5 Tips voor het gebruik van Google Maps Street View

Inhoudsopgave:

5 Tips voor het gebruik van Google Maps Street View
5 Tips voor het gebruik van Google Maps Street View
Anonim

Probeer deze tips om Google Street View te gebruiken om verschillende delen van de wereld te verkennen en het meeste uit deze functie te halen.

Zoek een locatie en zoom in

Image
Image

Begin met zoeken naar een locatienaam of specifiek adres.

Gebruik vervolgens het scrollwiel van uw muis of de plus- en minknoppen in de rechterbenedenhoek van de kaart om zo dicht mogelijk bij de weg in te zoomen, idealiter totdat u de naam van de straat of het gebouw ziet.

Sleep de kaart rond met je muis als je niet zoomt naar de specifieke plaats waar je wilt zijn.

Klik op de Pegman om te zien wat er beschikbaar is in Street View

Image
Image

Klik op het kleine gele Pegman-pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm om te zien welke straten beschikbaar zijn voor Street View in het gebied waarop u hebt ingezoomd. Als u dit doet, moeten de in kaart gebrachte straten op uw kaart blauw worden gemarkeerd.

Als je weg geen blauwe markering heeft, moet je ergens anders kijken. U kunt andere plaatsen in de buurt vinden door uw muis te gebruiken om de kaart rond te slepen, of u kunt naar een andere locatie zoeken.

Klik op een willekeurig deel van de blauwe lijn op de exacte locatie van uw keuze. Google Maps verandert dan op magische wijze in Google Street View terwijl het inzoomt op het gebied.

Een snelle manier om direct naar Street View te gaan zonder de wegen te markeren, is door de Pegman rechtstreeks naar een straat te slepen.

Gebruik de pijlen of muis om te navigeren

Image
Image

Nu je volledig bent ondergedompeld in Street View voor de locatie van je keuze, kun je deze verkennen door door de 360-gradenbeelden te bewegen.

Gebruik hiervoor de pijltjestoetsen op je toetsenbord, waarmee je vooruit en achteruit kunt gaan en je kunt omdraaien. Om ergens op in te zoomen, druk je op de min- of plus-toetsen.

Een andere manier is om je muis te gebruiken om de pijlen op het scherm te vinden waarmee je op en neer door de straat kunt bewegen. Om met je muis om te draaien, sleep je het scherm naar links en rechts. Gebruik het scrollwiel om in te zoomen.

Vind meer opties in Street View

Image
Image

Als je klaar bent met het verkennen van Street View, kun je altijd weer teruggaan naar Google Maps voor een bovenaanzicht. Om dat te doen, drukt u gewoon op de kleine horizontale pijl naar achteren of de rode locatiepin in de linkerbovenhoek.

Als je de gewone kaart onder aan het scherm raakt, kun je de helft van het scherm veranderen in Street View en de andere helft in een bovenaanzicht, waardoor het een stuk eenvoudiger wordt om naar nabijgelegen wegen te navigeren.

Gebruik de kleine menuknop linksboven om hetzelfde Street View-perspectief te delen.

Onder dat deelmenu is een andere optie waarmee je dat Street View-gebied vanaf een ouder tijdstip kunt bekijken. Sleep de tijdbalk naar links en rechts om te zien hoe dat landschap door de jaren heen is veranderd.

Download de Google Street View-app

Image
Image

Google heeft gewone Google Maps-apps voor mobiele apparaten, maar ze maken ook een speciale Street View-app om door straten en andere leuke plekken te turen met alleen je telefoon.

Google Street View is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Je kunt de app gebruiken om nieuwe plaatsen te verkennen, net zoals je kunt vanaf een computer.

Je kunt ook de Google Street View-app gebruiken om collecties te maken, een profiel in te stellen en je 360-gradenbeelden bij te dragen met de camera van je apparaat (indien compatibel).

Download voor:

Hoe werkt Google Street View?

Street View, onderdeel van Google Maps, is een locatiegebaseerde service die wordt aangeboden door Google en waarmee u levensechte afbeeldingen van plaatsen over de hele wereld kunt bekijken. Als je geluk hebt, zie je misschien een van de Street View-auto's met het Google-logo en de funky uitziende camera bovenop je dorp of stad rijden om de foto's bij te werken.

Een van de meest verbazingwekkende dingen van Google Maps is dat de beelden van zo'n hoge kwaliteit zijn dat je het gevoel hebt dat je daar op die plek staat. Het Street View-voertuig maakt foto's met een Immersive Media-camera die een 360-graden beeld van de omgeving levert.

Met behulp van deze camera brengt Google deze gebieden in kaart zodat de gebruikers ze op een semi-realistische panoramische manier kunnen zien. Het is geweldig als je niet bekend bent met je bestemming en wat visuele oriëntatiepunten wilt vinden.

Een ander geweldig gebruik van Street View is om door elke straat te lopen met alleen je muis. Er is misschien niet veel praktisch nut om door willekeurige straten op Google Maps te lopen, maar het is zeker heel leuk!

Google heeft niet alle gebieden in Street View in kaart gebracht, dus als je in een landelijk gebied woont, kun je misschien niet door je straat lopen. Er zijn echter tal van populaire en zelfs volledig willekeurige plaatsen waar je van kunt genieten in Street View, evenals een aantal rare dingen die zijn vastgelegd met de Street View-camera.

Aanbevolen: