Hoe weet je of je bent geblokkeerd op WhatsApp

Inhoudsopgave:

Hoe weet je of je bent geblokkeerd op WhatsApp
Hoe weet je of je bent geblokkeerd op WhatsApp
Anonim

Wat te weten

  • Controleer de Laatst gezien status van de gebruiker. Kijk of er twee vinkjes bij uw bericht staan. Probeer de gebruiker toe te voegen aan een groepschat.
  • Als je ze niet kunt toevoegen aan een groepschat, hun status niet ziet of er maar één vinkje staat, heeft de gebruiker je mogelijk geblokkeerd.
  • Probeer de gebruiker te bellen. Het gesprek gaat niet door als ze je hebben geblokkeerd.

Dit artikel legt uit hoe je kunt zien of een gebruiker je heeft geblokkeerd op WhatsApp. Niet al deze methoden zullen u definitief vertellen of u bent geblokkeerd, maar kunnen u wel hints geven. Deze stappen zijn van toepassing op alle versies op alle apparaten; sommige van deze stappen zijn ook relevant voor WhatsApp Web.

Controleer de laatst geziene status van uw contactpersoon

Hier leest u hoe u de Laatst gezien-status van de gebruiker kunt controleren. Laatst gezien status verwijst naar de laatste keer dat het contact WhatsApp heeft gebruikt.

  1. Zoek en open een chat met de gebruiker.

    Als er geen gesprek is geopend, zoek dan de naam van de gebruiker en maak een nieuwe chat aan.

  2. De Laatst gezien status is zichtbaar onder de naam van de gebruiker, bijvoorbeeld "laatst gezien vandaag om 10:18 uur."

    Image
    Image
  3. Als je niets ziet onder de naam van de gebruiker, is het mogelijk dat ze je hebben geblokkeerd.

    Image
    Image
  4. Het ontbreken van een Laatst gezien-status is niet noodzakelijk een indicatie dat je bent geblokkeerd. WhatsApp heeft een privacy-instelling waarmee de gebruiker zijn Laatst gezien status kan verbergen.

Controleer de vinkjes

Berichten die zijn verzonden naar een contact dat u heeft geblokkeerd, tonen altijd één vinkje (wat aangeeft dat het bericht is verzonden) en nooit een tweede vinkje (bevestigend dat een bericht is afgeleverd).

Image
Image

Op zichzelf kan dit betekenen dat de gebruiker zijn telefoon is kwijtgeraakt of geen verbinding met internet kan maken. In combinatie met het ontbreken van een Laatst gezien-status stapelt het bewijs zich echter op dat je bent geblokkeerd.

Zoek naar updates voor hun profiel

Als iemand je blokkeert op WhatsApp, zie je geen updates voor hun profielfoto. Op zichzelf is dit geen definitieve aanwijzing, aangezien veel gebruikers geen profielfoto's hebben of die van hen zelden bijwerken. Gecombineerd met het ontbreken van een Laatst gezien-status en niet-bezorgde berichten, is dit echter een andere indicatie dat je bent geblokkeerd.

Probeer ze te bellen met WhatsApp

Als je bent geblokkeerd, kan een oproep naar de gebruiker mogelijk geen verbinding maken of resulteren in een bericht "niet-geslaagde oproep".

Image
Image

Controleer de deelnemerslijst in een groepsbericht

Bij het aanmaken van een groepsbericht in WhatsApp, kan het lijken alsof je de gebruiker succesvol hebt toegevoegd, maar wanneer je de groepschat opent, verschijnen ze niet in de deelnemerslijst. Als je een contactpersoon probeert toe te voegen die je heeft geblokkeerd via het gedeelte Deelnemers toevoegen van de groepschat, krijg je de melding Kan geen deelnemer toevoegen fout.

Image
Image

WhatsApp is opzettelijk dubbelzinnig over de geblokkeerde status om de privacy van de blokkeerder te beschermen, en het zal je niet op de hoogte stellen als je bent geblokkeerd. Als je alle bovenstaande indicatoren ziet, heeft je WhatsApp-contact je waarschijnlijk geblokkeerd. Als je geblokkeerd bent, is er geen manier om jezelf te deblokkeren. Je kunt het beste verder gaan of contact opnemen met de persoon om erachter te komen waarom je bent geblokkeerd.

FAQ

    Hoe blokkeer ik een WhatsApp-contact?

    Om iemand op WhatsApp op Android te blokkeren, tik je op Meer opties > Instellingen > Account > Privacy > Geblokkeerde contacten > Toevoegen Ga op iOS naar Instellingen> Account > Privacy > Blocked > Nieuw toevoegen

    Hoe wijzig ik mijn WhatsApp-privacyinstellingen?

    Ga naar Instellingen > Account > Privacy om toegang te krijgen tot de WhatsApp-privacyinstellingen. Tik op Laatst gezien, Profielfoto, Over of Groepen om hun zichtbaarheid te beperken. Je kunt ook locatietracering uitschakelen, leesbevestigingen uitschakelen en meer.

    Wat gebeurt er als je iemand blokkeert op WhatsApp?

    Als je iemand blokkeert op WhatsApp, wordt deze niet uit je contactenlijst verwijderd, maar ontvang je geen berichten of oproepen meer van die persoon. Bovendien zijn uw statusupdates en profielfoto-updates niet zichtbaar.

Aanbevolen: