Hoe Msvbvm60.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

Inhoudsopgave:

Hoe Msvbvm60.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten
Hoe Msvbvm60.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten
Anonim

Msvbvm60.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het msvbvm60 DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen msvbvm60.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout.

Msvbvm60.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop msvbvm60.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende berichten die je zou kunnen zien.

  • Msvbvm60.dll niet gevonden
  • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat msvbvm60.dll niet is gevonden. Het opnieuw installeren van de applicatie kan dit probleem oplossen
  • Kan [PATH]\msvbvm60.dll niet vinden
  • Het bestand msvbvm60.dll ontbreekt
  • Kan [APPLICATIE] niet starten. Er ontbreekt een vereist onderdeel: msvbvm60.dll. Installeer [APPLICATION] opnieuw
Image
Image

De msvbvm60.dll-foutmelding kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, enz.

Msvbvm60.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma's, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie.

De context van de fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem.

Hoe Msvbvm60.dll fouten te herstellen

Volg deze stappen in de volgorde waarin ze worden gepresenteerd om eerst de eenvoudigere oplossingen te proberen.

Download msvbvm60.dll niet van een "DLL-download"-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als je een kopie van dit bestand nodig hebt, kun je het het beste uit de originele, legitieme bron halen.

  1. Herstel msvbvm60.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een "ontbrekend" msvbvm60.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd.

    Als je dit vermoedt, maar je hebt de Prullenbak al geleegd, kun je het bestand mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel.

    Start Windows in de veilige modus om een van deze stappen uit te voeren als u geen normale toegang tot Windows kunt krijgen vanwege de msvbvm60.dll-fout.

  2. Download Microsoft's Visual Basic 6.0 Run-Time Pack. Nadat u dit hebt geïnstalleerd, moet de msvbvm60.dll worden hersteld naar de oorspronkelijke locatie.

    Als je Wine gebruikt om Windows-apps op macOS of Linux uit te voeren, gebruik dan deze Winetricks-opdracht om VB6 te installeren en het DLL-bestand op te halen:

    
    

    winetricks vb6run

    Doe je best om deze stap te voltooien. Dit programma is de officiële bron van het bestand msvbvm60.dll, dus het zou alle gerelateerde DLL-fouten moeten herstellen.

  3. Voer de opdracht sfc/scannow System File Checker uit om een ontbrekende of corrupte kopie van het bestand msvbvm60.dll te vervangen. Aangezien dit DLL-bestand wordt geleverd door Microsoft, zou het hulpprogramma Systeembestandscontrole het moeten herstellen.
  4. Installeer het programma dat het bestand msvbvm60.dll gebruikt opnieuw. Als de msvbvm60.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen.

    Het voltooien van Stap 2 zou voldoende moeten zijn om het bestand te plaatsen waar het moet zijn, maar voor sommige programma's kan het nodig zijn dat het in een andere map staat dan waar het VB6-installatieprogramma het plaatst. Het opnieuw installeren van de software die msvbvm60.dll nodig heeft, zou dit moeten oplossen.

  5. Update de stuurprogramma's voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met msvbvm60.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding "Het bestand msvbvm60.dll ontbreekt" ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma's voor uw videokaart bij te werken.

    Het bestand msvbvm60.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten - dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

  6. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige msvbvm60.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de msvbvm60.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

  7. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de msvbvm60.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan Systeemherstel het probleem oplossen.
  8. Een stuurprogramma terugzetten naar een eerder geïnstalleerde versie als msvbvm60.dll-fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.
  9. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand msvbvm60.dll kan in een van die updates worden opgenomen.
  10. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. We hebben het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die msvbvm60.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen.

    Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervang dan het geheugen of vervang de harde schijf zo snel mogelijk.

  11. Repareer uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor probleemoplossing niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.
  12. Gebruik een gratis registerreiniger om msvbvm60.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige msvbvm60.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken.

    We raden het gebruik van registeropschoonprogramma's zelden aan, maar we hebben de optie hier als een "laatste redmiddel"-poging opgenomen voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

  13. Voer een schone installatie van Windows uit. Hiermee wordt alles van de harde schijf gewist en wordt een nieuw exemplaar van Windows geïnstalleerd. Als geen van de bovenstaande stappen de msvbvm60.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn.

    Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

  14. Problemen met een hardwareprobleem oplossen als er msvbvm60.dll-fouten blijven bestaan. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: