Hoe speel je Xbox 360-games op Xbox One

Inhoudsopgave:

Hoe speel je Xbox 360-games op Xbox One
Hoe speel je Xbox 360-games op Xbox One
Anonim

De Xbox One kan bepaalde Xbox 360-games, Xbox Live Arcade-games en zelfs originele Xbox-games spelen. Er zijn geen kosten aan verbonden, dus je kunt al je oude compatibele games vrij spelen als je de schijven nog vasthoudt.

Het is iets ingewikkelder dan alleen een Xbox 360-game in je Xbox One plaatsen en spelen, en je hebt een snelle internetverbinding nodig om updates te downloaden voor elke game die je wilt spelen.

Achterwaartse compatibiliteit werkt hetzelfde op alle Xbox One-consoles, inclusief de originele versie, de Xbox One S en de Xbox One X. De enige verschillen zijn dat consoles met meer ruimte op de harde schijf meer achterwaarts compatibele games kunnen opslaan, en een handvol achterwaarts compatibele games zijn verbeterd voor de Xbox One X.

Welke Xbox-games hebben achterwaartse compatibiliteit op Xbox One?

Microsoft heeft in de loop der jaren veel middelen besteed aan achterwaartse compatibiliteit en er worden regelmatig nieuwe games toegevoegd. Sommige van deze games zijn zelfs verbeterd voor de Xbox One X, met hogere resoluties en betere kleurdetails.

Je kunt erachter komen of een game die je bezit compatibel is door deze in je Xbox One te plaatsen. Als u wordt gevraagd om een update te downloaden, betekent dit dat deze compatibel is. Als je een specifieke game wilt controleren, houdt Microsoft een lijst bij van alle achterwaarts compatibele Xbox 360- en Xbox One-games.

Hebben digitale Xbox-games en Xbox Live Arcade-games achterwaartse compatibiliteit?

De Xbox 360 introduceerde twee innovaties: de mogelijkheid om digitale kopieën van games te kopen en te downloaden, en Xbox Live Arcade-games. Net als fysieke Xbox One-games, zijn veel van deze ook beschikbaar om op je Xbox One te spelen.

Microsoft heeft zelfs een overzicht van alle digitale games die je op je oude Xbox 360 hebt gekocht. Als een van deze titels beschikbaar is als achterwaarts compatibele titels op de Xbox One en je nog steeds dezelfde Xbox-netwerkaccount gebruikt, kun je ze downloaden en spelen op je nieuwe console zonder iets te betalen.

Hoe speel je Xbox 360 en originele Xbox-games op een Xbox One

Achterwaartse compatibiliteit op de Xbox One is afhankelijk van emulatie. Dat betekent dat de Xbox One niet over de hardwarecomponenten beschikt die nodig zijn om games van vorige generaties uit te voeren, dus gebruikt hij software.

In plaats van je schijfgebaseerde games via een emulator te laten draaien, heeft Microsoft een iets andere route genomen. Elke achterwaarts compatibele game is aangepast, verpakt met een emulator en beschikbaar gesteld om te downloaden.

Als je een achterwaarts compatibele game in een Xbox One plaatst, verifieert je console de identiteit van de schijf en krijg je vervolgens de mogelijkheid om een update te downloaden. Deze update is eigenlijk de hele game verpakt met een emulator.

Hoewel de achterwaartse compatibiliteit van Xbox One vereist dat je een aangepaste versie downloadt van elke game die je wilt spelen, en je de game niet echt op je fysieke game-cd speelt, moet je de disk toch hebben geplaatst.

Microsoft gebruikt dit als een soort bescherming om ervoor te zorgen dat u de schijf daadwerkelijk bezit en om te voorkomen dat u een achterwaarts compatibel exemplaar naar uw console downloadt en vervolgens de fysieke schijf verkoopt.

Als je achterwaarts compatibele Xbox 360- of originele Xbox-games hebt, kun je deze als volgt op je Xbox One spelen:

  1. Zet je Xbox One aan en zorg ervoor dat deze up-to-date is.
  2. Plaats een Xbox 360 of originele Xbox-game.

    Image
    Image
  3. Als de game achterwaarts compatibel is, zie je het volgende bericht. Selecteer Install om door te gaan.

    Image
    Image
  4. Wacht tot het download- en installatieproces is voltooid.

    Image
    Image
  5. Zodra het downloadproces is voltooid, start u het spel om het te spelen.

    Image
    Image
  6. Als je de game-cd niet hebt geplaatst, zie je het volgende bericht. Selecteer Sluiten en plaats de game-cd om door te gaan.

    Image
    Image
  7. Je kunt zoveel achterwaarts compatibele Xbox 360- en Xbox One-games installeren als er ruimte voor is. Als je geen opslagruimte meer hebt en een achterwaarts compatibel spel moet verwijderen, kun je het later altijd opnieuw downloaden. U kunt ook overwegen uw harde schijf te upgraden of externe opslag toe te voegen.

Achterwaarts compatibele Xbox Live Arcade-games en volledige digitale download Xbox-games spelen

Naast achterwaartse compatibiliteit met fysieke gameschijven, kun je ook digitale kopieën van oude Xbox 360 en originele Xbox-games spelen. Dat betekent dat als je ooit een digitale download van een game op je Xbox 360 hebt gekocht en die game achterwaarts compatibel is met de Xbox One, je deze gratis kunt downloaden en spelen.

Als je ooit Xbox Live Arcade-games op je Xbox 360 hebt gekocht, kun je deze ook op je Xbox one spelen.

Als je een digitale kopie van een Xbox-game of een Xbox Live Arcade-game koopt, is de aankoop gekoppeld aan je Microsoft-account via je Xbox-netwerkaccount. Dus als je nog steeds dezelfde Xbox-netwerkaccount op je Xbox One gebruikt die je op je Xbox 360 hebt gebruikt, kun je aan de slag.

Hier leest u hoe u eerder gekochte Xbox 360-, originele Xbox- en Xbox Live Arcade-games op uw Xbox One kunt downloaden en spelen:

  1. Schakel je Xbox One in en zorg ervoor dat deze volledig is bijgewerkt.
  2. Druk op de Guide-knop op je controller en navigeer naar Mijn games en apps.

    Image
    Image
  3. Navigeer naar Games > Klaar om te installeren.

    Image
    Image

    Als je je games niet ziet, gebruik dan de filteroptie om Xbox 360- en Xbox-games weer te geven.

  4. Selecteer een spel om te installeren.

    Image
    Image
  5. Selecteer Alles installeren.

    Image
    Image
  6. Herhaal dit proces om al je oude Xbox Live Arcade en digitale download Xbox-games te installeren.

Aanbevolen: