Hersen-computerinterfaces kunnen uw gedachten in gevaar brengen

Inhoudsopgave:

Hersen-computerinterfaces kunnen uw gedachten in gevaar brengen
Hersen-computerinterfaces kunnen uw gedachten in gevaar brengen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Onderzoekers bedenken hersen-computerinterfaces om machines rechtstreeks met onze hersenen te verbinden.
  • Een opkomend onderzoeksgebied, de technologie biedt ongekende mogelijkheden.
  • Ze bieden echter ook unieke beveiligings- en privacy-uitdagingen die moeten worden aangepakt, stellen experts voor.
Image
Image

Als je denkt dat het radicaal is om een chip in je lichaam te implanteren, wacht dan tot je hoort over brain-computer interfaces (BCI's) die de middleware elimineren en je hersenen rechtstreeks met de machines laten communiceren.

Met tientallen bedrijven, waaronder biggies als Meta en Elon Musk's Neuralink, die zich bezighouden met onderzoek naar de potentiële voordelen van BCI's, hebben beveiligingsonderzoekers van de NCC Group een whitepaper gepubliceerd om de technologie te onderzoeken, waarin de uitdagingen worden geschetst die het moet overwinnen voordat ze tillen ons slimme en verbonden leven naar een hoger niveau.

"Ondanks de potentiële voordelen van BCI's, is de realiteit dat ze technologie met onze hersenen integreren", stellen de onderzoekers in de krant. "[Deze] technologie kan onveilig en kwetsbaar zijn voor aanvallen, wat op zijn beurt de privacy en integriteit van de hersenactiviteit van een individu in gevaar kan brengen."

No Brainer

In hun paper getiteld "Internet of Thinks", leggen de auteurs uit dat de BCI-technologie, die aanzienlijke hoeveelheden investeringen aantrekt, voortbouwt op decennia van neurowetenschappelijk onderzoek en gebruikmaakt van ontwikkelingen op het gebied van machine learning en kunstmatige intelligentie (AI).

Davide Valeriani, BCI-onderzoeker aan de Universiteit van Essex ging zelfs zo ver dat hij suggereerde dat de combinatie van mens en technologie krachtiger zou kunnen zijn dan AI.

De race om BCI te commercialiseren stelt de technologie echter bloot aan allerlei soorten beveiligings- en privacyrisico's, beweren de auteurs.

Experts suggereren dat hoewel de convergentie van geest en technologie fascinerend is, het van cruciaal belang is dat BCI's met dezelfde nauwkeurigheid worden onderzocht als elke andere opkomende technologie.

In dezelfde geest stellen de auteurs voor een diepere studie van de dreigingsmodellen van BCI's, dat in vergelijking met een traditionele computer, waar beveiligingsincidenten gegevensverlies kunnen veroorzaken of het apparaat kunnen belemmeren, de kosten van het hebben van een geïmplanteerde BCI gehackt zijn veel groter.

Communicatie tussen het brein en de machine is een van de zwakke schakels die volgens Paul Bischoff, privacyadvocaat en redacteur van infosec research bij Comparitech grondig moet worden onderzocht.

"Deze apparaten zullen moeten communiceren met andere apparaten voor het verzamelen van gegevens en essentiële updates. Fabrikanten moeten ervoor zorgen dat de apparaten alleen communiceren met geautoriseerde partijen en dat de communicatie niet kan worden onderschept", vertelde Bischoff via e-mail aan Lifewire. voegt eraan toe dat de risico's aanzienlijk toenemen als de BCI of een van de apparaten die ermee verbonden zijn draadloos communiceren of verbonden zijn met internet.

[Deze] technologie kan onveilig en kwetsbaar zijn voor aanvallen, wat op zijn beurt de privacy en integriteit van de hersenactiviteit van een individu in gevaar kan brengen.

Brain Freeze

Voor Sai Huda, CEO van cyberbeveiligingsbedrijf CyberCatch, is privacy een ander belangrijk probleem dat moet worden aangepakt, aangezien de technologie gegevensverzameling omvat.

"Er zijn verschillende potentiële misbruiken van privacyrechten die inherent zijn aan BCI-technologie. Een voorbeeld zou een bedrijf zijn dat verzamelde BCI-gegevens aan een ander bedrijf verkoopt voor winst zonder medeweten of toestemming van de consumenten ", merkte Huda op in een e-mail uitwisseling met Lifewire.

Om deze problemen op te lossen, stelde hij enkele vragen voor die BCI-onderzoekers moeten beantwoorden. "Is er duidelijke en opvallende openbaarmaking van welke gegevens worden verzameld en hoe deze worden gebruikt? Met wie worden ze gedeeld? Hoe kan de consument het verzamelen, gebruiken of delen beperken of verbieden?"

Vanwege de aard van de technologie is het redelijk om aan te nemen dat BCI's het doelwit zullen zijn van bedreigingsactoren, meent Huda.

"Een nachtmerriescenario is een dreigingsactor die misbruik maakt van een beveiligingslek, inbreekt, extreem gevoelige gegevens over de hersenfuncties en reacties van consumenten steelt en tegelijkertijd malware in het systeem plant om de BCI-technologie te manipuleren om schade aan te richten. een enorm losgeld eisen, " illustreerde Huda.

Image
Image

Bischoff is het ermee eens en suggereert dat BCI-gebruikers zonder adequate beveiliging op zijn minst een apparaat kunnen krijgen dat niet werkt of, in het extreme geval, kwetsbaar is voor gedachtenlezen of zelfs gedachten controle.

Bij het vergelijken van BCI's met internet, zei Huda dat er twee aspecten zijn van de opkomende technologie, net zoals het web. Dus hoewel het ongekende voordelen biedt voor zowel consumenten als bedrijven, is het net zo vatbaar voor misbruik zonder adequate waarborgen.

"Maar door zowel de privacyrechten als de beveiligingsbescherming volledig aan te pakken, heeft BCI-technologie het potentieel om het leven op een positieve manier te transformeren als internet", aldus Huda.

Aanbevolen: