Wat te doen als uw iPad geen verbinding maakt met internet

Inhoudsopgave:

Wat te doen als uw iPad geen verbinding maakt met internet
Wat te doen als uw iPad geen verbinding maakt met internet
Anonim

De redenen waarom een iPad geen verbinding met internet kan maken, kunnen van alles zijn, van een app-probleem of softwareprobleem tot een verkeerde configuratie van het wifi-netwerk, een routerprobleem of een probleem met een internetprovider. Er zijn verschillende redenen waarom u het internet niet kunt bereiken, maar de meeste zullen betrekking hebben op uw verbinding met uw Wi-Fi (hoewel het technisch mogelijk is om uw iPad via een Ethernet-verbinding te verbinden). Lees de onderstaande stappen voor probleemoplossing door om vast te stellen waar het internetprobleem van de iPad ligt en leer hoe u het kunt oplossen.

De meeste van deze stappen zijn van toepassing op elk iPad-model dat op elke iOS-versie draait.

Hoe iPad-internetproblemen op te lossen

De volgende stappen zijn van toepassing op een iPad die verbinding maakt met wifi. Sommige van deze stappen werken voor iPads die een mobiel netwerk gebruiken. Onderaan deze pagina staan enkele aanvullende tips voor iPads die een mobiel netwerk gebruiken.

  1. Test de internetverbinding. Open op de iPad een webbrowser zoals Safari of Chrome en open een webpagina waarvan u weet dat deze online is, zoals Google of Microsoft.

    Als de pagina in de browser wordt weergegeven, is toegang tot internet niet het probleem. Het kan een geïsoleerd probleem zijn dat verband houdt met de specifieke app die u gebruikt. Het enige dat u kunt doen, is wachten tot de ontwikkelaar het heeft opgelost.

    Als u geen verbinding kunt maken met de website, gaat u verder met het oplossen van het probleem.

  2. Herstart de iPad. Een herstart is een veelvoorkomende oplossing voor veel stukjes technologie en is altijd een belangrijke stap bij het oplossen van eenvoudige iPad-problemen. Een snelle herstart kan het probleem uitschakelen en u weer online krijgen.

    Om een iPad opnieuw op te starten, houdt u de aan/uit-/slaapknop ingedrukt en schuift u de knop om uit te schakelen. Als het scherm helemaal zwart is, houdt u de aan/uit-knop nogmaals ingedrukt om het aan te zetten.

  3. Verbind de iPad met een Wi-Fi-netwerk. Controleer nogmaals of de iPad is aangesloten.

    Om toegang te krijgen tot de Wi-Fi-instellingen, selecteert u Instellingen > Wi-Fi.

    Image
    Image

    Netwerken met een slotsymbool zijn beveiligd met een wachtwoord, terwijl andere open netwerken zijn waarmee u vrijelijk verbinding kunt maken zonder het wachtwoord te kennen.

    Als u het wifi-wachtwoord niet meer weet, wijzigt u het wachtwoord in het wifi-netwerk. Of, als een app voor het opsporen van wifi-hotspots op de iPad is geïnstalleerd, zoek dan een gratis wifi in de buurt.

  4. Vergeet het wifi-netwerk en maak vervolgens opnieuw verbinding. Het kan handig zijn om het geheugen van de iPad van het netwerk te verwijderen en het vervolgens opnieuw in te stellen.

    Tik op de kleine (i) naast het netwerk waarmee je bent verbonden, kies Vergeet dit netwerk en herhaal stap 3 hierboven om de iPad met wifi te verbinden.

    Image
    Image
  5. Reset de netwerkinstellingen op de iPad. Er kan een storing of een verkeerde configuratie zijn waardoor de iPad geen verbinding met internet kan maken.

    Select Instellingen > Algemeen > Reset > Reset netwerkinstellingen.

  6. Controleer de wifi-sterkte en ga dichter bij de router staan. Wanneer je verbonden bent met wifi, zie je het drielijnige wifi-symbool bovenaan het scherm. Het Wi-Fi-symbool ziet eruit als een stip met twee cirkelvormige golven erboven en verschijnt ofwel helemaal rechts of links van de statusbalk, afhankelijk van je iOS-versie.

    Image
    Image

    Als je een slechte verbinding hebt, zijn een of meer van de golven boven de stip grijs in plaats van zwart. Als er alleen een stip is, is de wifi-verbinding mogelijk zo verslechterd dat je geen verbinding kunt maken met internet.

  7. Verbreek de verbinding met andere apparaten met het netwerk. Naarmate meer en meer apparaten verbinding maken met hetzelfde netwerk, moet de bandbreedte gelijk worden verdeeld, wat ertoe kan leiden dat elk apparaat slechts een klein deel van de netwerkbandbreedte heeft.

    Om meer snelheid en betere connectiviteit voor de iPad te bieden, moet u apparaten uitschakelen of apparaten uit het netwerk verwijderen.

  8. Controleer de snelheid van de internetverbinding als je verbonden bent met wifi, maar niets kunt doen op internet.

    Een snelheidstest laat zelfs een erg lage verbindingssnelheid zien, wat duidelijk kan maken of je helemaal geen verbinding hebt of gewoon zo lang verbonden bent dat internet niet werkt.

  9. Start de router opnieuw op. De router handelt alle netwerkverbindingen af, dus een herstart kan nuttig zijn, of het nu alleen de iPad is die internetproblemen heeft of ook andere apparaten.

    Image
    Image
  10. Neem contact op met uw ISP om er zeker van te zijn dat er geen systeembreed probleem is. Als er een systeembreed probleem is, moet u wachten tot uw ISP het probleem heeft opgelost.

  11. Reset de iPad en wis alle inhoud. Op dit moment, als uw andere netwerkapparaten werken en de iPad niet, kan de iPad het probleem zijn en moet deze mogelijk opnieuw worden ingesteld.
  12. Maak een Apple Genius Bar-afspraak om uw iPad professioneel te bekijken. Er is mogelijk een hardwareprobleem dat alleen door een servicemonteur kan worden verholpen.

Tips voor mobiele gebruikers

Als uw iPad verbinding maakt met een mobiel netwerk zoals AT&T of Verizon, zijn er een paar extra stappen die u kunt nemen om het internetprobleem op te lossen.

Ga na het proberen van alle toepasselijke stappen van hierboven verder met deze:

  1. Ga naar Instellingen > Mobiel. Als data is ingeschakeld, zet u de Cellular Data-tuimelschakelaar uit en schakelt u deze na een minuut opnieuw in. Als gegevens zijn uitgeschakeld, tikt u op de tuimelschakelaar Celluar Data om deze in te schakelen.

    Image
    Image
  2. Als het vernieuwen van de mobiele data-optie de iPad niet goed deed werken, en vooral als de telefoon op hetzelfde netwerk werkt, ga dan naar Instellingen > Algemeen > Over en controleer op een update van de carrier-instellingen.
  3. Als er geen update van de carrier-instellingen is, verwijder dan de simkaart en plaats deze opnieuw.
  4. Bel je mobiele provider als je iPad nog steeds geen verbinding met internet kan maken.

Aanbevolen: