Hoe de lettergrootte op een iPhone te veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe de lettergrootte op een iPhone te veranderen
Hoe de lettergrootte op een iPhone te veranderen
Anonim

Hoewel je kunt inzoomen op een e-mail met vingerbewegingen zonder de instelling voor de tekstgrootte op je iPhone, iPad of iPod touch aan te passen, moet je op elke app inzoomen om de tekstgrootte te vergroten. U kunt echter de tekstgrootte in elke app tegelijk wijzigen met behulp van de schuifregelaar in de app Instellingen. Als u de voorkeur geeft aan een kleinere tekstgrootte die meer inhoud op een klein scherm past, zoals op een iPhone in plaats van een iPad, verplaatst u de schuifregelaar om de tekstgrootte kleiner te maken.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op apparaten met minimaal iOS 10, maar werken mogelijk ook met oudere versies van iOS. De voorbeelden tonen een iPhone met iOS 12.

Dynamisch type en tekstgrootte in apps

Dynamic Type is de naam van de iOS-functie die de tekstgrootte aanpast. Het aanpassen van de grootte van de tekst is niet universeel op een iOS-apparaat. Apps die Dynamic Type ondersteunen, profiteren van de aanpasbare tekstformaten. Tekst in apps die Dynamic Type niet ondersteunen, blijft ongewijzigd. Latere versies van Apple-apps ondersteunen Dynamic Type, inclusief Mail, Notes, Messages en Calendar.

Toegankelijkheidsinstellingen kunnen worden gebruikt om de lettergrootte en het contrast verder te vergroten.

Hoe het lettertype groter of kleiner te maken

De optie Tekstgrootte gebruiken om de lettergrootte op een iOS-apparaat aan te passen:

  1. Open de Instellingen app.
  2. Ga naar Weergave en helderheid > Tekstgrootte. Ga op iOS-versies ouder dan iOS 11 naar General.

  3. Sleep de schuifregelaar naar rechts om de tekstgrootte te vergroten of naar links om de tekstgrootte te verkleinen. De voorbeeldtekst verandert als u de tekstgrootte aanpast.

    Image
    Image

Voeg op iOS 11 of nieuwer de snelkoppeling Tekstgrootte toe aan het Control Center voor snellere toegang.

Hoe tekst nog groter te maken

Als deze aanpassingen de tekst niet groot genoeg maakten, gebruik dan de Toegankelijkheidsinstellingen om de tekstgrootte te vergroten. Deze aanpassing dwingt nog grotere tekst af in Mail en andere apps die Dynamic Type ondersteunen en is handig wanneer het moeilijk is om de tekst op een mobiel apparaat te lezen.

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid.
  2. Tap Grotere tekst.
  3. Zet de Grotere Toegankelijkheidsmaten aan tuimelschakelaar.

    Image
    Image
  4. Sleep de schuifregelaar naar rechts om het lettertype groter te maken.

Andere toegankelijkheidsfuncties om de leesbaarheid te verbeteren

Ook op de pagina Toegankelijkheid in de apparaatinstellingen bevindt zich Zoom. Dit vergroot het hele scherm. Dubbeltik met drie vingers om in te zoomen en sleep met drie vingers om over het scherm te bewegen.

Vetgedrukte tekst is een andere instelling die het lezen op een iPhone, iPad of iPod touch gemakkelijker maakt. Deze instelling maakt Dynamic Type-tekst vetgedrukt.

Schakel Contrast verhogen in om andere tekststijlaanpassingen aan te brengen, en Reduce Transparency om transparantie en vervaging te verminderen, die beide de leesbaarheid kunnen vergroten.

Aanbevolen: