Uw gids voor gebruikersaccountinstellingen in Windows 11

Inhoudsopgave:

Uw gids voor gebruikersaccountinstellingen in Windows 11
Uw gids voor gebruikersaccountinstellingen in Windows 11
Anonim

Veel Windows-instellingen zijn toegankelijk in de toepasselijke naam Instellingen-tool die is ingebouwd in Windows 11. Hier hebt u toegang tot zaken als de aanmeldingsopties om te wijzigen hoe u zich aanmeldt of waar u naartoe gaat om te wijzigen gebruikersaccountinstellingen voor u of andere gebruikers.

Toegang tot Windows 11-accountinstellingen

Je bent slechts een paar klikken verwijderd:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het menu Start en kies Instellingen. Of gebruik de WIN+i sneltoets om er zonder muis te komen.

    Image
    Image
  2. Kies Accounts in het menu aan de linkerkant.

    Image
    Image
  3. Het volgende scherm toont de accountinstellingen.

Wat zijn de gebruikersaccountinstellingen van Windows 11?

Er zijn verschillende opties beschikbaar op de pagina Accountinstellingen:

  • Uw Microsoft-account
  • Uw info
  • E-mail & accounts
  • Aanmeldopties
  • Familie en andere gebruikers
  • Windows-back-up
  • Toegang tot werk of school

Hieronder staan beschrijvingen van die opties en uitleg waarom je toegang zou willen hebben tot die specifieke instellingen.

Sommige van die opties zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die zijn ingelogd op hun Microsoft-account. Die discrepanties worden hieronder vermeld.

'Uw Microsoft-account'-instellingen

Als u bent aangemeld bij uw Microsoft-account (in plaats van een lokale gebruiker), ziet u hier abonnementsinformatie, beloningen en meer over uw MS-account.

Image
Image

Als je een abonnement hebt op Microsoft 365 of in aanmerking komt voor een gratis proefperiode, zie je die opties hier.

Hier vindt u ook andere links naar uw accountgegevens die u, wanneer u erop klikt, naar uw Microsoft-account in uw webbrowser brengen. Microsoft Rewards, betalingsinformatie en bestelgeschiedenis zijn bijvoorbeeld allemaal toegankelijk vanuit dit scherm.

'Uw Info' Instellingen

Hier kun je je profielafbeelding wijzigen en schakelen tussen het gebruik van een lokaal account of een Microsoft-account. Als u bent aangemeld bij uw MS-account, is er een link voor toegang tot aanvullende instellingen, zoals voor privacy en betalingen, op account.microsoft.com.

Image
Image

'E-mail &Accounts' Instellingen

Accounts die worden gebruikt door e-mail, agenda, contacten en andere apps worden hier vermeld. Ga hierheen om bestaande accounts te verwijderen of om accounts toe te voegen van plaatsen zoals Outlook.com, Google, iCloud en meer.

Image
Image

Instellingen 'Aanmeldopties'

Er zijn meerdere aanmeldingsopties in Windows 11:

  • Gezichtsherkenning: Log in door je gezicht te tonen.
  • Vingerafdrukherkenning: log in door uw vingerafdruk op te geven.
  • PIN: log in met een pincode (cijfers, letters of symbolen).
  • Beveiligingssleutel: Er kan een speciaal USB-apparaat worden aangesloten om uw account te verifiëren.
  • Password: Log in met een wachtwoord.
  • Afbeeldingswachtwoord: Log in door een specifiek deel van een foto te selecteren.

Dit zijn de instellingen waartoe je toegang hebt om een van die inlogmethoden in te stellen of om ze te wijzigen, zoals het verwijderen van je Windows 11-wachtwoord.

Als je bent ingelogd met je MS-account, zijn die laatste twee methoden bruikbaar als de optie om alleen Windows Hello-aanmelding voor Microsoft-accounts toe te staan is uitgeschakeld.

Image
Image

Verder in dit scherm staan aanvullende instellingen. Men beslist wanneer Windows u opnieuw moet laten inloggen als u weg bent geweest. Een andere optie is voor dynamische vergrendeling, waarmee, wanneer ingeschakeld, Windows uw apparaat automatisch kan vergrendelen wanneer een Bluetooth-verbonden telefoon buiten het Bluetooth-bereik v alt (d.w.z. Windows vergrendelt het apparaat wanneer u wegloopt).

U kunt ook herstartbare apps automatisch laten opstarten wanneer u zich weer aanmeldt bij uw account. Naast deze aanmeldingsopties is er een om uw accountgegevens op het aanmeldingsscherm weer te geven of te verbergen, en een andere om uw aanmeldingsgegevens te gebruiken om het apparaat automatisch in te stellen na een update.

'Familie en andere gebruikers' instellingen

Als je wilt dat andere mensen toegang hebben tot deze computer met hun eigen gebruikersaccount, voeg je ze hier toe. U kunt Microsoft-accounts en lokale accounts toevoegen, inclusief kinderaccounts die werken met Microsoft Family Safety.

Image
Image

Hier kun je het apparaat ook in een kiosk veranderen. In de eerste plaats bedoeld voor bedrijven, maar evengoed bruikbaar op een pc, geeft deze modus slechts één app naar keuze weer. Het wordt gebruikt om andere mensen toegang te geven tot de computer in een vergrendelde modus waarin een enkele app, bijvoorbeeld Mail, is geopend, maar ze kunnen geen andere app of browserbestanden en -mappen gebruiken.

Je ziet dit scherm niet als je een lokaal account gebruikt. Andere gebruikers toevoegen vanuit een lokaal account is mogelijk via E-mail & accounts.

Hoewel alle computergebruikers zich op dit scherm bevinden, is dit niet hoe u gebruikersaccounts wijzigt. Zie onderaan deze pagina voor die instructies.

'Windows Backup'-instellingen

Maak een back-up van bestanden, apps en meer, zodat u dezelfde instellingen kunt gebruiken op andere apparaten waarop u zich aanmeldt. U kunt OneDrive-mapsynchronisatie instellen en "Onthoud mijn apps" en "Onthoud mijn voorkeuren" inschakelen, zodat deze dingen op al uw apparaten toegankelijk zijn.

Image
Image

'Toegang tot werk of school'-instellingen

Hier kun je een werk- of schoolaccount instellen om toegang te krijgen tot zaken als apps, e-mail en meer op het netwerk. U kunt uw school-/werk-e-mailadres invoeren of de computer toevoegen aan Azure Active Directory of een lokaal Active Directory-domein.

Image
Image

Hoe wijzig ik gebruikersaccounts in Windows 11?

De Familie en andere gebruikers sectie van Instellingen geeft een overzicht van alle gebruikers die op de computer zijn aangesloten. Het is misschien logisch om daarheen te gaan om gebruikersaccounts te wijzigen, maar dat is slechts gedeeltelijk waar, afhankelijk van wat je daarmee bedoelt.

Ga naar dat scherm Instellingen om het accounttype van een gebruiker te wijzigen tussen Standard User en Administrator, afhankelijk van het gewenste rechtenniveau de gebruiker te hebben. Kies Accounttype wijzigen om dat te doen.

Image
Image

Je kunt ook het gebruikersaccount wijzigen waarmee je bent ingelogd. Dit is niet mogelijk via Instellingen. Wissel in plaats daarvan van gebruiker in Windows 11 door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en naar Afsluiten of afmelden > Afmelden te gaan en vervolgens de gebruiker waarmee u wilt inloggen. De WIN+L snelkoppeling is een andere optie.

Aanbevolen: