Een Google Docs-formulier maken

Inhoudsopgave:

Een Google Docs-formulier maken
Een Google Docs-formulier maken
Anonim

Wat te weten

  • Bezoek docs.google.com/forms en selecteer Blank of een sjabloon.
  • Vanuit Documenten, Spreadsheets of Presentaties: Bestand > Nieuw > Form; van Spreadsheets, Tools > Maak een formulier om het automatisch aan een spreadsheet te koppelen.
  • Voer je vragen en opties in.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een formulier voor Google Documenten maakt.

Start een Google-formulier

Hoewel het ooit een optie was in Google Spreadsheets, is Formulieren nu een aparte tool. U kunt het openen in Documenten, Spreadsheets en Presentaties. De meest populaire manier om Formulieren te gebruiken, is door een Google-enquête te maken.

  1. Bovenaan elk formulier staan tabbladen voor vragen en antwoorden. Ga naar het tabblad Questions en geef het formulier een naam en beschrijving, of, waarschijnlijker, instructies over hoe verder te gaan. Reacties worden opgeslagen op het tabblad Reacties, maar je kunt reacties ook automatisch laten toevoegen aan een spreadsheet.

    Image
    Image
  2. Op het tabblad Reacties kun je Reacties accepteren uitschakelen en een bericht toevoegen voor gebruikers die proberen het formulier in te vullen. U kunt ook e-mailmeldingen ontvangen voor nieuwe antwoorden, een CSV-bestand downloaden, afdrukken en alle antwoorden verwijderen.

  3. Met een paar opties kunt u het formulier aanpassen met een themakleur, achtergrondkleur en lettertype. U kunt ook afbeeldingen, zweeftekst en YouTube-video's aan dit gebied toevoegen. Om toegang te krijgen tot deze instellingen, selecteert u het paletpictogram bovenaan de pagina.

    Image
    Image
  4. Naast het palet staan preview en instellingen. U kunt een voorbeeld van het formulier bekijken en elke vraag beantwoorden om er zeker van te zijn dat alles correct werkt. Instellingen omvatten of e-mailadressen moeten worden verzameld en of respondenten meer dan één keer kunnen indienen, wat u misschien wilt als u het formulier gebruikt om bijvoorbeeld ideeën vast te leggen. Je kunt van het formulier ook een quiz maken die automatisch beoordelen mogelijk maakt als je een antwoordsleutel toevoegt.

Opties voor Google Formulier Reactieformaat

Je kunt het formaat van de antwoorden die je ontvangt op veel manieren aanpassen. Een leeg formulier bevat één vraag en u kunt er meer toevoegen door op het plusteken aan de rechterkant te klikken.

De standaard is meerkeuze, maar er zijn ook korte antwoorden, alinea's, selectievakjes, vervolgkeuzelijsten, schalen, rasters, datum of tijd en bestandsupload. Deze opties maken Google Formulieren veelzijdig. Naast quizzen, kunt u het gebruiken voor toepassingen, het indienen van huiswerk, wedstrijden en meer.

Image
Image

Zodra je het antwoordtype hebt gekozen, kun je het verder aanpassen, meerkeuze- of dropdown-opties invoeren, other als optie toevoegen en meerdere antwoorden in- of uitschakelen. Naarmate u meer vragen toevoegt, kunt u uw werk dupliceren als u van plan bent vragen te stellen met vergelijkbare keuzes. Bijvoorbeeld: "Wat is je favoriete eten?" gevolgd door "Wat is je minst favoriete eten?"

Voor alle vragen kunt u beslissen of een antwoord vereist is of niet.

Secties toevoegen aan een Google-formulier

Voor een contactformulier of korte enquête is waarschijnlijk één pagina geschikt. Als u echter een langere vragenlijst heeft, verdeel deze dan in secties. Zo overweldig je de ontvangers niet. Selecteer de knop rechts onder het YouTube-symbool om een sectie toe te voegen. Elke sectie kan een aparte titel en een beschrijving of instructies hebben.

Image
Image

Je kunt naar behoefte vragen tussen secties slepen en neerzetten, evenals secties dupliceren. Tik op het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Sectie dupliceren. Het menu bevat opties om een sectie te verplaatsen, een sectie te verwijderen en samen te voegen met de sectie hierboven.

Vervolgvragen toevoegen

Er zijn momenten waarop je misschien vragen wilt stellen op basis van eerdere antwoorden. Bijvoorbeeld als u een vraag met waar of onwaar stelt en een uitleg wilt wanneer de respondent onwaar invoert. Voeg hiervoor een sectie toe met een meerkeuze- of vervolgkeuzelijst. Tik op het menu met drie stippen in de rechterbenedenhoek en selecteer Ga naar sectie op basis van antwoord

Image
Image

Voor elke optie kunt u de respondent naar de volgende sectie of naar een andere sectie in het formulier sturen, of doorgaan naar Formulier verzenden om de deelname van die respondent te beëindigen.

Bewaar reacties in spreadsheet

Voor alle formulieren kunt u de antwoorden opslaan in een Google-spreadsheet, zodat u de gegevens kunt ordenen en manipuleren. U kunt het formulier maken vanuit Google Spreadsheets, zoals hierboven beschreven, of het koppelen aan een spreadsheet in de instellingen.

  1. Ga vanuit Spreadsheets naar Extra > Maak een formulier. Ga anders naar de Responses tab van het formulier. Klik op het groene pictogram aan de rechterkant om een spreadsheet te openen. Maak vervolgens een nieuwe spreadsheet of selecteer een bestaande.
  2. Selecteer Create of Select om door te gaan. Standaard heeft een nieuwe spreadsheet een kolom voor elke vraag die je hebt gemaakt en een kolom met tijdstempel die laat zien wanneer het antwoord is ingevoerd. Naarmate u meer vragen maakt of bestaande wijzigt, wordt de spreadsheet bijgewerkt.

    Image
    Image

    Als je het formulier aan een bestaande spreadsheet hebt gekoppeld, wordt er een antwoordtabblad aan toegevoegd.

Deel en verzend het formulier

Je kunt Google Formulieren met anderen delen als het een groepsinspanning is. Selecteer het menu met drie stippen, kies Bijdragers toevoegen en voer vervolgens de e-mailadressen in of kopieer de link voor delen.

Als het formulier naar wens is, controleer dan de instellingen voordat je het verzendt. U kunt gebruikers beperken tot één antwoord, hen toestaan hun antwoord te bewerken nadat u het heeft ingediend, een link naar de resultaten maken als u een peiling doet en het bevestigingsbericht wijzigen nadat iemand zijn antwoord heeft verzonden.

U kunt een formulier op verschillende manieren verzenden en delen met potentiële respondenten. Begin door te klikken op Verzenden bovenaan de pagina.

Image
Image
  • Stuur een e-mail: Klik op het enveloppictogram en voer de e-mailadressen van de ontvangers, een onderwerp en een bericht in.
  • Deel de link: Klik op het linkpictogram om de link naar het formulier te kopiëren. U kunt ook een verkorte vorm krijgen van de URL die begint met goo.gl/forms.
  • Plaats het op sociale media: Klik op het Facebook- of Twitter-pictogram aan de rechterkant.
  • Insluiten op een website: Klik op de symbolen groter dan/kleiner dan om de HTML-code te kopiëren. U kunt ook de breedte en hoogte van het formulier aanpassen.

Bouw een quiz met een antwoordsleutel

Google Formulieren zijn een handig hulpmiddel voor quizzen, omdat u de juiste antwoorden kunt invoeren en puntwaarden kunt toewijzen. Je leerlingen kunnen direct feedback krijgen en je hoeft niet door een stapel papieren te bladeren. Als alternatief kunt u het verzenden van de resultaten uitstellen en vragen bekijken die geen definitief antwoord hebben, zoals een met een kort antwoord of een antwoord op een alinea.

Image
Image

Nadat je de reacties hebt verzameld, kun je de gemiddelde en mediane cijfers zien. Je kunt ook elke vraag bekijken om te zien hoeveel het goed of fout hadden.

U kunt een sjabloon bewerken zoals u een leeg formulier zou bewerken. Het is slechts een startpunt.

Aanbevolen: