Hoe u van Yahoo uw standaard e-mailprogramma in Windows kunt maken

Inhoudsopgave:

Hoe u van Yahoo uw standaard e-mailprogramma in Windows kunt maken
Hoe u van Yahoo uw standaard e-mailprogramma in Windows kunt maken
Anonim

Wat te weten

  • Om Yahoo Mail in Windows 10 Mail in te stellen, gaat u naar Instellingen > Accounts beheren > Account toevoegen > Yahoo en voltooi de installatie.
  • Als u de standaard wilt wijzigen, gaat u naar Configuratiescherm > Programma's > Standaardprogramma's > Email en kies vervolgens het e-mailprogramma met Yahoo Mail.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Yahoo Mail instelt als uw standaard e-mailprogramma op Windows 10, 8 en 7.

Stel Yahoo Mail in uw e-mailprogramma in

Om Yahoo Mail in te stellen als de standaard e-mail op uw Windows-computer, moet u eerst een e-mailclient instellen om toegang te krijgen tot uw Yahoo Mail-account. Zodra het e-mailprogramma toestemming heeft om uw berichten te downloaden en e-mails via uw account te verzenden, kunt u Windows laten weten dat het uw standaard e-mailprogramma moet worden.

Op Windows 8 of een oudere versie van Windows kan een ander e-mailprogramma worden gebruikt. Hoewel de exacte stappen hieronder niet werken om Yahoo Mail in te stellen, zullen ze enigszins vergelijkbaar zijn in uw programma.

  1. Open Mail en selecteer het tandwielpictogram Settings in de linkerbenedenhoek.
  2. Selecteer Accounts beheren aan de rechterkant.

    Image
    Image
  3. Selecteer Account toevoegen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Yahoo uit de lijst.

    Image
    Image
  5. Volg de aanwijzingen op het scherm om u aan te melden bij Yahoo Mail. U moet uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

    Image
    Image
  6. Selecteer Agree om het programma toegang te geven tot uw Yahoo-account.

    Image
    Image
  7. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd of Windows uw Yahoo Mail-wachtwoord moet onthouden.
  8. Selecteer Klaar om te sluiten.

Wijzig het standaard e-mailprogramma in Windows

Nu Yahoo Mail is geconfigureerd in uw e-mailprogramma, moet u Windows vertellen dat Yahoo Mail uw standaard e-mailapp moet zijn. De stappen hiervoor zijn in elke versie van Windows anders, dus let goed op alle onderstaande tekstvakken.

  1. Open Configuratiescherm. De snelste manier om in elke versie van Windows naar het Configuratiescherm te gaan, is via het dialoogvenster Run. Voer het control commando in via de WIN+ R sneltoets.
  2. Selecteer Programma's, of sla deze stap over als je die optie niet ziet.

    Image
    Image
  3. Selecteer Standaardprogramma's.

    Image
    Image
  4. Select Een bestandstype of protocol aan een programma koppelen.

    Image
    Image
  5. Selecteer in Windows 10 het pictogram onder Email. Selecteer in Windows 8 en Windows 7 MAILTO uit de lijst en selecteer Programma wijzigen.

    De snelste manier om deze optie in de lijst te vinden, is door een van de items te selecteren en vervolgens op de M-toets op het toetsenbord te drukken.

  6. Selecteer het e-mailprogramma dat Yahoo Mail gebruikt.

U kunt Yahoo ook uw standaard e-mailoptie in Firefox maken voor het selecteren van online e-maillinks. Om dat te doen, selecteert u het menu, gaat u naar Options, scrolt u omlaag naar Applications, selecteert u mailto, en kies Gebruik Yahoo! Mail in het vervolgkeuzemenu.

Aanbevolen: