Een Gantt-diagram maken in Google Spreadsheets

Inhoudsopgave:

Een Gantt-diagram maken in Google Spreadsheets
Een Gantt-diagram maken in Google Spreadsheets
Anonim

Wat te weten

  • U moet een projectplanning maken en een berekeningstabel maken om een Gantt-diagram te genereren.
  • Voeg een gestapeld staafdiagram in met behulp van de berekeningstabel en ga naar Customize > Series > Start Day> Kleur > Geen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een projectplanning en een berekeningstabel maakt om een Gantt-diagram in Google Spreadsheets te genereren.

Bouw uw projectplanning

Google Spreadsheets biedt de mogelijkheid om gedetailleerde Gantt-diagrammen in een spreadsheet te maken. De stappen zijn eenvoudig. Maak een projectplanning, maak een rekentabel en genereer vervolgens het Gantt-diagram. Voordat u zich bezighoudt met het maken van Gantt-diagrammen, moet u eerst uw projecttaken samen met de bijbehorende datums in een eenvoudige tabel definiëren.

  1. Start Google Spreadsheets en open een lege spreadsheet.
  2. Kies een geschikte locatie bovenaan de spreadsheet en typ de volgende kopnamen in dezelfde rij, elk in een aparte kolom, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding:

    • Startdatum
    • Einddatum
    • Taaknaam
    Image
    Image

    Om het uzelf later in deze tutorial gemakkelijker te maken, gebruikt u dezelfde locaties die in dit voorbeeld worden gebruikt (A1, B1, C1).

  3. Voer elk van uw projecttaken samen met de bijbehorende datums in de juiste kolommen in, met zoveel rijen als nodig is. Lijst taken op in volgorde van voorkomen (van boven naar beneden=eerst naar laatste), en de datumnotatie moet MM/DD/YYYY. zijn

Andere opmaakaspecten van uw tabel (zoals randen, arcering, uitlijning en lettertypestijl) zijn in dit geval willekeurig, aangezien het primaire doel is om gegevens in te voeren die later door een Gantt-diagram zullen worden gebruikt. Het is helemaal aan jou of je nog meer aanpassingen wilt maken om de tafel er visueel aantrekkelijker uit te laten zien. Als u dat echter doet, moeten de gegevens in de juiste rijen en kolommen blijven staan.

Maak een rekentabel

Het invoeren van start- en einddatums is niet voldoende om een Gantt-diagram weer te geven, omdat de lay-out ervan afhangt van de hoeveelheid tijd die verstrijkt tussen die twee belangrijke mijlpalen.

Om aan deze eis te voldoen, maakt u een andere tabel die deze duur berekent:

  1. Scroll een aantal rijen naar beneden vanaf de eerste tabel die u hierboven hebt gemaakt.
  2. Typ de volgende kopnamen in dezelfde rij, elk in een aparte kolom:

    • Taaknaam
    • Begindag
    • Totale duur
  3. Kopieer de lijst met taken uit de eerste tabel naar de Taaknaam kolom en zorg ervoor dat de taken in dezelfde volgorde worden weergegeven.

    Image
    Image
  4. Typ de volgende formule in de Start Day kolom voor de eerste taak, waarbij A wordt vervangen door de kolomletter die debevat Startdatum in de eerste tabel, en 2 met het rijnummer:

    =int(A2)-int($A$2)

  5. Druk op Enter als u klaar bent. De cel moet 0. weergeven

    Image
    Image
  6. Selecteer en kopieer de cel waarin u deze formule hebt ingevoerd, met een sneltoets of door Bewerken > Copy te selecteren in de Google Bladenmenu.
  7. Selecteer de resterende cellen in de kolom Start Day en selecteer Edit > Plakken.

    Image
    Image

    Als het correct is gekopieerd, geeft de waarde voor de startdag voor elke taak het aantal dagen aan vanaf het begin van het project dat is ingesteld om te beginnen. Om te controleren of de Startdag-formule in elke rij correct is, selecteert u de bijbehorende cel en zorgt u ervoor dat deze identiek is aan de formule die in stap 4 is getypt. Er is één opmerkelijke uitzondering: de eerste waarde (int(xx)) komt overeen met de juiste cellocatie in de eerste tabel.

  8. Volgende is de Totale duur kolom, die moet worden gevuld met een andere formule die iets ingewikkelder is dan de vorige. Typ het volgende in de kolom Totale duur voor de eerste taak, waarbij u de cellocatieverwijzingen vervangt door de verwijzingen naar de eerste tabel in de spreadsheet (vergelijkbaar met stap 4):

    =(int(B2)-int($A$2))-(int(A2)-int($A$2))

    Als je problemen hebt met het bepalen van de cellocaties die overeenkomen met je spreadsheet, zou deze formulesleutel moeten helpen: (einddatum van huidige taak - startdatum van project) - (startdatum van huidige taak - startdatum van project).

  9. Druk op de Enter toets als u klaar bent.

    Image
    Image
  10. Selecteer en kopieer de cel waarin u deze formule zojuist hebt ingevoerd.
  11. Zodra de formule naar het klembord is gekopieerd, selecteert u deze en plakt u deze in de resterende cellen in de kolom Totale duur. Indien correct gekopieerd, geeft de waarde voor Totale duur voor elke taak het totale aantal dagen weer tussen de respectieve begin- en einddatums.

    Image
    Image

Genereer een Gantt-diagram

Nu je taken klaar zijn, samen met de bijbehorende datums en duur, is het tijd om een Gantt-diagram te maken:

  1. Selecteer elke cel in de rekentabel, inclusief de koppen.
  2. Ga naar Invoegen > Grafiek.
  3. Er verschijnt een nieuwe grafiek met de titel Startdag en Totale duur. Selecteer en sleep het zodat het onder of naast de tafels staat, maar niet boven op de tafels.

    Image
    Image
  4. Selecteer de kaart één keer en kies in het menu rechtsboven Bewerk kaart.

    Image
    Image
  5. Scroll onder Grafiektype omlaag naar de sectie Bar en kies Gestapeld staafdiagram (de middelste optie).
  6. Vanaf het Aanpassen tabblad in de grafiekeditor, selecteer Serie zodat het wordt geopend en de beschikbare instellingen worden weergegeven.
  7. Kies in het Toepassen op alle series menu Startdag.
  8. Kies de Kleur optie en selecteer Geen.

    Image
    Image

Uw Gantt-diagram is gemaakt. U kunt afzonderlijke cijfers over de startdag en de totale duur bekijken door de muisaanwijzer op de respectieve gebieden in de grafiek te plaatsen. U kunt ook andere wijzigingen aanbrengen vanuit de diagrameditor, inclusief datums, taaknamen, de titel, kleurenschema en meer.

Aanbevolen: