Hoe een Chromebook op een projector aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een Chromebook op een projector aan te sluiten
Hoe een Chromebook op een projector aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Verbindingstype: Bedraad: beide apparaten moeten een HDMI-poort hebben. Draadloos: de projector heeft wifi of een aangesloten streamingapparaat nodig.
  • Het scherm van uw Chromebook spiegelen: Open Instellingen > Apparaat > Beeldschermen > vink het vakje aan naast Ingebouwd scherm spiegelen.
  • Draadloos casten: Open Chrome > Instellingen (drie stippen) > Cast… Selecteer een aangesloten streamingapparaat of uw wifi -enabled projector.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Chromebook aansluit op een projector om de inhoud op het scherm weer te geven zoals elk ander media-apparaat. Eenmaal verbonden, kunt u op internet surfen, films kijken en mediavoorbeelden bekijken via het projectorscherm.

Welke methode moet u gebruiken?

Er zijn verschillende manieren om een Chromebook, en de meeste laptops, op een projector aan te sluiten. U kunt dit draadloos doen (Over-the-Air of OTA), via een bekabelde verbinding of adapter (HDMI), of met behulp van een streamingapparaat zoals een Roku of Chromecast.

We behandelen hier alle mogelijke opties, maar u moet beslissen welke methode het beste voor u werkt. Niet alle Chromebooks hebben een HDMI-poort en niet alle projectoren werken draadloos via wifi of Bluetooth.

Een Chromebook aansluiten op een projector via HDMI

Ervan uitgaande dat uw Chromebook en uw projector HDMI-poorten hebben, kunt u de twee relatief eenvoudig aansluiten. Als een van die apparaten een HDMI-poort mist, heb je een adapter nodig.

De adapter die we in deze handleiding gaan gebruiken, is een USB-C naar HDMI-converter. We zullen ook de HP x360 14 gebruiken als een Chromebook-voorbeeld, dat geen native HDMI-uitgang heeft.

Image
Image

Opmerking:

In het ideale geval moet u ervoor zorgen dat uw Chromebook is aangesloten voordat u doorgaat, omdat het gebruik van de HDMI-uitgang de batterij sneller leeg kan maken dan normaal.

  1. Sluit de adapter aan op de USB-C-poort op de Chromebook of de HDMI-kabel op de juiste poort. Als je de adapter gebruikt, moet je ook een standaard HDMI-kabel aansluiten.

    Image
    Image
  2. Steek het andere uiteinde van de HDMI-kabel in de projector. Als uw projector geen HDMI-poort heeft, heeft u een adapter nodig. Enkele voorbeelden zijn:

    • USB-C naar HDMI
    • VGA of DVI naar HDMI
    • HDMI naar RCA (rood, wit en geel)
  3. Schakel de Chromebook en de projector in als dat nog niet het geval is. Stel de projector in om inhoud van de juiste HDMI-ingang weer te geven. Of als je het hebt aangesloten via RCA, VGA of DVI, selecteer dan die ingangen.
  4. Wanneer u de Chromebook voor het eerst aansluit, wordt de projector waarschijnlijk weergegeven als een "uitgebreid" scherm. Dat betekent dat de computer het behandelt als een tweede monitor buiten de grenzen van de eerste. Als u een venster of app opent, moet u deze naar de werkruimte van de projector slepen. U kunt de opstelling zo aanpassen dat deze in plaats daarvan de originele weergave weerspiegelt.

Hoe u uw Chromebook-scherm kunt spiegelen

Als u uw Chromebook wilt aanpassen zodat deze de projector als een gespiegeld scherm behandelt, moet u het volgende doen:

  1. Open Instellingen > Apparaat > Beeldschermen

    Image
    Image
  2. Je ziet twee rechthoeken in het menu Beeldschermen, die twee beeldschermen aanduiden, zowel de oorspronkelijke als de projector. Onder de sectie Arrangement ziet u een klein vakje met de tekst Ingebouwde spiegelweergave. Vink het vakje aan.

    In plaats van het bureaublad uit te breiden, toont de projector hetzelfde als het hoofdscherm.

    Image
    Image

Draadloos een Chromebook-scherm projecteren op een projector

Voor deze handleiding gaan we ervan uit dat je een streamingapparaat hebt zoals een Roku, Apple TV, Chromecast, Fire TV of iets anders. Deze methode werkt niet als uw projector geen een HDMI-ingang heeft.

Als je je Chromebook via een draadloze verbinding met een projector wilt verbinden, moet je een streamingapparaat hebben, zoals een Chromecast of Roku. Of uw projector moet beschikken over ingebouwde wifi of draadloze streaming. Dit worden slimme projectoren genoemd.

  1. Zorg ervoor dat uw projector is aangesloten en ingeschakeld, en sluit het streamingapparaat aan op een van de HDMI-poorten.
  2. Als je je streamingapparaat eerder hebt gebruikt, heb je waarschijnlijk ingelogd en toegang gehad tot de populaire apps. Als je het nog nooit eerder hebt gebruikt, moet je de aanwijzingen op het scherm volgen om een account in te stellen en het streamingapparaat in te stellen voordat je verder gaat.
  3. Verbind je streaming-apparaat met je lokale netwerk of wifi-verbinding.
  4. Op uw Chromebook opent u de Chrome-browser en doet u het volgende:

    Instellingen (drie stippen rechtsboven) > Cast…

    Image
    Image
  5. Selecteer uw streamingapparaat in de lijst

    Image
    Image

    Opmerking:

    Het cast-menu toont alle streaming-apparaten die je beschikbaar hebt op je netwerk. Als je andere smart-tv's of apparaten hebt, zie je deze mogelijk ook in de lijst, dus zorg ervoor dat je degene kiest die op je projector is aangesloten.

  6. Met het Cast menu open, selecteer de Bronnen dropdown en kies Cast desktop. Als u dit doet, zorgt u ervoor dat u uw hele bureaublad deelt en alle toepassingen of vensters die u hebt geopend.

    Image
    Image

    Opmerking:

    Met sommige apps kun je rechtstreeks casten, maar de functie is niet compatibel met alle apparaten. Roku-systemen staan bijvoorbeeld alleen casten van het volledige scherm of bureaublad toe in plaats van een afzonderlijke app of venstercast.

Dat is het! Nu wordt alles wat u op uw Chromebook doet ook op uw projectorscherm weergegeven.

FAQ

    Hoe maak je een screenshot op een Chromebook?

    Druk op Shift+ Ctrl+ Toon Windows en selecteer vervolgens Screenshot. U kunt ervoor kiezen om een volledige schermafbeelding, een gedeeltelijke schermafbeelding of een schermafbeelding van een venster te maken. Een andere optie: selecteer de tijd in het menu rechtsonder > Schermopname.

    Hoe kopieer en plak je op een Chromebook?

    Als u op een Chromebook wilt kopiëren en plakken, markeert u de tekst en gebruikt u vervolgens de sneltoets Ctrl+ C om de inhoud naar uw klembord te kopiëren. Gebruik de sneltoets Ctrl+ V om de inhoud te plakken.

    Hoe splits je het scherm op een Chromebook?

    Als u twee vensters tegelijk wilt bekijken, houdt u het pictogram Maximaliseren in de rechterbovenhoek lang ingedrukt en sleept u uw cursor naar de linker- of rechterpijl. Herhaal het proces met het tweede venster.

    Hoe zet je een Chromebook terug op de fabrieksinstellingen?

    Zorg er eerst voor dat je een back-up maakt van alle bestanden, foto's en video's die je wilt bewaren. Log vervolgens uit bij uw Chromebook en druk lang op Ctrl+ Alt+ Shift+ R Selecteer vervolgens Restart > Powerwash > Continue , en volg de instructies op het scherm om u weer aan te melden bij uw Google-account en uw Chromebook in te stellen.

Aanbevolen: