Hoe Msxml3.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

Inhoudsopgave:

Hoe Msxml3.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten
Hoe Msxml3.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten
Anonim

Msxml3.dll-fouten worden veroorzaakt door het verwijderen of beschadigen van het msxml3-DLL-bestand. Msxml3.dll-fouten kunnen te wijten zijn aan problemen met het Windows-register, een computervirus of malwareprobleem, of zelfs een hardwarefout.

Msxml3.dll Fouten

Hier zijn enkele veelvoorkomende manieren waarop u deze fouten kunt zien:

  • Msxml3.dll niet gevonden
  • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat msxml3.dll niet is gevonden. Het opnieuw installeren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
  • Kan [PATH]\msxml3.dll niet vinden
  • Het bestand msxml3.dll ontbreekt.
  • Kan [APPLICATIE] niet starten. Er ontbreekt een vereist onderdeel: msxml3.dll. Installeer [APPLICATION] opnieuw.
  • C:\Windows\System32\msxml3.dll is ofwel niet ontworpen om op Windows te draaien of bevat een fout.
Image
Image

Deze foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik van bepaalde programma's, wanneer Windows opstart, of zelfs tijdens een Windows-installatie. Het identificeren van de context waarin u de fout ziet, is een belangrijke stap die nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Microsoft-besturingssystemen, inclusief Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Hoe Msxml3.dll-fouten te herstellen

Volg deze stappen in de volgorde waarin ze worden weergegeven, zodat u eerst de eenvoudigere oplossingen kunt proberen.

Download msxml3.dll niet van een DLL-downloadwebsite Er zijn veel redenen waarom het downloaden van zo'n DLL gevaarlijk is. Als je een kopie van dit bestand nodig hebt, kun je het het beste uit de originele, legitieme bron halen.

  1. Download en installeer Microsoft's MSXML 3.0 SDK om het ontbrekende bestand msxml3.dll te vervangen. Er zijn verschillende versies van Microsoft XML-parser (MSXML), maar v3.0 is de enige die het bestand msxml3.dll levert.

    Mogelijk moet u Windows in de veilige modus starten om deze stappen te voltooien als u vanwege de fout geen normale toegang tot Windows kunt krijgen.

  2. Herstel het bestand uit de Prullenbak als u vermoedt dat de fout "ontbrekende msxml3.dll" te wijten is aan het feit dat het is verwijderd.

    Als je de Prullenbak al hebt geleegd, heb je misschien geluk met het herstellen met een programma voor gegevensherstel.

    Image
    Image
  3. Scan uw computer op malware. De msxml3.dll-fout die u ziet, kan te maken hebben met een vijandig programma dat zich voordoet als het DLL-bestand.
  4. Installeer het programma dat de fout weergeeft opnieuw om te zien of die software het bestand zal vervangen.
  5. Gebruik de opdracht SFC /scannow System File Checker om een ontbrekende of corrupte kopie van het bestand msxml3.dll te vervangen. Als dit DLL-bestand door Microsoft wordt geleverd, moet Systeembestandscontrole het herstellen.
  6. Gebruik Systeemherstel om uw pc te herstellen naar een eerdere staat. Als u vermoedt dat de msxml3.dll-fout is veroorzaakt door recente wijzigingen in een belangrijk bestand of belangrijke configuratie, kan Systeemherstel de fout herstellen.

  7. Controleer op updates voor het Windows-besturingssysteem. Sommige servicepacks en patches bevatten belangrijke updates voor de DLL-bestanden op uw pc, waarvan er één deze zou kunnen zijn, of op zijn minst een bestand waarvan msxml3.dll afhankelijk is om correct te werken.
  8. Voer een Windows Opstartherstel uit om alle Windows DLL-bestanden te herstellen naar hun werkende versies.

    Image
    Image
  9. Gebruik een gratis registeropschoonprogramma om ongeldige msxml3.dll-registervermeldingen te verwijderen die de fout kunnen veroorzaken.
  10. Update stuurprogramma's voor hardwareapparaten die mogelijk gerelateerd zijn aan msxml3.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding "msxml3.dll ontbreekt" ziet wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma's voor uw videokaart bij te werken.
  11. Rol de driver van een apparaat terug naar de vorige versie als de msxml3.dll-fout begon na het updaten van de driver van dat specifieke hardwareapparaat.

  12. Voer een schone installatie van Windows uit als laatste redmiddel om te beginnen met een nieuwe kopie van het besturingssysteem.

    Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist als u deze stap voltooit. Zorg ervoor dat u de andere stappen voor probleemoplossing vóór deze probeert.

  13. Gebruik een gratis geheugentesttool of een testprogramma voor de harde schijf om te controleren op hardwaregerelateerde DLL-fouten. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervang dan het geheugen of vervang de harde schijf zo snel mogelijk, of breng uw pc naar een professionele computerreparatieservice.

Aanbevolen: