Waze toevoegen aan Apple CarPlay

Inhoudsopgave:

Waze toevoegen aan Apple CarPlay
Waze toevoegen aan Apple CarPlay
Anonim

Met Apple CarPlay kunt u uw iPhone en Apple Maps tijdens het rijden als navigatiehulpmiddel gebruiken. Hoewel u in plaats daarvan misschien een navigatietool van derden zoals Waze wilt gebruiken. Hier is alles wat je moet weten over hoe je Waze toevoegt aan CarPlay, evenals enkele tips voor het gebruik ervan.

Je iPhone moet compatibel zijn met iOS 12 of hoger om navigatie-apps van derden in CarPlay te ondersteunen. Dat omvat iPhone 11 en hoger, iPhone X, iPhone 8-serie, iPhone 7-serie, iPhone 6-serie, iPhone SE en iPhone 5s.

Waze toevoegen aan je CarPlay-startscherm

Waze is een community-gestuurde GPS- en navigatie-app. Het helpt u uitstekend om files te vermijden en om de goedkoopste plaatsen te vinden om benzine te kopen. Het is eenvoudig om nieuwe apps te installeren en toe te voegen aan CarPlay.

  1. Installeer Waze op je iPhone door het te downloaden van de App Store.
  2. Verbind je iPhone met het CarPlay-systeem van je auto.
  3. Open CarPlay op het infotainmentsysteem van uw auto. Waze zou beschikbaar moeten zijn als een pictogram op het dashboard.

    Image
    Image

    Af en toe moeten apps handmatig worden toegevoegd. Ga op je iPhone naar Instellingen > General > CarPlay, kies de naam van je auto en selecteer de + icoon naast Waze om het toe te voegen.

Waze gebruiken in CarPlay

Waze vereist een minimale installatie om te beginnen. Dit is wat je moet weten om Waze te gebruiken.

  1. Open Waze op CarPlay.

    Image
    Image
  2. Schakel over naar je iPhone en selecteer Aan de slag in de Waze-app.
  3. Akkoord om pushmeldingen te accepteren en toegang tot de microfoon toe te staan.

Wat kan ik doen met Waze?

Waze werkt net als andere navigatie-apps, maar het heeft een aantal handige extra functies. Hier is een overzicht van de basisfuncties.

Snelheid volgen

Als je naar het kaartscherm kijkt, markeert de linkerkant de snelheid waarmee je reist. Het vertelt je ook de maximumsnelheid van de weg waarop je rijdt.

Image
Image

Zoeken naar goedkoop gas

Wilt u het dichtstbijzijnde tankstation vinden? De meeste navigatie-apps bieden dat standaard. Waze gaat nog een stap verder door je de lokale benzinestations in de buurt te laten zien, samen met de huidige benzineprijzen op het station. Prijzen worden regelmatig bijgewerkt door andere Waze-gebruikers.

Image
Image

Gedetailleerde reistijden

Naast je te vertellen hoe lang je reis duurt, stelt Waze binnen een uur betere tijden van de dag voor om te reizen. Het plot het gemiddelde verkeer op dat moment van de dag om de beste tijd te bepalen.

Rapporttools

Je kunt ongevallen, gevaren of zwaar verkeer melden om andere gebruikers te waarschuwen voor problemen op hun route. Door deze informatie te rapporteren, blijft de app op de hoogte van wat er gebeurt tijdens het reizen.

Image
Image

Wat kan Waze niet doen?

Waze is een handige navigatie-app. Toch heeft het enkele problemen die Apple Maps niet heeft. Hier is een snelle blik op de beperkingen.

  • Je kunt het niet instellen als je standaard navigatie-app: vanwege Apple-beperkingen kun je Waze niet instellen als de standaard navigatie-app in je auto. Als je Siri om een routebeschrijving vraagt, wordt Apple Maps automatisch geopend.
  • Beperkte POI-details: Waze is een beetje rudimentair met zijn kaartdetails, tenzij je uitgebreid inzoomt. Het is dus niet zo goed als Apple Maps om in één oogopslag te browsen.

Siri ondersteunt alleen op Apple gebaseerde apps, dus open Waze altijd handmatig om de app te gebruiken.

Aanbevolen: