Twitch Streamer LilasFox over het ontdekken van Mindful Gaming

Inhoudsopgave:

Twitch Streamer LilasFox over het ontdekken van Mindful Gaming
Twitch Streamer LilasFox over het ontdekken van Mindful Gaming
Anonim

Twitch's belangrijkste mindful streamer Lilas Fox wordt overspoeld door een kalmerende zee van groene potplanten geaccentueerd door een schattig geplaatste kattencamera.

Image
Image

Fox begon hun pad twee jaar geleden op Twitch in een poging een gemeenschap van gelijkgestemde gameliefhebbers op te bouwen. Fox bouwde een publiek van 6.000 mensen op met hun klinische instelling en voorliefde voor radicale positiviteit en hoopt er nog een paar duizend te bereiken!

"Toen ik voor het eerst begon met het maken van inhoud… had ik nooit gedacht dat er iets van zou komen. Ik wilde gewoon mijn benadering van gamen delen, die zo met aandacht in mijn persoonlijke werk was verwikkeld", zei Fox in een schriftelijk interview met Lifewire.

Snelle feiten

  • Name: Lilas Fox
  • Gelegen: New York
  • Random Delight: Fox vond hun meest vurige ideeën in de pagina's van het werk van auteur, dichter en feministische activist Audre Lorde. Ze beschrijven Lorde als een van de fundamenten voor hun werk als streamer door haar gedurfde overpeinzingen over authenticiteit, kwetsbaarheid en de kracht van verhalen vertellen.
  • Quote: "Zwerf doelloos rond."

Een doelloze vreugde

Fox groeide op in een huis met meerdere generaties in New York, samen met hun moeder, broer en grootouders. Dit decor voor hun leven informeerde wie Fox zou worden als persoon en schepper. Rustig en schilderachtig, zo beschreven ze hun jeugd. Fox raakte vaak verdwaald in de fantastische werelden van fictie. Maar onder de oppervlakte wekte ontevredenheid.

"Veel van mijn vroegste herinneringen gaan over de beperkingen van het meisje zijn: ik leerde al vroeg en vaak dat ik een meisje was, en dat betekende dat er dingen waren die ik kon doen en dingen die ik niet kon doen. Ik ben opgevoed om klein en vergevingsgezind te zijn, meer een spiegel dan een persoon', zeiden ze over de kindertijd. 'Ik weet dat mijn kleine zelf zo trots zou zijn op wie ik nu ben. Ik ben een trotse queer en niet-binaire maker op Twitch, en ik heb een community opgebouwd die queerheid, zelfontdekking en expressie viert en inspireert."

J. R. R. Tolkiens volmaakte werken "The Hobbit" en "The Silmarillion" dienden als de virtuele ontsnapping van Fox aan de grenzen van de meisjesjaren en een soort introductie tot hoge fantasie. Uiteindelijk zou Fox videogames ontdekken en een heel nieuw hoofdstuk van ontdekkingen. Videogames werden een soort nieuwe, meeslepende silo om in te verdwalen.

Als een genre dat aanvankelijk werd gezien als 'alleen voor jongens', was hun interesse in gamen op zich al een vorm van protest. De enige game waartoe ze toegang hadden, was de simulatieserie The Sims in poppenhuisstijl. De 'jongen'-videogames waren gereserveerd voor hun broer, die ze zouden zien spelen. Fox besloot zich onder te dompelen door tweedehands blootstelling totdat ze hun eigen verlangens konden financieren.

Image
Image

De geest van die demonstrant zou Fox door hun adolescentie leiden en naar het hoger onderwijs leiden, waar ze intersectionele queer-theorie en feministische theorie bestudeerden voordat ze uiteindelijk hun zinnen zetten op onderwijs. Voordat ze fulltime als maker van inhoud gingen werken, werkten ze in het onderwijs en activisme, maar noemden ze een gebrek aan ondersteuning voor werken op afstand als reden voor de verandering.

"Het is een intimiderende sprong om van carrière te veranderen, maar als ik iets heb geleerd van mijn ervaringen met streamen, is het dat ik zoveel meer te bieden heb dan ik mezelf ooit heb toegestaan te geloven," zei Fox.

Gezellig en Queer

Fox gebruikte hun ervaring in gemeenschapsvorming als activist en opvoeder en paste deze toe op de digitale ruimte nadat ze hun partner hadden geholpen bij het cultiveren van een online gemeenschap. Contentcreatie werd een instrument waarmee Fox zag dat ze een bloeiende gemeenschap kon opbouwen door de lens van mindfulness.

Fox verwachtte een lauwe reactie op hun eerste stream, maar was verrast toen ze gemiddeld 75 gelijktijdige kijkers hadden die Animal Crossing: New Horizons speelden. Ze waren binnen drie maanden een partner op Twitch en de community die ze wilden creëren was volledig functioneel. De doelen die Fox wilde bereiken, waren in recordtijd bereikt, wat wijst op een diep verlangen naar hun unieke contentmerk.

"Mijn verhaal als maker is er een van verandering… en dat omarmen als niet alleen iets onvermijdelijks, maar als een van [de] waarden voor mijn ruimte."

"Ik voelde me toen een bedrieger… en ik had het gevoel dat ik zoveel fouten maakte. Nu zie ik dat dat de bedoeling was. Ik had een ruimte gecreëerd… die gamen en leven verenigde, waar mensen konden komen opdagen om te leren en erbij te horen en hun weg te vinden om kleine momenten te vieren, "zei Fox.

Ze hebben dit bereikt door bewust te gamen. Alles wat Fox op stream doet, heeft een intentie. Niets wordt per ongeluk gedaan, van de kleine details tot de grote beslissingen.

Mindfulness begon als een manier om met hun neurodivergentie en geschiedenis met angst en PTSS om te gaan, maar ze realiseerden zich al snel dat het ook een alternatief doel diende voor de gemeenschap in het algemeen. Mensen vergeten te genieten van de kleine momenten, en ze zijn hier om ons er allemaal aan te herinneren dat dat is waar het in het leven om draait.

"Het is een benadering van gamen die overgaat in een benadering van het leven: doelloos ronddwalen, aandachtig en bedachtzaam observeren, de kleine dingen romantiseren, elk klein moment vieren dat vreugde brengt", zei Fox. "Mijn verhaal als maker is er een van verandering… en dat omarmen als niet alleen iets onvermijdelijks, maar als een van [de] waarden voor mijn ruimte."

Aanbevolen: