Een nieuwe iPhone instellen

Inhoudsopgave:

Een nieuwe iPhone instellen
Een nieuwe iPhone instellen
Anonim

Wat te weten

  • Zet je iPhone aan, selecteer een taal, maak verbinding met wifi en activeer je iPhone.
  • U kunt dan gegevens op uw iPhone terugzetten vanaf een ander apparaat of een iCloud-back-up.
  • Voer ten slotte uw Apple ID in om Apple Pay, iCloud, iCloud Drive, Keychain en meer in te stellen.

Dit artikel legt uit hoe je een nieuwe iPhone instelt met iOS 10 en hoger. Specifieke stappen kunnen verschillen, afhankelijk van de versie van het besturingssysteem dat u gebruikt, maar het basisproces is hetzelfde.

Hoe u de eerste installatie van een iPhone uitvoert

Zodra je je nieuwe iOS-apparaat hebt uitgepakt en opgeladen, volg je deze stappen om het in gebruik te nemen.

  1. Begin met het inschakelen/wakker maken van uw iPhone door de slaap-/aan/uit-knop in de rechterbovenhoek of aan de rechterrand ingedrukt te houden, afhankelijk van uw model. Veeg de schuifregelaar naar rechts om de iPhone-activering te starten.
  2. Voer vervolgens wat informatie in over de locatie waar je je iPhone gaat gebruiken. Dat omvat het selecteren van de taal die u op het scherm wilt zien en het instellen van uw thuisland. Tik op de taal die je wilt gebruiken. Tik vervolgens op het land waarin u de telefoon wilt gebruiken en tik op Volgende om door te gaan.

    De optie die je in deze stap kiest, belet je niet om je telefoon in andere landen te gebruiken als je reist of er naartoe verhuist, maar het bepa alt wat je thuisland is. Je kunt het later wijzigen indien nodig.

  3. Op dit moment heb je de mogelijkheid om Snel aan de slag te gebruiken, dat beschikbaar is in iOS 11 en hoger. Deze functie importeert draadloos informatie van een ander iOS-apparaat, als je er een hebt.

    Om Snel aan de slag te gebruiken, plaatst u de oude telefoon naast uw nieuwe. Je gebruikt de camera van de nieuwe telefoon om ze te koppelen en volgt dan de instructies totdat je het bericht " Voltooien op nieuwe iPhone" krijgt. Voer de toegangscode van uw huidige telefoon in op de nieuwe telefoon en ga verder met stap 6.

    Als u Snel aan de slag niet gebruikt, selecteert u Handmatig instellen en gaat u verder.

  4. Vervolgens moet je verbinding maken met een wifi-netwerk. Deze stap is niet vereist als uw telefoon is verbonden met uw computer terwijl u deze instelt, maar als u een Wi-Fi-netwerk hebt op de locatie waar u uw iPhone activeert, tikt u op de naam en voert u het wachtwoord in (indien het heeft er een). Je iPhone onthoudt vanaf nu het wachtwoord en je kunt op elk moment verbinding maken met dat netwerk.

    Als je geen wifi-netwerk in de buurt hebt, kun je ook mobiele data gebruiken.

    Tik op Volgende om door te gaan.

  5. Zodra je verbinding hebt gemaakt met wifi of iTunes, probeert je iPhone zichzelf te activeren. Deze stap omvat een drietal taken:

    1. De iPhone geeft het bijbehorende telefoonnummer weer. Als dit uw telefoonnummer is, tikt u op Volgende. Zo niet, neem dan contact op met Apple via 1-800-MY-iPHONE.
    2. Voer de postcode van uw telefoonbedrijf in en de laatste vier cijfers van uw burgerservicenummer en tik op Volgende.
    3. Akkoord met de algemene voorwaarden die verschijnen.
  6. Configureer op je iPhone de beveiligingsfuncties die je wilt inschakelen, waaronder Touch ID, Face ID en/of een toegangscode. Ze zijn optioneel, maar we raden u ten zeerste aan om er minstens één te gebruiken, hoewel we u aanraden beide te gebruiken.

    Image
    Image
  7. In de volgende stap kunt u gegevens overzetten of herstellen, inclusief foto's, contacten en apps. U kunt dit doen vanaf een iCloud-back-up, een Mac/pc, een andere iPhone of een Android-apparaat.

    Je kunt draadloos overzetten vanaf een ander apparaat, maar als je wilt herstellen vanaf een back-up op een computer, sluit je deze aan met de oplaadkabel die bij de telefoon is geleverd.

    Als u geen gegevens heeft om over te zetten of te herstellen, selecteert u Do not Transfer Apps & Data.

  8. Log vervolgens in met uw Apple ID. Als je een bestaande Apple ID hebt die je met een eerder Apple-product hebt gebruikt, voer deze dan hier in.

    Zo niet, dan moet je er een maken. Selecteer " Wachtwoord vergeten of heb geen Apple ID?" en volg de aanwijzingen op het scherm. Je moet informatie zoals je geboortedatum, naam en e-mailadres invoeren om je account aan te maken.

  9. De laatste stappen omvatten het opzetten van andere, optionele services. U hoeft dit niet nu (of nooit) te doen, dus u kunt er desgewenst doorheen klikken door Later instellen te selecteren in Instellingen.

    Deze diensten omvatten:

    • Apple Pay: voeg creditcards en betaalpassen toe om draadloze betalingen in te schakelen bij winkels die ze ondersteunen.
    • Automatische updates: als je dit inschakelt, downloadt en installeert je telefoon automatisch updates voor apps en iOS.
    • Developer Sharing: deze functie deelt een deel van uw gebruiksgegevens met ontwikkelaars om hen te helpen de services te verbeteren.
    • iCloud: met iCloud kun je Apple Music, de iCloud-sleutelhanger-wachtwoordbeheerder, back-ups en andere opties gebruiken.
    • Locatieservices: als u deze activeert, kunnen apps zoals Apple Maps, Zoek mijn iPhone en anderen uw locatie zien en gebruiken.
    • Schermtijd: deze optie is de instelling voor ouderlijk toezicht van Apple waarmee je apps kunt beperken en limieten kunt instellen wanneer het apparaat beschikbaar is.
    • Siri: als je Siri inschakelt, kun je de virtuele assistent van Apple gebruiken om stembesturing te gebruiken. Met deze stap kies je een stem voor Siri en leer je deze je eigen stem.
  10. Selecteer Aan de slag om het instellen van uw telefoon te voltooien.

FAQ

    Hoe verbind ik mijn Apple Watch met mijn nieuwe iPhone?

    Wanneer u een back-up van uw oude iPhone terugzet, wordt u gevraagd of u uw Apple Watch wilt verbinden met uw nieuwe iPhone. Tik op Doorgaan, plaats de nieuwe iPhone in de buurt van uw Apple Watch en volg de instructies op het scherm.

    Hoe stel ik een nieuw e-mailaccount in op mijn iPhone?

    Om een nieuwe e-mailaccount op uw iPhone in te stellen, gaat u naar Instellingen > Mail > Accounts> Account toevoegen . Kies een e-mailclient, voer de aanmeldingsgegevens in en volg de instructies om het account toe te voegen.

    Wat moet ik doen nadat ik mijn nieuwe iPhone heb ingesteld?

    Het eerste dat u moet doen als u een nieuwe iPhone aanschaft, is Zoek mijn iPhone instellen voor het geval u uw apparaat kwijtraakt. Vervolgens kunt u Apple Pay, Touch ID, Face ID en Medical ID instellen.

Aanbevolen: