Hoe u kunt voorkomen dat iTunes wordt geopend wanneer een iPhone is aangesloten op een Mac

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt voorkomen dat iTunes wordt geopend wanneer een iPhone is aangesloten op een Mac
Hoe u kunt voorkomen dat iTunes wordt geopend wanneer een iPhone is aangesloten op een Mac
Anonim

Wat te weten

  • Open iTunes > druk op Command+Comma (,) of selecteer iTunes > Preferences > Apparaten.
  • Volgende: Uitschakelen Voorkomen dat iPods, iPhones en iPads automatisch synchroniseren > selecteer OK om de instellingen op te slaan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt voorkomen dat iTunes in macOS 10.11 tot en met 10.14.6 automatisch wordt geopend wanneer een iPhone 7 of nieuwer wordt aangesloten op de computer.

In macOS 10.15 (Catalina) wordt iTunes vervangen door de Muziek-app en worden iPhones beheerd in de Finder.

Hoe te voorkomen dat iTunes automatisch opent

Als je niet wilt dat iTunes automatisch wordt geopend wanneer je je iPhone op je computer aansluit, zouden een paar aanpassingen in het gedeelte Voorkeuren van je iTunes-app het probleem moeten oplossen. Ga als volgt te werk om deze wijzigingen aan te brengen:

Voordat u deze stappen volgt, moet u ervoor zorgen dat uw iPhone momenteel niet is aangesloten op uw Mac.

  1. Open iTunes door de respectievelijke snelkoppeling te selecteren in het macOS Dock of vanuit Launchpad.
  2. Klik op iTunes > Voorkeuren. U kunt ook op Command+Comma (,) drukken

    Image
    Image
  3. De iTunes-voorkeureninterface zou nu moeten worden weergegeven, over het hoofdvenster van het programma. Klik op Apparaten.

    Image
    Image
  4. Klik op het Voorkomen dat iPods, iPhones en iPads automatisch synchroniseren aankruisvak (dat standaard is ingevuld), zodat het vinkje wordt verwijderd en deze instelling wordt uitgeschakeld.

    Image
    Image
  5. Klik op OK.

    Image
    Image
  6. Sluit iTunes. iTunes wordt niet langer automatisch geopend wanneer een iPhone of ander iOS-apparaat is aangesloten op uw Mac.

Hoe iTunes automatisch weer te openen

Om op elk moment terug te keren naar het standaardgedrag, herha alt u gewoon de bovenstaande stappen en schakelt u Voorkomen dat iPods, iPhones en iPads automatisch synchroniseren in. Eenmaal voltooid, wordt iTunes opnieuw gestart telkens wanneer u een iPhone via een bekabelde verbinding op uw Mac aansluit.

Waarom wordt iTunes automatisch geopend

De reden voor dit gedrag is dat sommige iPhone-bezitters ervoor kiezen iTunes te gebruiken om het iOS van hun iPhone bij te werken en de inhoud ervan te synchroniseren met de iTunes-applicatie, in plaats van iOS draadloos bij te werken.

Dit is zeker handig als je de applicatie wilt gebruiken om liedjes, films en andere bestanden te synchroniseren. Je kunt ook back-ups van je iPhone maken via iTunes en deze back-ups op elk moment in de toekomst op een telefoon terugzetten.

Aanbevolen: