Hoe Mss32.dll te repareren ontbreekt of is niet gevonden fouten

Inhoudsopgave:

Hoe Mss32.dll te repareren ontbreekt of is niet gevonden fouten
Hoe Mss32.dll te repareren ontbreekt of is niet gevonden fouten
Anonim

Mss32.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het mss32 DLL-bestand, een Miles Sound System DLL-bestand dat sommige softwareprogramma's en videogames gebruiken om geluidsbestanden te laden.

In sommige gevallen kunnen mss32.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout, maar de kans is groot dat het bestand gewoon beschadigd is of ontbreekt.

De foutmelding kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand zou kunnen gebruiken op een van de besturingssystemen van Microsoft, inclusief Windows 11, Windows 10, Windows 8, enz.

Mss32.dll Fouten

Image
Image

Er zijn verschillende manieren waarop deze fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende die u zou kunnen zien:

  • Mss32.dll niet gevonden
  • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat mss32.dll niet is gevonden. Het opnieuw installeren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
  • Kan [PATH]\mss32.dll niet vinden
  • Het bestand mss32.dll ontbreekt.
  • Kan [APPLICATIE] niet starten. Er ontbreekt een vereist onderdeel: mss32.dll. Installeer [APPLICATION] opnieuw.

De foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het spelen van pc-games, het gebruiken of installeren van bepaalde programma's, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie.

Hoe Mss32.dll-fouten te herstellen

Download mss32.dll niet van een "DLL-download"-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als je een kopie van dit bestand nodig hebt, kun je het het beste uit de originele, legitieme bron halen.

Volg deze stappen in de volgorde waarin ze worden vermeld:

  1. Herstel mss32.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een "ontbrekend" mss32.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd.

    Image
    Image

    Als je vermoedt dat je mss32.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kun je het bestand mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Maar doe dit alleen als je zeker weet dat je het bestand zelf hebt verwijderd en dat het daarvoor goed werkte.

    Start Windows in de veilige modus om een van deze stappen uit te voeren als u vanwege de fout geen normale toegang tot Windows kunt krijgen.

  2. Installeer het programma dat het bestand mss32.dll gebruikt opnieuw. Als de fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen.

    Steam is een veelvoorkomende toepassing die mss32.dll-fouten ervaart, dus als dat het programma is waarin u de DLL-fout ziet, kan het opnieuw installeren van Steam erg nuttig zijn.

    Doe je best om deze stap te voltooien. Het opnieuw installeren van het programma dat het bestand mss32.dll levert, indien mogelijk, is een waarschijnlijke oplossing voor deze DLL-fout.

  3. Controleer de integriteit van de Steam-gamecache. Deze stap is duidelijk alleen van toepassing als je mss32.dll-fouten gerelateerd zijn aan een Steam-game.

    Als deze stap de fout niet oplost, navigeer dan naar de map op je computer waarin de gamebestanden zijn opgeslagen, verwijder de "bin"-map en verifieer vervolgens de gamecache opnieuw. Volg deze instructies van Steam Community (dat is een gearchiveerde versie van de pagina) voor meer specifieke stappen om dat te doen.

  4. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige mss32.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de fout die u ziet verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.
  5. Update de stuurprogramma's voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met dit DLL-bestand. Als u bijvoorbeeld de foutmelding "Het bestand mss32.dll ontbreekt" ontvangt wanneer u een videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma's voor uw geluidskaart bij te werken.

    Het mss32.dll-bestand kan al dan niet gerelateerd zijn aan uw geluidskaartstuurprogramma's of software-installatie - dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

  6. Een stuurprogramma terugzetten naar een eerder geïnstalleerde versie als mss32.dll-fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.

  7. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan Systeemherstel het probleem oplossen.
  8. Problemen met een hardwareprobleem oplossen als er mss32.dll-fouten blijven bestaan. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: