Waarom geografie app-prijzen moet bepalen

Inhoudsopgave:

Waarom geografie app-prijzen moet bepalen
Waarom geografie app-prijzen moet bepalen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Regionale prijzen zorgen voor lagere prijzen voor landen met lagere lonen.
  • Software is perfect voor flexibele prijzen.
  • In Brazilië is een iPhone twee keer zo duur als in de VS.
Image
Image

Een telefoon-app, of een softwaretool voor je computer, kost in Afrika evenveel als in de VS en Europa, en toch komen de gemiddelde lonen niet eens in de buurt.

Moeten apps echt overal hetzelfde kosten? Als het gemiddelde loon slechts $ 300 is, heeft het geen zin om $ 60 in rekening te brengen voor een videogame. En toch, zo werkt het. Het verlagen van de prijzen om beter te passen bij de koopkracht van de lokale bevolking is niet alleen moreel beter, maar het is ook goed voor het bedrijfsleven en kan piraterij helpen bestrijden.

"Als ik kijk naar iemand in, laten we zeggen, Bangladesh, die op een dag ongeveer evenveel verdient als ik elke minuut dat ik leef", schrijft muzieksoftwareontwikkelaar Chris Randall op Twitter, "vraag ik hem in feite of haar om hetzelfde te betalen voor [onze Dubstation-app] als ik voor mijn Prophet 10 [een synthesizer van $ 4, 300]. Dat lijkt gewoon niet goed."

Regionale prijzen

Regionale prijzen, of gelokaliseerde prijzen, zijn niet nieuw. De Big Mac Index, die in 1986 in The Economist werd geïntroduceerd, vergelijkt de prijs van de slappe, natte hamburger in verschillende landen. Vanaf 3 december kost een Big Mac in Zweden bijvoorbeeld het equivalent van $ 6,23, terwijl het in Egypte slechts $ 2,68 is.

Soms manifesteren prijsverschillen zich vanwege lokale belastingen. ONS.bedrijven geven vaak prijzen vóór belasting, terwijl ze in Europa de prijs inclusief btw geven, wat de norm is. Hierdoor lijken de prijzen in het buitenland veel hoger, en soms zijn ze dat ook. Brazilië bijvoorbeeld belast technologiegoederen zwaar. Een iPhone 12 Pro Max met 128 GB kost $ 1.099 in de VS. In Brazilië kost het 10.999 Real, of ongeveer $ 2. 144.

In 2014 introduceerde de winkel voor digitale games GOG het Fair Price Package, een tijdelijke oplossing voor regionale prijzen. GOG heeft dit voor elkaar gekregen door de uitgevers hetzelfde te betalen en de regionale kortingen zelf op te vangen. Vorig jaar heeft het de regeling echter geschrapt, omdat het het zich niet langer kon veroorloven het verschil goed te maken, dat naar eigen zeggen gemiddeld 12% bedroeg over alle games en zelfs 37% bedroeg.

Reddit-gebruiker Morciu vatte het probleem van niet-regionale prijzen samen in dit forumbericht ten tijde van de introductie van GOG (€ 1,00 is ongeveer $ 1,21):

"Als Roemeen vind ik het absoluut krankzinnig om 50-60 euro te betalen voor een spel.[…]. Ik verdien ongeveer 230 euro per maand en het meeste dat ik aan een game kan uitgeven is ongeveer 20 euro (zelfs dat is zeldzaam) of meestal 10-15 euro. Ik moet lang nadenken voordat ik iets koop en ik krijg dingen meestal lang nadat ze zijn uitgebracht."

Randall, een van de oprichters van muzieksoftwarebedrijf Audio Damage, is het daarmee eens en zegt: Er is geen reden waarom iemand in Tsjechië, die in feite een derde van de koopkracht heeft van de gemiddelde Amerikaan, dezelfde return-on-investment krijgen als een aankoop van een plug-in.”

Hardware versus software

Als u hardware of een fysiek product verkoopt, kunnen uw kosten vast zijn, waardoor het moeilijk is om de prijzen te verlagen om beter te passen bij de regio waarin u verkoopt. Maar met software, zodra de investering klaar, het is klaar. U heeft nog steeds doorlopende ontwikkelingskosten, maar de kosten van een individuele licentie voor de verkoper zijn in feite nul. En is het niet beter om een licentie te verkopen voor een kwart van de gebruikelijke prijs, in plaats van helemaal niets te verkopen?

Het implementeren van regionale prijzen is eenvoudig. Maar, vroeg ik Randall, maakt hij zich zorgen over fraude?

"Niet bijzonder", vertelde hij Lifewire via Twitter. "We hebben nog steeds alle bescherming tegen fraude die de betalingsmethode biedt. De factuurgegevens voor de betalingsmethode moeten overeenkomen met het IP-adres van onze betalingsverwerker om zelfs de transactie toe te staan."

Dus het lijkt erop dat regionale prijzen echt de norm zouden moeten zijn. "Dit is niet echt iets wat een hardwarebedrijf kan doen, maar ik ben steeds meer van mening dat een softwarebedrijf het zou moeten doen", zegt Randall.

Aanbevolen: