Hoe u de beste Xbox One-console voor u kiest

Inhoudsopgave:

Hoe u de beste Xbox One-console voor u kiest
Hoe u de beste Xbox One-console voor u kiest
Anonim

Als je een Xbox One-console wilt kopen, kun je kiezen tussen het originele model, de Xbox One S en de Xbox One X. We hebben elk systeem getest om je te helpen het beste Xbox One-model voor jou te kiezen.

Algemene bevindingen

De Xbox One X is de meest recente revisie van de Xbox One-console. Dus als je wilt gamen op het nieuwste en beste systeem dat beschikbaar is, is je keuze eenvoudig. De oudere modellen zijn echter goedkoper te vinden en bieden de meeste van dezelfde functies.

Alle drie de Xbox-consoles spelen dezelfde games, inclusief achterwaarts compatibele Xbox 360-games. Toch zijn er enkele belangrijke technische verschillen tussen de systemen. Elke versie van de Xbox One speelt gewone Blu-ray-films af, maar niet alle kunnen ultra high-definition (UHD) Blu-ray of echte 4K-resolutie aan.

Model 4K-resolutie Gewone Blu-ray UHD Blu-ray
Xbox One Nee, speelt geen Blu-ray of games in 4K. Ja, speelt normale Blu-ray-films af. Nee, speelt geen UHD Blu-ray af.
Xbox One S Ja, maar games worden opgeschaald naar 4K. Ja, speelt normale Blu-ray-films af. Ja, speelt UHD Blu-ray in 4K af.
Xbox One X Ja, speelt games in 4K indien beschikbaar. Ja, speelt normale Blu-ray-films af. Ja, speelt UHD Blu-ray in 4K af.
Image
Image

Grafiek en prestaties: alleen de Xbox One X speelt games in 4K met grafische verbeteringen

Model Speelt Enhanced Games Framerate Vernieuwingsfrequentie
Xbox One Ja, maar zonder verbeteringen. 60 FPS 60 Hz
Xbox One S Ja, maar zonder verbeteringen. 60 FPS 120 Hz
Xbox One X Ja, met volledige verbeteringen. 60 FPS 120 Hz

De Xbox One X is technisch gezien een Xbox One en speelt de hele bibliotheek met Xbox One-games af. De hardware in de behuizing is echter krachtiger dan de Xbox One of de Xbox One S.

Het grootste verschil tussen de Xbox One X en zijn voorgangers is dat hij Blu-ray-films en -games in echte 4K kan weergeven. Dat gezegd hebbende, heb je een 4K-tv nodig die een hoog dynamisch bereik (HDR) ondersteunt om van deze functies te profiteren.

Koop de Xbox One X als je de beste graphics, foutloze framesnelheden en verbeterde spelprestaties wilt.

Hardware en accessoires: Xbox One S offert de Kinect-poort op voor een slanker ontwerp

Model Controller Kinect-poort Afmetingen
Xbox One Xbox One-controller Ja 13,1 x 10,8 x 3,1 inch
Xbox One S Xbox One S-controller Nee 11,6 x 8,9 x 2,5 inch
Xbox One X Xbox One S-controller Nee 11,8 x 9,4 x 2,4 inch

De Xbox One S werd bijna drie jaar na de originele Xbox One uitgebracht en bevat verschillende verbeteringen. De omvangrijke externe voeding is verwijderd, de totale grootte van de console is verkleind en er is ondersteuning voor 4K-video-uitvoer opgenomen.

Het belangrijkste nadeel van de Xbox One S in vergelijking met de Xbox One X is dat hij geen echte 4K-gaming ondersteunt. Hoewel het alle originele Xbox One-accessoires ondersteunt, heeft Microsoft de Kinect-poort van de Xbox One S verwijderd. Je hebt een adapter nodig om Kinect-games te spelen. Deze versie van de hardware is ook kleiner dan het origineel, dus het is goed als je beperkte ruimte hebt.

Prijs en beschikbaarheid: de originele Xbox One is goedkoop als je hem kunt vinden

Model Beschikbaarheid Prijs
Xbox One Wordt niet meer gemaakt. Ongeveer $200 gebruikt of opgeknapt.
Xbox One S Wordt nog gemaakt in 2021. Ongeveer $300 nieuw.
Xbox One X Wordt niet meer gemaakt. Ongeveer $369 gebruikt of opgeknapt.

Het belangrijkste voordeel van de originele Xbox One ten opzichte van zijn nieuwere modellen is dat het goedkoper is. Als je een krap budget hebt en je wilt de hele Xbox One-bibliotheek met games spelen (inclusief Xbox Game Pass), dan is het originele model perfect.

De originele Xbox One is tegenwoordig moeilijk te vinden als je op zoek bent naar een nieuw apparaat. Het vinden van een gebruikte of opgeknapte is echter gemakkelijker.

Eindoordeel: koop de Xbox One X als je het kunt betalen

Aangezien de Xbox One X vier keer krachtiger is dan de originele Xbox One, heeft dit de voorkeur. Het speelt dezelfde games en biedt verbeterde graphics en gameplay voor bepaalde titels (zoek naar games met 4K Ultra HD-, HDR- of Xbox One X Enhanced-badges). Zelfs sommige Xbox 360-games, waaronder Halo 3 en Fallout 3, krijgen grafische verbeteringen wanneer ze op een Xbox One X worden gespeeld.

Er wordt geen Xbox Kinect-poort meegeleverd, dus je hebt een adapter nodig om Kinect-games te spelen. De Xbox One S is minder duur dan de Xbox One X, maar de visuele upgrades zijn de extra kosten waard, op voorwaarde dat je tv ze kan ondersteunen.

Aanbevolen: