Hoe de juiste USB-flashdrive te selecteren

Inhoudsopgave:

Hoe de juiste USB-flashdrive te selecteren
Hoe de juiste USB-flashdrive te selecteren
Anonim

Wat te weten

  • Houd rekening met factoren zoals USB-opslagcapaciteit en overdrachtssnelheid, evenals het type USB-poort op uw computer.
  • Typ in de Windows-zoekbalk Device Manager > Universal Serial Bus Controllers om standaard USB-poorten te bekijken.
  • Om uw USB-drive veiliger te maken, kunt u software- en hardwareversleuteling overwegen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de juiste USB-stick (ook bekend als een USB-stick) voor uw behoeften kunt selecteren. De prijs van flashdrives is direct gerelateerd aan hun grootte; naarmate de maat groter wordt, neemt ook de prijs toe.

Zoek uit welk type USB-poort uw computer heeft

Het USB-type dat u kiest, hangt gedeeltelijk af van het apparaat waarvan u gegevens overzet en de poort die u gebruikt. U kunt controleren welke standaard de USB-poorten op uw computer ondersteunen in de instellingen voor apparaatbeheer.

  1. Typ Apparaatbeheer in de Windows-zoekbalk en selecteer het in de lijst met opties.

    Image
    Image
  2. Dubbelklik Universal Serial Bus Controllers.

    Image
    Image
  3. Hier kunt u zien welke standaard de USB-poorten op uw computer ondersteunen.

    Image
    Image

USB-opslagcapaciteit

USB-flashdrivecapaciteiten variëren van minder dan 1 GB tot meer dan 1 TB. Er is geen "juiste" maat voor een flashstation; de hoeveelheid opslagruimte die u nodig heeft, hangt af van hoeveel gegevens u wilt opslaan. Als je bijvoorbeeld een paar Word- of Excel-bestanden van één computer wilt pakken, kan een flashdrive van 1 GB je meer dan genoeg capaciteit geven. Als u echter van plan bent een back-up van al uw bestanden te maken, heeft u mogelijk een paar GB tot 500 GB of meer nodig.

Als je alle afbeeldingen en video's van je telefoon wilt opslaan, ga dan naar de instellingen van je telefoon en kijk hoeveel ruimte je mediabestanden innemen. Het kan variëren van 1 GB tot enkele tientallen GB. Wat het ook is, dat is de minimale hoeveelheid opslagruimte die u nodig heeft, aangezien u in de toekomst mogelijk meer bestanden toevoegt. U kunt dezelfde methode gebruiken voor andere soorten bestanden, zoals MP4's. Denk eraan om te bedenken welke soorten bestanden u op dezelfde schijf wilt opslaan.

USB-overdrachtssnelheid

Een andere factor waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een flashstation, is de overdrachtssnelheid. Er zijn twee soorten USB-flashstations: USB 2.0, een oudere standaard, en USB 3.0, een nieuwere. De overdrachtssnelheid voor USB 2.0 is 480 Mbps en USB 3.0 is 4.800 Mbps of 4,5 Gbps. Dat betekent dat USB 3.0 ongeveer tien keer sneller is dan USB 2.0.

Over het algemeen wordt een bestand van 16 GB, net als een digitaal videoproject, in minder dan een minuut overgedragen via USB 3.0, maar duurt het bijna negen minuten bij gebruik van USB 2.0.

Wat u moet weten over USB-beveiliging

Met het gemak van USB-flashdrives komen enkele veiligheidsrisico's:

  • Door hun kleine formaat kunnen ze verloren gaan of over het hoofd worden gezien.
  • Ze zijn fysiek moeilijk te volgen (sommige bedrijven verbieden het gebruik ervan om deze reden).
  • Ze kunnen malware van de ene computer naar de andere overbrengen.

Je kunt het kleine formaat van een USB-stick niet veranderen zonder de draagbaarheid op te geven, maar software-encryptie en hardware-encryptie kunnen malware-overdracht en ongeautoriseerde toegang helpen voorkomen. Volledige schijfversleutelingsprogramma's bieden on-the-fly versleuteling van verwisselbare media. Een ander type beveiliging is een ingebouwd toetsenbord waarop gebruikers een pincode moeten invoeren om de schijf te gebruiken.

Deze extra mogelijkheden zijn misschien niet nodig als je een paar niet-vertrouwelijke bestanden overzet van de ene thuiscomputer naar de andere. Maar als u bestanden tussen meerdere computers overdraagt of belangrijke of bedrijfseigen gegevens archiveert, moet u het apparaat beschermen. Gegevensbeveiliging verhoogt de kosten van USB's, maar bij het nemen van uw aankoopbeslissing moet u het vergelijken met wat de kosten zouden zijn (in tijd, geld en ergernis) als uw onbeschermde schijf in verkeerde handen zou vallen.

Aanbevolen: