Hoe Dwmapi.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten

Inhoudsopgave:

Hoe Dwmapi.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten
Hoe Dwmapi.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten
Anonim

Dwmapi.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het dwmapi DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen dwmapi.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout.

Dit bestand is gekoppeld aan Microsoft's Desktop Window Manager.

Dwmapi.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop dwmapi.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende berichten die u mogelijk te zien krijgt:

  • Dwmapi.dll niet gevonden
  • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat dwmapi.dll niet is gevonden. Het opnieuw installeren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
  • Kan [PATH]\dwmapi.dll niet vinden
  • Het bestand dwmapi.dll ontbreekt.
  • Kan [APPLICATIE] niet starten. Er ontbreekt een vereist onderdeel: dwmapi.dll. Installeer [APPLICATION] opnieuw.
Image
Image

Dwmapi.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma's, wanneer Windows start of afsluit, of zelfs tijdens een Windows-installatie.

De context van de dwmapi.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

Dwmapi.dll-fouten kunnen worden gezien in Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP of Windows 2000.

Hoe Dwmapi.dll Fouten Te Repareren

Download dwmapi.dll niet van een "DLL-download"-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als je een kopie van dit bestand nodig hebt, kun je het het beste uit de originele, legitieme bron halen.

Volg deze stappen om het probleem op te lossen:

  1. Herstel dwmapi.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een "ontbrekend" dwmapi.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd.

    Als je vermoedt dat je per ongeluk dwmapi.dll hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kun je deze mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Zorg ervoor dat u zeker weet dat u het bestand hebt verwijderd (in tegenstelling tot uw AV-programma) en dat het correct werkte voordat u dat deed.

    Start Windows in de veilige modus om een van deze stappen uit te voeren als u niet normaal toegang kunt krijgen tot Windows vanwege de dwmapi.dll-fout.

  2. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige dwmapi.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de fout die u ziet verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.
  3. Voer de opdracht sfc /scannow Systeembestandscontrole uit om een ontbrekende of corrupte kopie van het bestand dwmapi.dll te vervangen. Aangezien dit DLL-bestand wordt geleverd door Microsoft, zou het hulpprogramma Systeembestandscontrole het moeten herstellen.
  4. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand dwmapi.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

  5. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan Systeemherstel het probleem oplossen.
  6. Installeer het programma dat het bestand dwmapi.dll gebruikt opnieuw. Als de dwmapi.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, zou het opnieuw moeten installeren van het programma ervoor zorgen dat het opnieuw wordt gekoppeld aan het dwmapi.dll-bestand.
  7. Kopieer het dwmapi.dll-bestand uit een back-upmap. Windows moet een reservekopie van dwmapi.dll hebben in ten minste één map, of twee als u een 64-bits versie van Windows gebruikt:

    %windir%\WinSxS\amd64…\dwmapi.dll kan worden gekopieerd naar %windir%\System32\.

    Of:

    %windir%\WinSxS\x86…\dwmapi.dll kan worden gekopieerd naar %windir%\SysWOW64\.

    Image
    Image

    Een supereenvoudige manier om een ander exemplaar van dwmapi.dll te vinden, is door op uw hele computer naar het bestand te zoeken. Je zou die locaties hierboven moeten vinden; kopieer het bestand gewoon uit de map die u hierboven ziet en plak het in de andere map hierboven die overeenkomt met de eerste map.

  8. Update de stuurprogramma's voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met dwmapi.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding "Het bestand dwmapi.dll ontbreekt" ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma's voor uw videokaart bij te werken.

    Dit bestand kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten - dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

  9. Een stuurprogramma terugzetten naar een eerder geïnstalleerde versie als dwmapi.dll-fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.
  10. Repareer uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele dwmapi.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.
  11. Gebruik een gratis registerreiniger om dwmapi.dll-gerelateerde problemen in het register te herstellen. Een gratis programma voor het opschonen van de registers kan mogelijk helpen door ongeldige dwmapi.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken.

    We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma's aan. We hebben de optie hier opgenomen als een "laatste redmiddel"-poging voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

  12. Voer een schone installatie van Windows uit. Hiermee wordt alles van de harde schijf gewist en wordt een nieuw exemplaar van Windows geïnstalleerd. Als geen van de bovenstaande stappen de dwmapi.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn.

    Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist als u deze stap voltooit. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de dwmapi.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: