Problemen oplossen met Xbox One-netwerkstoringen

Inhoudsopgave:

Problemen oplossen met Xbox One-netwerkstoringen
Problemen oplossen met Xbox One-netwerkstoringen
Anonim

Microsoft's Xbox One-gameconsole bevat een optie voor het "testen van netwerkverbindingen" op het netwerkscherm. Als u deze optie selecteert, voert de console een diagnose uit die zoekt naar technische problemen met de console, het thuisnetwerk, internet en de Xbox-netwerkservice. Wanneer alles is geconfigureerd en werkt zoals het hoort, worden de tests normaal voltooid. Als er echter een probleem wordt gedetecteerd, meldt de test een van de vele verschillende foutmeldingen, zoals hieronder beschreven.

Kan geen verbinding maken met uw draadloze netwerk

Image
Image

Bij het opzetten van een deel van een Wi-Fi-thuisnetwerk, communiceert Xbox One met een breedbandrouter (of een ander netwerkgateway)-apparaat om internet en het Xbox-netwerk te bereiken. Deze fout verschijnt wanneer de gameconsole geen wifi-verbinding kan maken. Het Xbox One-foutscherm raadt aan om hun router (gateway)-apparaat uit te schakelen om dit probleem te omzeilen. Als de routerbeheerder onlangs het wifi-netwerkwachtwoord (draadloze beveiligingssleutel) heeft gewijzigd, moet de Xbox One worden bijgewerkt met de nieuwe sleutel om toekomstige verbindingsfouten te voorkomen.

Kan geen verbinding maken met uw DHCP-server

Image
Image

De meeste thuisrouters gebruiken Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) voor het toewijzen van IP-adressen aan clientapparaten. Hoewel een thuisnetwerk in principe een pc of ander lokaal apparaat als DHCP-server kan gebruiken, dient de router normaal gesproken dat doel. Een Xbox One zal deze fout rapporteren als hij niet kan onderhandelen met de router via DHCP.

Het Xbox One-foutscherm raadt gebruikers aan hun router uit te schakelen, wat kan helpen bij tijdelijke DHCP-storingen. In meer extreme gevallen, vooral wanneer hetzelfde probleem meerdere clients dan de Xbox treft, kan een volledige fabrieksreset van de router nodig zijn.

Kan geen IP-adres krijgen

Image
Image

Deze fout verschijnt wanneer een Xbox One via DHCP met de router kan communiceren, maar geen IP-adres terugkrijgt. Net als bij de bovenstaande DHCP-serverfout, raadt het Xbox One-foutscherm aan om de router uit en uit te schakelen om dit probleem te herstellen. Routers kunnen om twee hoofdredenen geen IP-adressen uitgeven: alle beschikbare adressen zijn al in gebruik door andere apparaten, of de router heeft een storing.

Een beheerder kan (via de console van de router) het IP-adresbereik van het thuisnetwerk uitbreiden om gevallen op te lossen waarin geen adressen beschikbaar zijn voor de Xbox naar

Kan geen verbinding maken met een automatisch IP-adres

Image
Image

Een Xbox One zal deze fout rapporteren als hij de thuisrouter kan bereiken via DHCP en een IP-adres ontvangt, maar verbinding maken met de router via dat adres werkt niet. In deze situatie raadt het Xbox One-foutscherm gebruikers aan om de gameconsole in te stellen met een statisch IP-adres, wat misschien werkt, maar zorgvuldige configuratie vereist en het onderliggende probleem niet oplost met automatische IP-adrestoewijzing.

Kan geen verbinding maken met internet

Image
Image

Als alle aspecten van de Xbox-naar-router-verbinding goed werken, maar de gameconsole nog steeds geen internet kan bereiken, treedt deze fout op. Normaal gesproken wordt de fout veroorzaakt door een algemene storing in de internetservice van het huis, zoals een tijdelijke storing aan de kant van de serviceprovider.

DNS lost geen Xbox-servernamen op

Image
Image

De Xbox One-foutpagina raadt aan om de router uit te schakelen om dit probleem op te lossen. Dit kan tijdelijke problemen oplossen waarbij de router de lokale DNS-instellingen (Domain Name System) niet correct deelt. Het probleem kan echter ook worden veroorzaakt door storingen met de DNS-service van de internetprovider, waarbij het opnieuw opstarten van de router niet helpt. Sommige mensen raden aan om thuisnetwerken te configureren om internet-DNS-services van derden te gebruiken om dit scenario te vermijden.

Sluit een netwerkkabel aan

Image
Image

Deze foutmelding verschijnt wanneer Xbox One is geconfigureerd voor bekabeld netwerken, maar er geen Ethernet-kabel is gedetecteerd in de Ethernet-poort van de console.

Koppel de netwerkkabel los

Image
Image

Als een Xbox One is geconfigureerd voor draadloos netwerken en er ook een Ethernet-kabel op de console is aangesloten, verschijnt deze fout. Door de kabel los te koppelen vermijdt u verwarring met de Xbox en kan de Wi-Fi-interface normaal functioneren.

Er is een hardwareprobleem

Image
Image

Een storing in de Ethernet-hardware van de gameconsole veroorzaakt deze foutmelding. Het wijzigen van een bekabelde naar een draadloze netwerkconfiguratie kan dit probleem omzeilen. Anders kan het nodig zijn om de Xbox op te sturen voor reparatie.

Er is een probleem met uw IP-adres

Image
Image

Als een Xbox One is ingesteld met een statisch IP-adres dat de thuisrouter niet kan gebruiken (meestal omdat het buiten het IP-bereik van de router ligt), kan dit foutbericht optreden. De suggestie van de Xbox One-foutpagina om te proberen het wifi-kanaalnummer te wijzigen, is van toepassing wanneer de Xbox dynamische (DHCP) adressering gebruikt. Een scenario waarin de Xbox per ongeluk verbinding maakt met de router van een buurman, een ander IP-adres verkrijgt en vervolgens de verbinding terugzet naar de juiste thuisrouter, kan dezelfde fout veroorzaken.

Je bent niet aangesloten

Image
Image

Dit bericht verschijnt bij gebruik van een bekabelde verbinding waarbij de Ethernet-verbinding niet goed werkt. Plaats elk uiteinde van de kabel opnieuw in de Ethernet-poort om solide elektrische contacten te verzekeren. Test indien nodig met een alternatieve Ethernet-kabel, aangezien kabels na verloop van tijd kunnen kortsluiten of verslechteren. In het ergste geval kan een stroomstoot of een andere storing de Ethernet-poort op de Xbox One (of de router aan de andere kant) hebben beschadigd, waardoor de gameconsole (of router) professioneel moet worden onderhouden.

Uw beveiligingsprotocol werkt niet

Image
Image

Dit bericht verschijnt wanneer de keuze van het wifi-beveiligingsprotocol van de thuisrouter niet compatibel is met de smaken WPA2, WPA of WEP die Xbox One ondersteunt.

Uw console is verboden

Image
Image

Modding (knoeien met) de Xbox One-gameconsole kan Microsoft ertoe aanzetten om hem permanent te verbieden verbinding te maken met het Xbox-netwerk. Behalve contact opnemen met het Xbox Enforcement-team en berouw tonen voor slecht gedrag, kan er niets met die Xbox One worden gedaan om hem op het netwerk te herstellen (hoewel andere functies mogelijk nog steeds werken).

We weten niet zeker wat er aan de hand is

Image
Image

Gelukkig verschijnt deze foutmelding zelden. Als u het ontvangt, probeer dan een vriend of familielid te vinden die het eerder heeft gezien en een suggestie heeft voor wat u moet doen. Wees voorbereid op een lange en moeilijke inspanning voor het oplossen van problemen met klantenondersteuning plus vallen en opstaan anders.

Aanbevolen: