Hoe weet u of iemand uw nummer heeft geblokkeerd

Inhoudsopgave:

Hoe weet u of iemand uw nummer heeft geblokkeerd
Hoe weet u of iemand uw nummer heeft geblokkeerd
Anonim

Wanneer iemand je nummer blokkeert op zijn iPhone of Android-telefoon, zijn er een paar manieren om dit te weten, waaronder ongebruikelijke berichten en hoe snel je oproep wordt doorgeschakeld naar de voicemail. Laten we eens kijken naar de aanwijzingen die aangeven dat uw nummer is geblokkeerd en wat u eraan kunt doen.

Omdat bepalen of je geblokkeerd bent niet per se eenvoudig is, onthoud de beste manier om erachter te komen is om de persoon rechtstreeks te vragen. Als dat niet iets is dat u kunt of wilt doen, hebben we enkele aanwijzingen om u te helpen bepalen of u geblokkeerd bent.

Tenzij anders vermeld in het artikel, zijn deze tips van toepassing op alle telefoons van elke provider.

Hoe weet je of iemand je nummer heeft geblokkeerd

Afhankelijk van of ze je nummer op hun telefoon of bij hun draadloze provider hebben geblokkeerd, verschillen de aanwijzingen van een geblokkeerd nummer. Andere factoren kunnen ook vergelijkbare resultaten opleveren, zoals een uitvallende zendmast, hun telefoon is uitgeschakeld of een lege batterij, of ze hebben Niet storen ingeschakeld. Stof je detectivevaardigheden af en laten we het bewijsmateriaal onderzoeken.

Clue 1: Ongebruikelijke berichten wanneer u belt

Er is geen standaard bericht over een geblokkeerd nummer en veel mensen willen niet dat je zeker weet wanneer ze je hebben geblokkeerd. Als je een ongebruikelijk bericht krijgt dat je nog niet eerder hebt gehoord, hebben ze je nummer waarschijnlijk geblokkeerd via hun draadloze netwerkaanbieder. Het bericht verschilt per provider, maar lijkt op het volgende:

  • “De persoon die u belt is niet bereikbaar.”
  • “De persoon die u belt, neemt momenteel geen oproepen aan.”
  • “Het nummer dat u belt is tijdelijk buiten gebruik.”
Image
Image

Als je twee of drie dagen lang één keer per dag belt en elke keer hetzelfde bericht krijgt, blijkt uit het bewijs dat je bent geblokkeerd.

Uitzonderingen: Ze reizen vaak naar het buitenland, natuurrampen hebben de netwerkinfrastructuur (zendmasten en zenders) beschadigd of een grote gebeurtenis waardoor een ongewoon hoog aantal mensen belt op de tegelijkertijd - hoewel het bericht in dit geval meestal is "Alle circuits zijn nu bezet."

Aanwijzing 2: Het aantal ringen

Als je maar één of helemaal geen beltoon hoort voordat je oproep naar de voicemail gaat, is dit een goede indicatie dat je bent geblokkeerd. In dit geval heeft de persoon de nummerblokkeringsfunctie op zijn telefoon gebruikt. Als je een paar dagen lang één keer per dag belt en elke keer hetzelfde resultaat krijgt, is dat een sterk bewijs dat je nummer is geblokkeerd. Als u drie tot vijf beltonen hoort voordat uw oproep naar uw voicemail wordt doorgeschakeld, bent u waarschijnlijk (nog) niet geblokkeerd, maar de persoon weigert uw oproepen of negeert ze.

Uitzonderingen: Als de persoon die u belt de functie Niet storen heeft ingeschakeld, wordt uw oproep – en die van alle anderen – snel doorgeschakeld naar de voicemail. U krijgt dit resultaat ook wanneer de batterij van hun telefoon leeg is of hun telefoon is uitgeschakeld. Wacht een dag of twee voordat u opnieuw belt om te zien of u hetzelfde resultaat krijgt.

Aanwijzing 3: Bezetsignaal of Snel Bezet gevolgd door Verbinding verbreken

Als je een bezettoon of snel bezettoon krijgt voordat je gesprek wordt verbroken, is het mogelijk dat je nummer is geblokkeerd via hun draadloze netwerkaanbieder. Als testoproepen een paar dagen achter elkaar hetzelfde resultaat hebben, beschouw dit dan als bewijs dat u bent geblokkeerd. Van de verschillende aanwijzingen die wijzen op een geblokkeerd nummer, komt dit het minst vaak voor, hoewel sommige providers het nog steeds gebruiken.

Een veel waarschijnlijkere reden voor dit resultaat is dat uw provider of die van hen technische problemen ondervindt. Om dit te verifiëren, bel je iemand anders - vooral als deze dezelfde provider heeft als de persoon die je probeert te bereiken - en kijk of het gesprek doorgaat.

Een andere aanwijzing is om een sms naar het nummer te sturen. Als je bijvoorbeeld allebei iMessage op de iPhone gebruikt, en je bent opeens benieuwd of ze je hebben geblokkeerd, stuur dan een sms en kijk of de iMessage-interface er hetzelfde uitziet en of je kunt zien dat deze is afgeleverd. Als je dat niet kunt en het verzendt als een gewone sms, dan hebben ze je mogelijk geblokkeerd.

Een uitzondering is echter dat ze iMessage gewoon hebben uitgeschakeld of dat ze geen apparaat meer hebben dat iMessage ondersteunt.

Wat u kunt doen als iemand uw nummer blokkeert

Hoewel je niets kunt doen om de blokkering op je nummer te laten verwijderen met hun draadloze provider of van hun telefoon, zijn er een aantal manieren om er doorheen te komen of te verifiëren dat je nummer inderdaad is geblokkeerd. Als je een van de onderstaande opties probeert en een ander resultaat of andere aanwijzing krijgt uit de bovenstaande lijst (mits ze niet antwoorden), beschouw dit dan als bewijs dat je bent geblokkeerd.

  • Gebruik 67 om uw nummer te verbergen voor hun beller-ID wanneer u belt.
  • Verberg je nummer met behulp van de instellingen in je telefoon om je beller-ID-informatie bij uitgaande oproepen uit te schakelen.
  • Bel ze vanaf de telefoon van een vriend of laat een vriend die je vertrouwt ze voor je bellen.
  • Neem rechtstreeks contact met ze op via sociale media of e-mail en vraag of ze je hebben geblokkeerd.

Een andere manier om een blokkade te omzeilen, is door een virtueel telefoonnummer of een internetoproepservice te gebruiken, iets wat je kunt krijgen met gratis apps voor internetoproepen.

Wanneer een ander nummer wordt gebruikt om de uitgaande oproep te plaatsen, zal de telefoon van de ontvanger dat nieuwe nummer zien, niet uw echte nummer, waardoor de blokkering wordt vermeden.

Herhaaldelijk contact opnemen met iemand die stappen heeft ondernomen om het contact te verbreken, zoals het blokkeren van je nummer, kan leiden tot beschuldigingen van intimidatie of stalking en ernstige juridische gevolgen.

FAQ

    Hoe blokkeer je een nummer op een iPhone?

    Om een nummer op een iPhone te blokkeren, opent u de telefoon-app en tikt u op Recent om recente oproepen te bekijken. Tik op i naast het nummer dat je wilt blokkeren en selecteer Blokkeer deze beller > Blokkeer contact Ze zal niet weten dat ze zijn geblokkeerd. Oproepen gaan naar de voicemail en ze zien geen enkele indicatie dat sms'jes niet zijn doorgegaan.

    Hoe blokkeer ik een nummer op een Android?

    Op Android-telefoons kan de procedure voor het blokkeren van een nummer verschillen per fabrikant en Android-smaak. Om te zien of blokkeren mogelijk is, opent u de Phone app en zoekt u het nummer dat u wilt blokkeren. (Tik op een Samsung-telefoon op Details) Als je provider blokkering ondersteunt, heb je een menu-item met de naam Block number ofOproep weigeren

    Hoe blokkeer ik mijn nummer als ik bel?

    Je kunt je nummer verbergen met 67. Kies 67 gevolgd door het nummer dat u wilt bellen. De persoon die u belt, ziet een bericht als 'geblokkeerd' of 'privénummer'. Of ga op een Android naar Telefoon > Instellingen > Oproepen > Aanvullend Instellingen > Beller-ID > Nummer verbergen Ga op een iPhone naar Instellingen > Telefoon en schakel Toon mijn nummerweergave uit

Aanbevolen: