Wat is Kickstarter en waar gebruiken mensen het voor?

Inhoudsopgave:

Wat is Kickstarter en waar gebruiken mensen het voor?
Wat is Kickstarter en waar gebruiken mensen het voor?
Anonim

Kickstarter is een financieringsplatform gericht op het helpen van creatieve projecten van de grond te komen. Het wordt volledig aangedreven door crowdfunding, dus donaties van het grote publiek voeden deze dynamische nieuwe ideeën. Hier is een blik op wat er komt kijken bij het maken en ondersteunen van een Kickstarter-project.

Hoewel non-profitorganisaties een Kickstarter-project kunnen starten, kunnen projecten geen geld inzamelen voor een goed doel of beloven te doneren aan een goed doel.

Image
Image

Hoe Kickstarter werkt

Kickstarter wordt aangedreven door makers en donateurs. Makers presenteren creatieve projectideeën en donateurs financieren die projecten.

Creators hebben een pagina opgezet om de details en prototypes van hun project weer te geven met behulp van tekst, video en foto's. Projectmakers stellen een financieringsdoel en een deadline. De makers creëren ook beloningsniveaus voor donateurs die specifieke bedragen toezeggen. Hoe meer een geldschieter belooft, hoe groter de beloning.

Als genoeg donateurs het project hebben gefinancierd, kan de maker zijn visie ontwikkelen en produceren. Afhankelijk van de complexiteit van het project, moeten donateurs mogelijk maanden wachten om het eindproduct te zien.

Creators kunnen geldschieters geen belang in het bedrijf beloven, zoals het delen van inkomsten en aandelen.

Een Kickstarter-project starten

Hoewel Kickstarter een geweldig platform is voor exposure, krijgt niet iedereen zijn projecten goedgekeurd. Elke maker moet eerst de Kickstarter-projectrichtlijnen lezen voordat hij een project indient. Kickstarter accepteert ongeveer 75 procent van de ingediende projecten. De overige 25 procent wordt afgewezen, meestal vanwege het niet naleven van de richtlijnen.

Sommige van de belangrijkste algemene regels van Kickstarter voor makers zeggen dat de maker het volgende moet doen:

  • Maak iets dat met anderen kan worden gedeeld.
  • Wees eerlijk en presenteer hun project duidelijk.
  • Geen geld inzamelen voor het goede doel.
  • Geen eigen vermogen aanbieden.
  • Geen verboden voorwerpen, waaronder wedstrijden, politieke fondsenwerving, drugs, wapens en meer.

Hoewel veel projecten in de technische categorie vallen, is Kickstarter een plek voor allerlei soorten makers, waaronder filmmakers, kunstenaars, muzikanten, ontwerpers, schrijvers, illustratoren, ontdekkingsreizigers, curatoren, artiesten en andere creatievelingen.

Kickstarter's alles of niets regel

Een maker kan zijn geld alleen incasseren als hij zijn financieringsdoel voor de deadline heeft bereikt. Als ze het doel niet op tijd bereiken, verandert er geen geld van eigenaar.

Kickstarter heeft deze regel ingevoerd om het risico te minimaliseren. Als een project niet genoeg geld kan genereren en niet kan leveren aan de huidige donateurs terwijl de makers niet genoeg geld hebben ingezameld, kan het voor iedereen moeilijk zijn. Makers kunnen het altijd op een later tijdstip opnieuw proberen.

Alle donateurs hebben de mogelijkheid om beloningen te ontvangen

Kickstarter vereist dat makers een soort beloning aanbieden aan hun donateurs, hoe eenvoudig of uitgebreid ook. Wanneer mensen een project financieren, kiezen ze een van de vooraf bepaalde prijzen die de makers uitreiken. Meestal is er ook een manier om een klein bedrag bij te dragen zonder een prijs, een optie met het label "Back it omdat je erin gelooft."

Image
Image

Awards kunnen zijn:

  • Shout-outs op de website van het project.
  • De naam van de financier ergens in het voltooide project plaatsen.
  • Uitnodigingen voor een feest of optreden.
  • Een kopie of een ondertekende versie van het eindproduct.
  • T-shirts.
  • Een ontmoeting met een sponsor van een beroemdheid.
  • Alles wat de maker kan bedenken.

Zodra een project het beoogde financieringsbedrag heeft bereikt, kunnen makers contact opnemen voor meer informatie voordat ze beloningen naar hun donateurs sturen.

Alle Kickstarter-pagina's hebben een gedeelte Geschatte leveringsdatum om aan te geven wanneer donateurs hun beloningen zullen ontvangen. Het kan enkele maanden duren voordat iets wordt geleverd, vooral als de beloning het product zelf is.

Een project steunen

Geld toezeggen aan een project is eenvoudig. Selecteer de groene knop Terug naar dit project op een projectpagina die u kiest. Selecteer een donatiebedrag en een beloning. Het kassasysteem van Amazon verwerkt uw gegevens.

Image
Image

Creditcards worden pas in rekening gebracht nadat de projectdeadline is verstreken. Als het project zijn financieringsdoel niet bereikt, wordt er nooit een bedrag van uw creditcard afgeschreven. Wat de uitkomst ook is, Kickstarter stuurt alle donateurs een informatieve e-mail na de einddatum van het project.

Browse Projects

Browsen door projecten is eenvoudig. Blader door de startpagina van Kickstarter om aanbevolen projecten, aanbevolen projecten, nieuwe favorieten en meer te zien. Gebruik de zoekknop bovenaan om op naam of trefwoord naar iets specifieks te zoeken.

Als er een bepaald type project is waarnaar u op zoek bent, blader dan door categorieën, waaronder Kunst, Strips en illustratie, Ontwerp en technologie, Film, Voedsel en ambacht, Games, Muziek en Uitgeverij.

Image
Image

Patreon is een vergelijkbare site die speciaal is gericht op mensen die kunst, muziek, schrijven of andere soorten creatieve diensten maken. Als Kickstarter je niet de creatieve categorie biedt die je nodig hebt, ga dan naar Patreon.

Aanbevolen: