Een upgrade uitvoeren Installatie van macOS Mavericks

Inhoudsopgave:

Een upgrade uitvoeren Installatie van macOS Mavericks
Een upgrade uitvoeren Installatie van macOS Mavericks
Anonim

Er zijn twee manieren om macOS Mavericks (10.9) te installeren: een standaardinstallatie en een upgrade-installatie. Een upgrade-installatie biedt ten minste twee voordelen ten opzichte van een standaardinstallatie: het is eenvoudiger en behoudt bijna alle instellingen, bestanden en apps van oudere versies van macOS.

Mavericks controleert automatisch of je apps compatibel zijn. Apps die niet werken met Mavericks worden verplaatst naar een map Incompatibele software. Het is mogelijk dat sommige voorkeursinstellingen opnieuw moeten worden geconfigureerd of gewijzigd tijdens het installatieproces.

Als je de upgrade-installatiemethode gebruikt, wordt macOS Mavericks over je bestaande systeem geïnstalleerd. Dit proces vervangt de meeste systeembestanden door nieuwe van Mavericks, maar laat uw persoonlijke bestanden en de meeste voorkeuren en apps met rust.

Afgezien van deze kleine ongemakken, is het uitvoeren van een upgrade-installatie van macOS Mavericks vrij eenvoudig.

Image
Image

Upgrade van een eerdere versie van macOS

Met een upgrade-installatie kun je verouderde versies van macOS overslaan en van een oudere naar een nieuwere versie springen. Dat komt omdat upgrades sinds macOS Lion (10.7) alle kernbestanden bevatten die nodig zijn sinds macOS Snow Leopard (10.6). Het installatieprogramma kan bepalen welke versie van het besturingssysteem wordt geüpgraded en welke bestanden nodig zijn om het bij te werken.

Dit geldt ook voor latere versies van het besturingssysteem. Zolang macOS Snow Leopard of hoger op uw Mac draait, kunt u upgraden naar de meest recente versie van het besturingssysteem. Natuurlijk moet je apparaat ook aan de minimale systeemvereisten voldoen.

Maak een back-up van uw gegevens voordat u uw besturingssysteem upgradet

Image
Image

Telkens als je een grote wijziging aan je Mac aanbrengt, is het een goed idee om eerst een back-up van je systeem te maken. Op die manier kunt u, als er iets misgaat, uw Mac terugbrengen in de staat waarin deze zich bevond voordat u de upgrade uitvoerde.

Misschien ontdek je na het upgraden dat sommige van je apps niet compatibel zijn met het nieuwe besturingssysteem. Met een back-up kun je ofwel je Mac terugzetten naar het vorige besturingssysteem of een partitie maken waarmee je indien nodig in het oudere besturingssysteem kunt opstarten.

We raden je ten zeerste aan om zowel een Time Machine of een andere conventionele back-up van je Mac te hebben, als ook een kloon van je opstartschijf. Sommigen vinden dit misschien een beetje overdreven, maar het is een betrouwbaar vangnet.

Wat u nodig hebt om te upgraden naar macOS Mavericks

  • Een kopie van het macOS Mavericks-installatieprogramma, dat u kunt verkrijgen in de Mac App Store. Onthoud dat om toegang te krijgen tot de winkel, je macOS Snow Leopard of hoger moet gebruiken.
  • Een opstartschijf met voldoende ruimte voor de Mavericks-installatie. Omdat u een upgrade-installatie uitvoert, is de doelbestemming voor de upgrade uw opstartschijf. De schijf moet voldoende vrije ruimte hebben om de installatie uit te voeren en voldoende vrije ruimte om uw besturingssysteem en apps goed te laten werken nadat de installatie is voltooid. Onze algemene richtlijn is om minimaal 15% van de schijf beschikbaar te houden als vrije ruimte; een groter percentage vrije ruimte is beter.
  • 650 MB extra vrije ruimte op de opstartschijf voor de Recovery HD-partitie die tijdens het installatieproces wordt aangemaakt.

Upgrade installeren voor macOS Mavericks

Als je een kopie van macOS Mavericks hebt gedownload, bevindt het installatieprogramma zich waarschijnlijk in de map Applications. De download kan het installatieproces ook automatisch starten, maar in deze handleiding gaan we ervan uit dat het installatieprogramma niet vanzelf is gestart.

  1. Sluit alle apps die momenteel op je Mac worden uitgevoerd, inclusief je browser.

    Als je deze instructies nodig hebt, druk ze dan af door Print te selecteren in het bestandsmenu van je browser, of gebruik een apart apparaat, zoals een smartphone of tablet, om te lezen de instructies.

  2. Start het Mavericks-installatieprogramma door te dubbelklikken op het Install OS X Mavericks pictogram in de map /Applications.
  3. Zodra het Mavericks-installatievenster wordt geopend, selecteert u Doorgaan.

    Image
    Image
  4. Als de Mavericks-licentieovereenkomst verschijnt, leest u de inhoud (of leest u deze niet) en selecteert u vervolgens Akkoord.
  5. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin staat dat u akkoord bent gegaan met de voorwaarden van de licentie. Selecteer Akkoord.
  6. Het Mavericks-installatieprogramma geeft het schijfpictogram voor uw opstartschijf weer. Als je meerdere schijven op de Mac hebt aangesloten, kun je een andere schijfbestemming kiezen voor de installatie. Selecteer Show All Disks om de schijf die u wilt gebruiken weer te geven en te selecteren. Zodra de juiste schijf is geselecteerd, selecteert u Install

    Image
    Image
  7. Voer uw beheerderswachtwoord in en selecteer vervolgens OK.
  8. Het Mavericks-installatieprogramma begint met het kopiëren van de benodigde bestanden naar de geselecteerde schijf. Als u klaar bent, wordt uw Mac automatisch opnieuw opgestart.
  9. Zodra de Mac opnieuw is opgestart, gaat het installatieproces verder. Dit kan enige tijd duren, variërend van 15 minuten tot een uur, afhankelijk van de snelheid van het apparaat en het type media (harde schijf, SSD) waarop u de upgrade installeert.
  10. Zodra de installatie van macOS Mavericks is voltooid, wordt je Mac automatisch opnieuw opgestart.

Configureer je Mac na het installeren van macOS Mavericks

Op dit moment is je Mac voor de tweede keer opnieuw opgestart tijdens het installatieproces. Zodra het huishouden is voltooid, geeft uw Mac een inlogscherm of uw bureaublad weer, afhankelijk van hoe u uw Mac eerder had geconfigureerd.

  1. Voer, indien gevraagd, uw inlogwachtwoord in. Als u geen Apple ID had ingesteld, wordt u gevraagd er een aan te maken. Geef de gevraagde informatie op en selecteer vervolgens Doorgaan. U kunt ook Later instellen selecteren om de Apple ID-stap te omzeilen.

    Image
    Image
  2. U wordt gevraagd of u iCloud-sleutelhanger wilt instellen. Deze functie is nieuw voor macOS Mavericks en stelt u in staat om veelgebruikte wachtwoorden op te slaan in iCloud. U kunt iCloud-sleutelhanger nu of later (of nooit) instellen. Maak een selectie en selecteer vervolgens Doorgaan.
  3. Als je hebt besloten iCloud-sleutelhanger in te stellen, ga dan verder vanaf hier; ga anders naar stap 6.
  4. U wordt gevraagd een viercijferige beveiligingscode aan te maken voor de iCloud-sleutelhanger. Voer de vier cijfers in en selecteer vervolgens Doorgaan.
  5. Voer een telefoonnummer in dat sms-berichten kan ontvangen. Dit is onderdeel van het beveiligingssysteem. Als u de viercijferige beveiligingscode moet gebruiken, stuurt Apple een sms-bericht met een eigen reeks nummers. U zou dan die cijfers in een prompt invoeren om te bewijzen dat u bent wie u zegt dat u bent. Voer het telefoonnummer in en selecteer vervolgens Doorgaan
  6. Mavericks toont een lijst met gevonden applicaties die niet compatibel zijn met het besturingssysteem. De toepassingen worden automatisch verplaatst naar een map met de naam Incompatibele software, die zich in de hoofdmap van uw opstartschijf bevindt.
  7. Het iCloud-voorkeurenpaneel wordt geopend en toont de nieuwe iCloud-licentieovereenkomst. Vink het selectievakje Ik heb gelezen en ga akkoord met de iCloud-voorwaarden aan en selecteer vervolgens Doorgaan.
  8. U kunt nu het iCloud-voorkeurenpaneel sluiten.

De installatie van macOS Mavericks is voltooid. Neem de tijd om de nieuwe functies te verkennen en ga daarna weer aan het werk (of speel)!

Aanbevolen: