Waarom de deal van TikTok voor gelicentieerde muziek ertoe doet

Inhoudsopgave:

Waarom de deal van TikTok voor gelicentieerde muziek ertoe doet
Waarom de deal van TikTok voor gelicentieerde muziek ertoe doet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • TikTok's nieuwe deal met de Universal Music Group geeft gebruikers toegang tot meer nummers zonder zich zorgen te hoeven maken over auteursrechten.
  • TikTok heeft nu overeenkomsten met drie grote muzieklabels.
  • Experts zeggen dat dit een goede zet is voor gebruikers, waardoor zowel TikTokers als artiesten meer opties hebben.
Image
Image

Pak je telefoon en bereid je voor om te jammen op meer van je favoriete muziek, dankzij een nieuwe deal tussen TikTok en de Universal Music Group.

TikTok breidt de hoeveelheid muziek uit die beschikbaar is voor zijn gebruikers onder deze overeenkomst. de toekomst. Het is een slimme zet voor zowel TikTok als UMG, hoewel experts zeggen dat contentmakers de echte winnaars zijn.

"Dit is een goede zaak voor TikTok-gebruikers", vertelde Adam Chase, president van Music Minds, in een e-mail aan Lifewire. "Met deze deal kunnen gebruikers UMG-nummers onbeperkt gebruiken. Voorheen waren er harde limieten voor hoe lang je [auteursrechtelijk beschermde muziek] daadwerkelijk kon gebruiken, en je kon nog steeds vastzitten met een copyrightmelding ondanks dat je binnen de tijdslimiet bleef."

Grafiektoppers

De reden dat dergelijke overeenkomsten plaatsvinden, is vanwege de grote impact die de app voor het delen van video's heeft op de muziekindustrie.

In juni 2019 sprak The Ringer met Sueco the Child, een rapper die jarenlang probeerde uit te breken en viraal te gaan, zodat hij van zijn liefde voor muziek en hiphop een carrière kon maken. Slechts twee maanden eerder was Sueco's leven voor altijd veranderd toen hij zag hoe snel rapper Lil Nas X naar de top van de hitlijsten sprong met zijn nummer "Old Town Road", dat een publiek op de app vond via verschillende uitdagingen en dansen van populaire TikTokers.

Volgens The Ringer was dit het moment waarop de gloeilamp uitging, en Sueco stak zijn hand uit naar een vriend - die op dat moment honderdduizenden volgers op TikTok had - en vroeg hem zijn nummer "Fast" op te nemen in een van zijn video's. Het resultaat was meer dan 3,2 miljoen TikTok-video's met het nummer en meer dan 16 miljoen keer dat het nummer op Spotify werd afgespeeld.

Sueco is niet de enige artiest die succes heeft gezien dankzij het deelbare karakter van TikTok's video's. Anderen zoals Benee hebben hun nummers ook zien opblazen, waarbij "Supalonely" te zien was in video's van populaire TikTokers zoals Charli D'Amelio. Vanaf daar bleven de dingen omhoogschieten en het nummer eindigde 2020 als nr. 88 in de Billboard's Hot 100.

TikTok heeft volgens DataReportal meer dan 689 miljoen maandelijkse actieve gebruikers wereldwijd. Het zien van het succes van deze artiesten door het platform en de makers van de inhoud is precies waarom dit soort deals zo belangrijk zijn.

Slimme bewegingen

TikTok heeft een unieke positie opgebouwd, met zijn enorme publiek dat in staat is om snel muziek populair te maken. De app voor sociale media die is gebaseerd op het delen van korte video's tekende in november 2020 ook een overeenkomst met Sony Music Entertainment, wat betekent dat deze deal met UMG slechts de nieuwste indicator is van hoe belangrijk TikTok is geworden voor de muziekindustrie.

TikTok's overeenkomst met deze labels zal makers van inhoud helpen de valkuilen te vermijden die anderen zijn overkomen op sites zoals YouTube en Twitch, waar gebruikers van laatstgenoemde zijn getroffen door copyrightvermeldingen van jaren oude clips.

Dit is een goede zaak voor TikTok-gebruikers. Met deze deal kunnen gebruikers UMG-nummers onbeperkt gebruiken.

"Ik denk dat al deze sites een fase doormaken waarin ze meer weg kunnen komen dan hun voorgangers", vertelde Sekou Campbell, een partner in de Philadelphia-kantoren van Culhane Meadows, een advocatenkantoor, aan Lifewire in een e-mail."Maar uiteindelijk, als de grote rechthebbenden er kennis van nemen, komen ze vaak met zeer vergelijkbare structuren om ervoor te zorgen dat rechthebbenden naar behoren worden gecompenseerd en passende controle over hun werk hebben."

In het geval van TikTok loopt het bedrijf echter een stap voor op het probleem en werkt het om ervoor te zorgen dat zijn gebruikers - en de artiesten wiens muziek wordt gebruikt - alles krijgen wat ze nodig hebben om te slagen.

Aanbevolen: