Hoe FaceTime Live Photos aan te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe FaceTime Live Photos aan te zetten
Hoe FaceTime Live Photos aan te zetten
Anonim

Wat te weten

  • FaceTime Live Photos inschakelen: Ga naar Instellingen > FaceTime > tik op de schakelaar naast FaceTime Live Photos totdat deze is ingeschakeld (groen is gelijk aan aan).
  • FaceTime Live Photos is standaard ingeschakeld, maar beide partijen moeten het inschakelen om foto's te maken.
  • Tik op de sluiterknop op je scherm om een Live Photo vast te leggen tijdens een FaceTime-gesprek.

Dit artikel bevat instructies voor het inschakelen en gebruiken van FaceTime Live Photos op een iPhone met iOS 15 of nieuwer.

Hoe zet ik FaceTime Live Photos aan?

Standaard is de FaceTime Live Photos-functie automatisch ingeschakeld op je iPhone of Mac. Als u FaceTime Live Photos nu opnieuw moet inschakelen, kunt u deze instructies gebruiken:

  1. Open de app Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en selecteer FaceTime.
  3. Scroll vervolgens weer naar beneden en zorg ervoor dat FaceTime Live Photos is ingeschakeld On (het zal groen zijn wanneer Aan, grijs wanneer Uit).

    Image
    Image

Een foto maken tijdens een FaceTime-gesprek

Zodra je FaceTime Live Photos hebt ingeschakeld, zou je een foto moeten kunnen maken tijdens een FaceTime-oproep. Er zijn echter een paar kanttekeningen. De eerste is dat de andere mensen met wie u tijdens de FaceTime-oproep spreekt, mogelijk ook FaceTime Live Photos op hun apparaat moeten hebben ingeschakeld. Het tweede voorbehoud van FaceTime Live Photos is dat je deze functie (gelukkig) niet kunt gebruiken zonder dat de andere persoon weet dat je een foto maakt. De app zal hen op de hoogte stellen zodra de afbeelding is vastgelegd.

Deze functie is niet in alle landen beschikbaar.

Als je die twee dingen kent, kun je tijdens een FaceTime-gesprek echter gemakkelijk een foto maken door op de witte sluiterknop te klikken.

Als je een groepsgesprek voert, moet je eerst de tegel selecteren voor de persoon van wie je een foto wilt maken en deze vervolgens uitvouwen, zodat hun afbeelding het hele scherm vult. Vervolgens kun je op de ontspanknop voor de foto tikken.

Wanneer je op de sluiterknop tikt, zal de camera een videofragment opnemen van voor en nadat de foto is voltooid, net zoals Live Photos doet wanneer je je camera-app gebruikt. De afbeelding gaat naar uw fotogalerij, waar u deze kunt bekijken en bewerken zoals andere Live Photos.

Waarom kan ik FaceTime Live Photos niet aanzetten?

Als je FaceTime Live Photos niet kunt inschakelen, kan het zijn dat je een oudere versie van het iOS-besturingssysteem gebruikt, of dat er een storing in het systeem is. Zorg er eerst voor dat uw iPhone volledig up-to-date is met het nieuwste beschikbare besturingssysteem. Zodra het is bijgewerkt, moet u er ook voor zorgen dat al uw apps zijn bijgewerkt.

Als alles is bijgewerkt, kan er een storing in uw systeem optreden waardoor FaceTime Live Photos niet beschikbaar is. Probeer het volgende om het weer op gang te krijgen:

  • Je iPhone opnieuw opstarten: Het herstarten van een apparaat kan veel problemen oplossen die je kunt tegenkomen. Probeer een herstart en kijk of het probleem is opgelost.
  • Herstart je FaceTime-app: als het opnieuw opstarten van je telefoon niet werkt, kun je proberen je FaceTime-app uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen. Om het uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > FaceTime > en schuift u de FaceTime-schakelaar naar de Off positie. Sluit FaceTime volledig af en volg dezelfde stappen om het opnieuw in te schakelen.

Als geen van deze strategieën FaceTime Live Photos weer beschikbaar maakt, kunt u overwegen een Apple Genius Bar-afspraak te maken voor extra ondersteuning.

FAQ

    Waar zijn mijn FaceTime Live Photos?

    Foto's die u maakt terwijl u FaceTime gebruikt, worden opgeslagen in de Foto's-app op uw apparaat. Open de app en tik op Photos > All Photos om ze te bekijken.

    Waarom verdwijnen mijn FaceTime Live Photos steeds?

    De app is mogelijk verouderd of er kan een storing zijn waardoor je telefoon geen FaceTime-foto's kan opslaan. Controleer uw privacybeperkingen om er zeker van te zijn dat zowel uw camera als FaceTime zijn ingeschakeld, werk vervolgens de app bij en start deze opnieuw.

Aanbevolen: