Wijzig het standaardlettertype in het e-mailprogramma van de Mac

Inhoudsopgave:

Wijzig het standaardlettertype in het e-mailprogramma van de Mac
Wijzig het standaardlettertype in het e-mailprogramma van de Mac
Anonim

Wat te weten

  • Als u het standaardlettertype wilt wijzigen, gaat u naar Mail > Preferences > Fonts & Colors > Message font en maak een selectie.
  • Als u het lettertype in één bericht wilt wijzigen, markeert u de tekst en selecteert u opties op de opmaakbalk.

Dit artikel legt uit hoe je een standaardlettertype kiest voor zowel het lezen van platte tekst als het opstellen van e-mails, en hoe je een standaardgrootte kiest in de Mail-applicatie van Apple op Macs met macOS 10.15 Catalina tot en met macOS Sierra (10.12).

Wijzig het standaard Mac Mail-lettertype

Een standaardlettertype en -grootte opgeven voor het opstellen en lezen van e-mail in de Mac macOS Mail-toepassing:

  1. Start de Mail applicatie en selecteer Mail > Preferences in de menubalk.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Lettertypen en kleuren tab in het voorkeurenscherm.

    Image
    Image
  3. Klik naast Message font op Select.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het scherm Lettertypen dat wordt geopend het gewenste lettertype in de kolom Familie. Kies een variant in de Typeface kolom en kies een lettergrootte in de Size kolom.

    Image
    Image
  5. Sluit het Fonts venster.
  6. Klik op het tabblad Componeren in het voorkeurenscherm.

    Image
    Image
  7. In de Composing sectie, bevestig dat Rich Text is geselecteerd naast Message Format. Selecteer het als het niet is gekozen.

    Image
    Image

    Selecteer optioneel in de sectie Reageren Gebruik hetzelfde berichtformaat als het originele bericht. Wanneer mensen u platte tekstberichten sturen, zijn uw antwoorden ook in platte tekst. Uw standaardlettertype wordt niet gebruikt.

    Dwing Mail om altijd rich-text-opmaak te gebruiken op het tabblad Opstellen door het vinkje weg te halen Gebruik hetzelfde berichtformaat als het originele bericht.

  8. Sluit het voorkeurenvenster.

Een e-maillettertype wijzigen tijdens de vlucht

Zelfs als u een standaardlettertype instelt dat u wilt gebruiken bij het opstellen van e-mails, kan het voorkomen dat u liever een ander lettertype gebruikt voor alle of een deel van de e-mail.

Typ de e-mailtekst en markeer vervolgens het deel van de tekst dat u wilt wijzigen. Maak de geselecteerde tekst op door een lettertype, grootte, kleur of andere kenmerken te selecteren in de opmaakbalk bovenaan het scherm.

Image
Image

Opmaakwijzigingen zijn alleen beschikbaar voor de hoofdtekst van het e-mailbericht, niet voor de velden Aan, Van en andere koptekstvelden.

Wat is een goed lettertype voor e-mail?

Een goed lettertype voor e-mail is een lettertype dat teksten weergeeft die leesbaar zijn op elk scherm - een grote monitor, tablet, telefoon of horloge. Typische lettertypefamilies die dit bereiken zijn schreefloze lettertypen met weinig dubbelzinnigheid tussen tekens en voldoende hoogte voor kleine tekens (x-hoogte).

Classics Verdana, Helvetica en Arial zijn lettertypen die deze functies omvatten en zijn bijna universeel beschikbaar. Kies het formaat dat uw tekst groot genoeg maakt om gemakkelijk leesbaar te zijn. Lettertypen tussen 11 en 13 punten zijn doorgaans geschikte formaten voor e-mail.

Hoe het lettertype wordt weergegeven op het scherm van de ontvanger, hangt af van de schermsamenstelling en resolutie van de ontvanger. Als ze problemen hebben met de grootte, kunnen ze het e-mailtype van geval tot geval vergroten of ondersteunende technologie gebruiken om de weergavegrootte van het lettertype indien nodig permanent te vergroten.

Aanbevolen: