Video's van camcorders archiveren

Inhoudsopgave:

Video's van camcorders archiveren
Video's van camcorders archiveren
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigst: sluit een camcorder aan op een computer via een USB-kabel en gebruik de software die bij de camcorder is geleverd om de overdracht uit te voeren.
  • Andere opties, waaronder het branden van een dvd, opslaan op een externe harde schijf of het gebruik van cloudopslag.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u video's kunt archiveren die zijn gemaakt met camcorders en digitale camera's.

Image
Image

Bottom Line

Het maakt niet uit op wat voor soort geheugen uw camcorder opneemt, het is een goed idee om die video over te brengen naar de harde schijf van uw computer. Meestal is de eenvoudigste manier om video van een camcorder naar een computer over te brengen, deze aan te sluiten via een USB-kabel en de software te gebruiken die bij uw camcorder is geleverd om de overdracht uit te voeren. Door uw video op uw computer te plaatsen, kunt u eventuele bewerkingen uitvoeren en kunt u de video overzetten naar een ander opslagformaat.

Maak reservekopieën van uw video's

Je computer mag niet de laatste rustplaats zijn voor je videobestanden; u moet back-ups maken en deze ergens anders opslaan. Er zijn een paar goede opties.

Brand een dvd

DVD's zijn goedkoop en overal verkrijgbaar. Veel camcorderfabrikanten verkopen stand-alone dvd-branders, die rechtstreeks op camcorders kunnen worden aangesloten en beelden op een schijf kunnen opslaan zonder een computer te gebruiken. U hoeft echter geen zelfstandige brander aan te schaffen als u al een dvd-brander op uw computer heeft. De software die bij uw camcorder is geleverd, moet een functie bevatten voor het branden van schijven via de pc.

Nadat je je schijf hebt gebrand, plaats je deze in een jewelcase die duidelijk is gelabeld; schrijf niet op de schijf zelf. Bewaar het op een koele, droge plaats, zoals een vuurvaste kluis.

Opslaan op een externe harde schijf

Externe harde schijven zijn duurder dan lege dvd's, maar ze kunnen honderden uren aan videobeelden opslaan. Om gegevens over te zetten naar een externe harde schijf, sluit u deze via USB aan op uw computer en sleept u de bestanden van uw pc naar de schijf.

Koop de harde schijf met de hoogste capaciteit die u zich kunt veroorloven. Het is veel beter om te veel opslagruimte te hebben dan te weinig. Het maakt niet uit hoe groot een schijf is die u koopt, u zult hem uiteindelijk vullen, vooral als u een HD-camcorder bezit.

Gebruik cloudopslag

Met veel cloudopslagservices kunt u bestanden uploaden naar een externe server voor bewaring. De meeste van deze services brengen kosten in rekening voor het opslaan van grote hoeveelheden gegevens, en u kunt zich zorgen maken over het delen van uw persoonlijke video's met een derde partij. Desalniettemin zal het bewaren van video's in de cloud ze behouden, zelfs als je huis afbrandt.

Bottom Line

Er worden minder computers verkocht met dvd-stations, dus het is slechts een kwestie van tijd voordat het formaat uitsterft. Blijf op de hoogte van camcordergeheugenformaten terwijl ze evolueren en migreer uw video's wanneer uw formaten verouderd raken. Dit houdt waarschijnlijk in dat je die video's terugbrengt naar je computer en ze exporteert naar de opslagmedia van de toekomst.

Codecs bijhouden

Camcorder-videocodecs zijn voortdurend in ontwikkeling. Zie codec-indelingen als de taal van digitale video. Wanneer u uw video op een computer of tv bekijkt, werkt een vertaler op die apparaten om deze codecs te vertalen naar de video die u ziet. Als een apparaat de juiste codec niet ondersteunt, kan het de video niet afspelen. Net als bij opslagformaten, zullen moderne digitale videoformaten zoals AVCHD, H.264 en MPEG-2 op een dag achterhaald zijn, dus houd rekening met de codecs die worden ondersteund door nieuwe software of apparaten die je van plan bent te kopen.

De videocodec wordt aangegeven door de bestandsextensie die volgt op de naam van een video (.mov,.avi,.mpg, enz.).

Aanbevolen: