera-app. Mogelijk vindt u in de App Store een compatibele timer-app van derden die iPhone 4-besturingssystemen ondersteunt. Als je een iPhone 4S hebt die draait op iOS 8 en hoger, kun je de bovenstaande stappen volgen.

Aanbevolen: