Hoe de datum en tijd in e-mailheaders te begrijpen

Inhoudsopgave:

Hoe de datum en tijd in e-mailheaders te begrijpen
Hoe de datum en tijd in e-mailheaders te begrijpen
Anonim

Een e-mail passeert verschillende mailservers op weg naar een ontvanger. Elke server registreert de tijd en datum in de e-mailheader. Door de koptekst te lezen, kunt u zien wanneer het bericht is verzonden en waar en hoe lang het is vertraagd.

Een voorbeeld van datum- en tijdinfo

Datum- en tijdinformatie in e-mailheaders ziet er meestal als volgt uit:

za, 8 juni 2019 11:45:15 −0500

Dit is wat elk van deze fragmenten betekent:

  • Sat: De dag van de week, met behulp van de drieletterige afkorting.
  • 8 Jun 2019: De datum met een drieletterige afkorting voor de maand.
  • 11:45:15: De tijd in uren, minuten en seconden met behulp van een 24-uurs klok.
  • - 0500: De tijdzone-offset, dit is het verschil tussen de tijd en de Coordinated Universal Time (UTC)-tijd. De waarde wordt voorafgegaan door een plusteken als de tijd voor (oost) van UTC ligt, of een minteken als deze achter (west) ligt. In dit voorbeeld is de tijd vijf uur ten westen van UTC, de oostelijke tijdzone in de V. S.

Als de tijdzone-offsetwaarde alleen als nullen wordt weergegeven, is de tijdzone onbekend.

Bekijk datum en tijd informatie

Zoek in de kop van de e-mail naar regels die beginnen met Date en Received. Vergelijk deze gebieden om een idee te krijgen van hoe lang het duurde voordat het bericht in je inbox arriveerde.

Image
Image

Het proces voor het tonen van de kop van een e-mail is eenvoudig, maar verschilt enigszins tussen e-mailclients. Klik bijvoorbeeld vanuit een geopend Gmail-bericht op Show Original. Ga in Outlook naar File > Properties.

Tijdzones ontcijferen

De moeilijkst te begrijpen onderdelen zijn de tijd- en tijdzoneverschuiving. Gebruik een tijdzonecalculator om de tijd naar uw tijdzone te converteren.

Sommige e-mailclients, zoals Outlook, bieden een optie om de instellingen aan te passen om de tijd weer te geven op basis van uw tijdzone.

Aanbevolen: