Hoe te repareren Advapi32.dll ontbreekt of is niet gevonden fouten

Inhoudsopgave:

Hoe te repareren Advapi32.dll ontbreekt of is niet gevonden fouten
Hoe te repareren Advapi32.dll ontbreekt of is niet gevonden fouten
Anonim

Software die afhankelijk is van het gebruik van het advapi32 DLL-bestand kan advapi32.dll-fouten genereren als het bestand op de een of andere manier beschadigd is geraakt of van de computer is verwijderd.

Het is mogelijk dat fouten kunnen betekenen dat er een probleem is met het register, dat een kwaadaardig programma het DLL-bestand heeft verstoord, of zelfs dat er een hardwarefout is opgetreden.

Fouten met betrekking tot dit DLL-bestand kunnen van toepassing zijn op alle softwareprogramma's die het gebruiken, zoals die in Windows 11, Windows 10 en oudere besturingssystemen van Microsoft.

Advapi32.dll Fouten

Image
Image

De fout die wordt weergegeven, hangt bijna volledig af van de reden waarom deze er in de eerste plaats is, dus u kunt een van de volgende foutmeldingen zien:

  • Advapi32.dll niet gevonden
  • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat advapi32.dll niet is gevonden. Het opnieuw installeren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
  • Kan [PATH]\advapi32.dll niet vinden
  • Het bestand advapi32.dll ontbreekt.
  • Kan [APPLICATIE] niet starten. Er ontbreekt een vereist onderdeel: advapi32.dll. Installeer [APPLICATION] opnieuw.
  • Advapi32.dll Toegangsschending

Opmerken wanneer u de fout ziet, is een belangrijk onderdeel van het probleemoplossingsproces. Mogelijk ziet u de foutmelding wanneer u een bepaald softwareprogramma gebruikt of installeert of wanneer het Windows-besturingssysteem wordt geïnstalleerd, opgestart of afgesloten.

Hoe Advapi32.dll fouten te herstellen

Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Download advapi32.dll nooit van een DLL-downloadsite. Het verkrijgen van een kopie van het bestand van een gevalideerde, authentieke bron is altijd de veiligste manier.

  1. Herstel advapi32.dll uit de Prullenbak. Als je geluk hebt, kan een "ontbrekend" advapi32.dll-bestand zijn omdat het per ongeluk is verwijderd, in welk geval je het terug kunt halen uit de Prullenbak.

    Als je denkt dat dit is wat er is gebeurd, maar je hebt de Prullenbak al geleegd, kun je het bestand mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel, aangezien het legen van de Prullenbak niet noodzakelijkerwijs permanent wordt verwijderd het bestand.

    Als je computer niet normaal opstart vanwege de fout, moet je Windows in de veilige modus starten voordat je deze stappen kunt voltooien.

    Je moet een verwijderd DLL-bestand alleen herstellen als je zeker weet dat het normaal werkte voordat je het verwijderde en dat het niet beschadigd of geïnfecteerd was met een virus en daarom verwijderd werd door je antivirussoftware.

  2. In sommige versies van Windows kan de fout "CreateProcessWithTokenW kan niet worden gevonden in de dynamische linkbibliotheek ADVAPI32.dll" worden opgelost door de Adobe Acrobat- en Reader-update te installeren.
  3. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Het kan zijn dat een kwaadaardig programma of een virusinfectie advapi32.dll heeft beschadigd en verhinderd dat het goed werkt, of dat er een virus op uw computer is geïnstalleerd dat doet alsof het het echte DLL-bestand is.

    Als het bestand niet authentiek is, kunnen de programma's die het moeten gebruiken niet goed functioneren en kunnen de bovenstaande fouten worden weergegeven.

  4. Voer de opdracht sfc /scannow System File Checker uit om een ontbrekende of corrupte kopie van het advapi32.dll-bestand te vervangen. Aangezien sommige versies van Windows dit bestand gebruiken, zou de systeembestandscontrole die bij het besturingssysteem is geleverd dit bestand moeten kunnen herstellen.

    Als de bovenstaande stappen het bestand niet konden herstellen, gebruik dan de tool Systeembestandscontrole voordat je verder gaat met deze stappen. Het is waarschijnlijker dat deze methode de fouten oplost dan de onderstaande.

  5. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Het gebruik van Systeemherstel kan het probleem oplossen dat je hebt met het bestand als het werd gewijzigd of verwijderd terwijl belangrijke systeembestanden werden gemanipuleerd.
  6. Update de stuurprogramma's voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met het bestand. Als u bijvoorbeeld een fout ziet zoals "Het bestand advapi32.dll ontbreekt" tijdens het spelen van een videogame, dan ligt het probleem daar waarschijnlijk. In dat geval kunt u proberen de stuurprogramma's voor uw videokaart bij te werken.

    Het is mogelijk dat dit bestand iets te maken heeft met videokaarten, maar we zijn niet zeker - dit was slechts een voorbeeld om te begrijpen dat het belangrijk is om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt op het moment van de fout om een beter idee over wat het probleem zou kunnen veroorzaken.

  7. Rol een apparaatstuurprogramma terug naar een eerder geïnstalleerde versie als u vermoedt dat de fouten zijn begonnen nadat een bepaald hardwarestuurprogramma is bijgewerkt.
  8. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Aangezien servicepacks en andere patches die via Windows Update zijn geïnstalleerd, veel door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer zullen bijwerken en vervangen, is het mogelijk dat de update het advapi32.dll-bestand dat problemen veroorzaakt, vervangt of bijwerkt.
  9. Repareer uw installatie van Windows. Als je deze stap hebt gemaakt, is het individuele advies voor probleemoplossing van hierboven niet succesvol geweest. Het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie op het besturingssysteem zou alle Windows DLL-bestanden moeten herstellen naar hun werkende versies, inclusief eventuele lastige advapi32.dll-bestanden.
  10. Test uw computergeheugen en test vervolgens uw harde schijf. Uw RAM en harde schijf zijn beide gemakkelijk te testen op fouten en kunnen de oorzaak van de fouten zijn.

    Als uit een van de tests blijkt dat de hardware defect is, moet u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk vervangen.

    We hebben het grootste deel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap hieronder.

  11. Gebruik een gratis registeropruimer om registerproblemen te herstellen die advapi32.dll-fouten kunnen veroorzaken. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige advapi32.dll-registervermeldingen te verwijderen die kunnen leiden tot de fouten.

    We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma's aan, maar ze zijn opgenomen als een "laatste redmiddel" voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

  12. Voer een schone installatie van Windows uit. Als u een volledige, schone installatie uitvoert, worden alle bestanden van de harde schijf gewist en wordt vervolgens een nieuw exemplaar van Windows geïnstalleerd. Als geen van de bovenstaande stappen de fout heeft verholpen, zou dit uw volgende actie moeten zijn.

    Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist als u deze stap voltooit. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de advapi32.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

  13. Problemen met een hardwareprobleem oplossen als de fouten aanhouden. Als u Windows opnieuw installeert, wordt alles aan de softwarekant vernieuwd, dus als het DLL-probleem blijft bestaan, zelfs na een schone installatie van Windows, dan moet het probleem hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als je dit probleem niet zelf wilt oplossen, bekijk dan hoe je je computer kunt laten repareren voor een volledige lijst van je ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van je bestanden, een reparatieservice kiezen en nog veel meer.

Aanbevolen: