Hoe meerdere bestanden op een Mac te selecteren

Inhoudsopgave:

Hoe meerdere bestanden op een Mac te selecteren
Hoe meerdere bestanden op een Mac te selecteren
Anonim

Wat te weten

  • Houd de Command-toets op uw toetsenbord ingedrukt en klik op elk bestand om meerdere bestanden te selecteren.
  • Houd Command en A ingedrukt om alle bestanden in een map te selecteren.
  • Gebruik je muis om bestanden te selecteren door te klikken en te slepen. Als u een muis met meerdere knoppen hebt, klikt u met de linkermuisknop en sleept u om de bestanden te selecteren.

Dit artikel leert je meerdere methoden om meer dan één bestand op je Mac te selecteren. Het kijkt eerst naar de meest directe aanpak en biedt vervolgens alternatieven.

Hoe selecteer ik meerdere bestanden tegelijk?

Als je meerdere bestanden in een map op je Mac wilt selecteren, is het proces vrij eenvoudig als je eenmaal weet wat je moet doen. Hier leest u hoe u meerdere bestanden tegelijk kunt selecteren.

Dit proces werkt ook als u ook meerdere mappen wilt selecteren.

  1. Open de map met de bestanden die u wilt selecteren.
  2. Houd Command ingedrukt op je toetsenbord terwijl je met de linkermuisknop op elk bestand klikt.

    Image
    Image
  3. Eenmaal geselecteerd, kunt u ze nu ergens anders naartoe slepen, verwijderen of een andere taak uitvoeren die u met één afzonderlijk bestand zou doen.

Hoe selecteer ik alle bestanden in een map?

Als je liever alle bestanden in een map selecteert in plaats van op elk bestand afzonderlijk te klikken, is er een handige snelkoppeling om dit te doen. Dit is wat je moet doen.

Als u één bestand wilt deselecteren, houdt u Command ingedrukt en klikt u met de linkermuisknop op het item.

  1. Open de map met de bestanden die u wilt selecteren.
  2. Tik op Command en A op je toetsenbord.

    Image
    Image
  3. Alle bestanden worden nu automatisch geselecteerd in de map.

Hoe selecteer ik meerdere bestanden tegelijk met de muis?

Het is ook mogelijk om meerdere bestanden tegelijk te selecteren met de muis in plaats van toetsenbordcommando's te gebruiken. Hier leest u hoe u dit doet.

  1. Open de map met de bestanden die u wilt selecteren.
  2. Klik met de linkermuisknop en sleep de muis omlaag in de selectie van bestanden die u wilt markeren.

    Image
    Image
  3. Laat de muis los en de bestanden blijven geselecteerd.

Bottom Line

Het proces is iets anders als je meerdere e-mails of berichten op je Mac probeert te selecteren, zoals via Mac Mail. Het is echter nog steeds eenvoudig om meerdere berichten in Mac Mail te selecteren.

Waarom kan ik niet meerdere bestanden op een Mac selecteren?

Over het algemeen is het selecteren van meerdere bestanden op een Mac vrij eenvoudig. Als je merkt dat je dat niet kunt, zijn er misschien enkele eenvoudig te repareren methoden die je in plaats daarvan kunt proberen. Hier is een blik op wat het probleem zou kunnen zijn.

  • Je houdt de verkeerde toets ingedrukt. Als je gewend bent aan Windows-systemen, is het gemakkelijk om de verkeerde toets in te drukken bij het selecteren van meerdere bestanden. Let op welke toetsen je gebruikt.
  • Je klikt met de rechtermuisknop in plaats van met de linkermuisknop. Zorg er ook voor dat u op de juiste knop op uw muis of trackpad drukt.
  • Je sleept niet correct. Als Macs nieuw voor je is, kan het gemakkelijk zijn om de muis of het trackpad verkeerd te slepen, waardoor het niet zo goed werkt zoals het hoort. Oefen de sleepbeweging voordat u bestanden verplaatst.
  • Er is een probleem met macOS. Probeer uw Mac opnieuw op te starten als het probleem aanhoudt. Soms kan de Finder zonder specifieke reden problemen tegenkomen, waarbij een herstart het probleem verhelpt.

FAQ

    Hoe bekijk ik al mijn Mac-bestanden?

    Als je al je bestanden in Mac Finder wilt zien, open je de Terminal en voer je de juiste opdracht in om verborgen bestanden op Mac weer te geven. Wees voorzichtig bij het omgaan met verborgen bestanden.

    Hoe vind ik de locatie van een bestand op mijn Mac?

    Om het locatiepad van een bestand te zien, schakelt u de Finder-padbalk in door Finder te openen en Show Path Bar in het menu Beeld te selecteren. De padbalk toont het pad van de map die u momenteel bekijkt naar de bovenkant van het bestandssysteem.

    Hoe open ik zip-bestanden op mijn Mac?

    Om een bestand of map op Mac uit te pakken, hoeft u alleen maar op het zipbestand te dubbelklikken. Het bestand of de map wordt gedecomprimeerd in dezelfde map als het gecomprimeerde bestand.

    Hoe verwijder ik bestanden op mijn Mac?

    Als u bestanden op een Mac wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt verwijderen en klikt u vervolgens op Verplaatsen naar prullenbak. Klik vervolgens op de Prullenbak om uw Prullenbak te openen, klik met de rechtermuisknop op de verwijderde bestanden in de prullenbak en klik op Onmiddellijk verwijderen.

Aanbevolen: