Beste 3D-afdrukapps voor Android, iOS en internet

Inhoudsopgave:

Beste 3D-afdrukapps voor Android, iOS en internet
Beste 3D-afdrukapps voor Android, iOS en internet
Anonim

U kunt uw 3D-printwerk overal doen. Er zijn apps voor 3D-printen die werken op Android en iOS, maar ook op desktops en laptops, en sommige hoef je niet eens te downloaden.

Met een 3D-printer-app kun je onderweg bestanden bekijken, ontwerpen wanneer dat nodig is, afbeeldingen converteren van 2D naar 3D-bestanden en meer.

Of je nu aan je 3D-projecten moet werken terwijl je op kantoor, niet achter je bureau of thuis bent, dit zijn de coolste apps om uit te proberen.

3D-printer-apps voor Android

Image
Image

Thingiverse

Als je op zoek bent naar ideeën voor 3D-printen of als je een recente creatie moet uploaden, kun je met de Thingiverse-app van MakerBot via je Android-apparaat toegang krijgen tot Thingiverse. Met de app kun je ook dingen aan je verzameling toevoegen en ze naar de MakerBot-app sturen om ze direct af te drukken.

GCodeSimulator

GCodeSimulator is een app waarmee je naar je 3D-afdrukken kunt kijken en ze kunt simuleren om ze op fouten te controleren voordat je ze daadwerkelijk naar je printer stuurt. De simulatie kan in re altime worden uitgevoerd (zo lang als uw printer nodig heeft) of in snel vooruitspoelen. Op dezelfde manier analyseert GCodeInfo uw afdrukklare bestand en geeft informatie over het bestand, van het aantal lagen tot de geschatte afdruktijd.

3D-afdrukkostencalculator

3D Print Cost Calculator is een handige app die niet alleen de totale lengte van uw filamentspoel berekent, maar ook de geschatte kosten om uw project af te drukken. U voert het materiaal, de filamentdiameter, het spoelgewicht, de spoelkosten en de afdruklengte in mm in; het doet alle wiskunde voor je. Als de ingebouwde app binnen uw 3D-printeromgeving (de software/interface die daarbij hoort) dit niet automatisch doet, is deze app uw oplossing.

ModelAN3DPro

Om 3D-objecten op uw apparaat te modelleren, biedt ModelAN3DPro vele opties, waaronder het importeren van opgeslagen OBJ-bestanden en het delen van schermafbeeldingen. Deze 3D-printer-app voor Android is compatibel met 3D-telefoons en ondersteunt echte 3D-visualisatie.

3D-printer-apps voor iOS

eDrawings

De eDrawings-app is een mobiele 3D-beeldviewer met enkele unieke functies. Er is een iOS- en Android-versie, maar de iOS-editie biedt augmented reality zodat je het 3D-beeld in je omgeving kunt zien met de camera van je telefoon. Er zijn ook uitgebreide professionele versies die dwarsdoorsneden, metingen en de mogelijkheid bieden om uw gemarkeerde bestand in een e-mail naar anderen te verzenden.

Makerbot

Makerbot biedt een iOS-app speciaal voor zijn 3D-printer. Met deze app kun je het printen vanaf je smartphone monitoren, voorbereiden, printen, pauzeren en annuleren. Als u onderweg moet goedkeuren en afdrukken, is deze app een tijdbesparende toevoeging aan uw ontwerpproces.

BotQueue

Voor kleine bedrijven met meer dan één 3D-printer is BotQueue een mobiele manier om afdruktaken naar meerdere printers in de wachtrij te plaatsen en het afdrukken te regelen, waar u ook bent. Het is zo ontworpen dat u het meeste uit al uw 3D-printers kunt halen. Het vereist installatie op een computer (Mac of Linux) voordat je de mobiele mogelijkheden kunt gebruiken.

Desktop en webgebaseerde apps

Er zijn maar weinig gratis desktop-gebaseerde apps voor 3D-printen. Meshmixer is er een waarmee je niet alleen een nieuw object vanuit het niets kunt modelleren, maar ook twee of meer 3D-objecten kunt combineren. Het draait op Windows en Mac.

Image
Image

Er zijn echter verschillende goede apps die webgebaseerd zijn voor degenen die bij het ontwerpen de voorkeur geven aan een groter scherm. De meeste hiervan hebben betrekking op modelleren, maar ze hebben allemaal unieke voordelen die u zullen helpen uw 3D-ontwerpen te realiseren.

Tinkercad

Tinkercad is een online app voor het modelleren van 3D-ontwerpen. U hoeft niets te downloaden, behalve uw creaties, die u kunt exporteren naar formaten die klaar zijn voor 3D-afdrukken, zoals OBJ of STL, of SVG voor lasersnijden.

Image
Image

Je kunt met Tinkercad ook rechtstreeks naar je 3D-printer printen, aangezien de webapp MakerBot, Polar Cloud, Treatstock, Voodoo en meer ondersteunt. Enkele andere functies zijn onder meer het exporteren van-p.webp

Tinkercad heeft apps geabsorbeerd die vroeger andere namen droegen, zoals 3DTin, 123D Sculpt, 123D Catch en Modio.

Parametrische onderdelen

Parametric Parts is een 3D-ontwerp-app die werkt op parameters. Deze open source-service geeft je toegang tot andere onderdelen waarop je je eigen ontwerpen kunt bouwen.

Image
Image

Shapeways

Als je een 2D-schets hebt die je tot een 3D-object wilt maken, kun je Shapeways gebruiken. Upload je afbeelding in het zwart en stel vervolgens de dikte in grijs in op hun website. Je kunt ze vervolgens je ontwerp laten printen in elk van hun 3D-printmaterialen, inclusief keramiek, zandsteen en metalen.

Image
Image

Corruptor ontwapenen

Disarming Corruptor is een interessante Mac-app waarmee je je 3D-ontwerpen kunt versleutelen voordat je ze verzendt. De ontvanger moet de coderingscode en de app hebben om het bestand zonder corruptie te kunnen bekijken.

SketchUp

Een andere webgebaseerde tekenapp is SketchUp. U kunt bladeren door 3D-ontwerpen die door andere gebruikers zijn gemaakt en deze rechtstreeks in uw eigen project importeren om ze te manipuleren of te gebruiken zoals u dat wilt. Deze 3D-printer-app is ook beschikbaar om te downloaden.

Aanbevolen: