Glazen chips kunnen apparaten die op internet zijn aangesloten slimmer maken

Inhoudsopgave:

Glazen chips kunnen apparaten die op internet zijn aangesloten slimmer maken
Glazen chips kunnen apparaten die op internet zijn aangesloten slimmer maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een startup is van plan een op glas gebaseerde chip te maken, die veel meer rekenkracht biedt dan traditionele op silicium gebaseerde chips.
  • De nieuwe chip zal helpen een nieuwe generatie energiezuinige en responsieve slimme apparaten in te luiden.
  • Denk aan hun beveiligingsimplicaties voordat je ze in apparaten duwt, waarschuw experts.

Image
Image

Het menselijk brein is een zeer coherent rekenorgaan en een startup wil zijn efficiëntie nabootsen met behulp van een nieuwe klasse processors gemaakt van glas.

CogniFiber beweert dat zijn op glas gebaseerde chips klein maar krachtig genoeg zullen zijn om slimme apparaten uit te rusten met verwerkingskracht van serverkwaliteit om de tijd die ze nodig hebben om complexe beslissingen te nemen aanzienlijk te verminderen.

"Alles dat elke seconde enorme hoeveelheden gegevens genereert, zoals verbonden voertuigen, geautomatiseerde treinen of vlootbeheer van drones voor grote zendingen, kan in re altime reageren op gebeurtenissen zonder afhankelijk te zijn van datacenters", legt Dr. Eyal Cohen, mede-oprichter en CEO van CogniFiber, in een PR-reactie per e-mail aan Lifewire.

Leven aan de rand

Traditioneel werken slimme apparaten door gegevens vast te leggen en door te sturen naar externe computers, waar de gegevens worden verwerkt voordat de resultaten naar de apparaten worden teruggestuurd. Edge computing is naar voren gekomen als een middel om de reactietijd van slimme apparaten te verkorten door hun computercapaciteiten te vergroten en hun afhankelijkheid van externe servers te beëindigen.

Voordat CogniFiber zijn op glas gebaseerde processors aankondigde, toonde CogniFiber zijn gepatenteerde DeepLight-technologie, waarvan het bedrijf beweerde dat het in wezen gegevens binnen de glasvezelkabels zelf kan verwerken.

Image
Image

"De toekomst van computers vereist een geheel nieuwe manier om enorme hoeveelheden gegevens over te dragen en te verwerken", beweerde professor Zeev Zalevsky, mede-oprichter en CTO van CogniFiber, in een e-mailinterview met Lifewire.

Dit is iets dat resoneert met slimme apparaten-expert Siji Sunny, hoofdarchitect bij SugarBoxNetworks. Hij gelooft dat de op glas gebaseerde chips zullen helpen om complexe rekenkundige verwerkingscapaciteiten naar apparaten aan de rand te brengen.

"Ik geloof dat de vervanging van op silicium gebaseerde halfgeleiders door in-fiber-verwerking de edge computing-wereld drastisch kan veranderen, die [zo krachtig kan zijn als] cloudfarms en clusters voor het drastisch vergroten van de verwerkingskracht van aangesloten apparaten, vooral degenen die rechtstreeks verbonden zijn met internet, vereisen een goed doordachte beveiligingsstrategie, "vertelde Erlin Lifewire via e-mail.

Maar het dreigingspotentieel voor elke technologische vooruitgang mag niet worden gebruikt als een excuus om te stoppen met vooruitgaan, voegde Erlin eraan toe. In plaats daarvan suggereerde hij dat het een reden zou moeten zijn om beveiliging vooraf te overwegen in plaats van als een bijzaak.

Tyler Reguly, manager security R&D bij Tripwire, maakt zich zorgen over de chips die van glas worden gemaakt.

"Al meer dan een half decennium zijn er verhalen over wereldwijde glastekorten en het feit dat de wereld geen zand meer heeft. Dit was een hot topic in 2015 en er worden nog steeds talloze artikelen per jaar geschreven, " Vertelde Lifewire regelmatig via e-mail.

Hij wijst op het aanhoudende wereldwijde tekort aan silicium dat de prijzen voor computerhardware heeft opgedreven en ook de productie in verschillende sectoren heeft verstoord, met name de automobielindustrie.

"Gaan we echt vooruit in technologie als de nieuwe technologie die we creëren is gebaseerd op iets dat al schaars is", vraagt Reguly zich af. "Doen we mee aan een al lopend chiptekort?"

Aanbevolen: